GENERAL

Germania trimite „unde de şoc” in toata Europa. News alert!

O penurie de gaze şi preţuri ridicate vor trimite „unde de şoc în toată ţara”, ceea ce va duce la reducerea incalzirii pentru chiriaşi şi la falimente pe scară largă ale companiilor, a avertizat Klaus Muller, şeful Agenţiei Federale de Reţele din Germania, care este biroul de reglementare pentru pieţele de electricitate, gaze, telecomunicaţii, servicii poştale şi feroviare, raportează ZeroHedge .

Într-un interviu acordat cotidianului germanRheinische Post, Muller descrie o imagine sumbră a crizei, afirmând că aceasta va „trimite unde de şoc în întreaga ţară”. Băncile îşi vor intensifica afacerile cu împrumuturi în rate, iar companiile aflate în dificultate vor intra în insolvenţă”.

Sursa citată afirmă că biroul lui Muller, o agenţie federală din cadrul Ministerului Federal pentru Afaceri Economice şi Acţiune Climatică, are o vedere de ansamblu asupra situaţiei economice din Germania şi, de asemenea, o perspectivă specială asupra modului în care vor evolua condiţiile economice în viitor.

Muller afirmă că se aşteaptă ca preţurile la gaze să continue să crească, ceea ce va duce la o inflaţie crescută care depăşeşte cu mult sfera energiei. De asemenea, el avertizează că va exista o lipsă dramatică de gaz în timpul iernii, ceea ce ar putea determina proprietarii de locuinţe să reducă mult căldura pentru a economisi energie. La rândul lor, germanii ar putea fi nevoiţi să trăiască în apartamente mai reci.

Ca un semn că guvernul german acţionează în baza ipotezei că o potenţială criză ar putea apărea la iarnă, există deja discuţii despre o eventuală reducere a cerinţelor de încălzire pentru proprietari.

„Legea închirierii stipulează că proprietarul trebuie să regleze sistemul de încălzire în timpul perioadei de încălzire astfel încât temperatura minimă să se încadreze între 20 şi 22 de grade Celsius. Guvernul ar putea reduce temporar cerinţele de încălzire pentru proprietari. Discutăm acest lucru cu politicienii”, a declarat Muller.

Guvernul a făcut deja presiuni asupra întreprinderilor şi cetăţenilor pentru a-şi reduce consumul de energie, dar această presiune ar putea veni în viitor sub forma unor noi legi şi reglementări, Muller cerând să se pună mai multă presiune pentru a determina consumatorii să economisească gazul.

Deşi Germania a făcut presiuni pentru o interdicţie generală a importurilor de petrol rusesc, ţara este foarte dependentă de gazele naturale din Rusia. Dacă Rusia ar tăia gazele în lunile critice de iarnă sau chiar ar restricţiona livrările, acest lucru ar putea duce la daune critice pentru economia germană, un scenariu asupra căruia experţii în energie au avertizat deja .

Germanilor nu numai că le va fi mai frig în apartamentele lor, dar şi companiile se vor confrunta cu falimente în masă, susţine Muller. Cu toate acestea, el afirmă că politicile guvernamentale ar putea contribui la atenuarea pierderilor financiare şi la păstrarea livrărilor critice de gaze. El a spus că doreşte să încurajeze companiile să economisească gazul cu un sistem de bonusuri.

„Vrem să stabilim mecanisme de recompensare a companiilor care renunţă voluntar la cotele de gaz cu o primă. Este întotdeauna mai bine când ajustările se fac prin intermediul preţurilor decât prin intervenţia directă a statului”, explică acesta.

Muller este, de asemenea, pesimist în ceea ce priveşte evoluţia preţurilor în Germania şi se aşteaptă ca situaţia să se deterioreze.

„Preţurile la gaze pentru gospodăriile private s-au înmulţit deja în comparaţie cu perioada dinaintea invaziei. Chiriaşii care au restanţe mari s-ar putea confrunta cu surprize neplăcute”, a spus el, referindu-se la faptul că mulţi germani primesc facturi surpriză la sfârşitul unui ciclu de facturare dacă preţurile la energie cresc.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.