NOUTATIPOLITICA

Gheorghe Funar anunta ca Ilie Nastase va candida din partea PRM la alegerile europarlamentare

ilie-nastase-tricolor

Gheorghe Funar, preşedintele Partidului România Mare după excluderea lui Vadim Tudor din partid, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că Ilie Năstase va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai pe listele formaţiunii pe care o conduce. Fostul mare sportiv a declarat însă că încă nu s-a decis, invocând lipsa timpului pentru implicarea sa electorală.

“Invitaţia a fost acceptată imediat şi marele campion Ilie Năstase va fi purtătorul de drapel al Partidului România Mare la alegerile europarlamentare”, a anunţat liderul PRM şi fostul pirmar al Clujului, Gheorghe Funar.

“Am discutat cu domnul Funar şi cu domnul Vadim, dar nu am luat încă o decizie, pentru că nu ştiu cât timp am, deoarece sunt implicat în organziarea turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy”, a spus Năstase, întrebat de Mediafax. Întrebat de ce este din nou tentat să intre în politică, fostul tenisman a răspuns: “Am zis să mă duc şi eu să vorbesc la Bruxelles, aşa cum fac şi alţii. Dar eu o să mă duc să vorbesc de bine despre România, nu aşa cum fac alţii. Am văzut că domnul Laszlo Tokes se dă român, dar nu prea pare, după cum vorbeşte la Bruxelles”.

În anii precedenţi, Ilie Năstase a făcut mai multe declaraţii publice împotriva extremismului maghiar. În luna decembrie a anului 2011 acesta a mers până la a cere expulzarea din ţară a pastorului Laszlo Tokeş, după ce acesta a cerut la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României din acel an autonomia aşa-zisului “Ţinut Secuiesc”.

funar-si-vadim

În vara anului 2013, Vadim Tudor a fost demis din funcția de președinte al partidului pe care l-a fondat și, ulterior, exclus din PRM, locul său la conducere fiind luat de Gheorghe Funar. Europarlamentarul a contestat însă decizia şi în prezent cei doi politicieni se judecă în instanţe pentru şefia PRM.

Gheorghe Funar, fost primar al Clujului, a fost președintele PUNR între 1992 și 1997 și, din 1998, a devenit membru PRM, unde a ocupat poziția de secretar general. Scandalurile nu-i sunt însă străine. În 1997, când a fost înlocuit de la șefia PUNR de Valeriu Tabără, a refuzat să recunoască decizia, să părăsească sediul PUNR sau să predea ștampila partidului, chiar și după ce a fost exclus.

PRM a fost un partid controversat dar important al scenei politice postdecembriste din România. La alegerile din 2000 a obţinut nu mai puţin de un sfert din mandatele de deputat şi senator. După alegerile din 2004 a început însă declinul formaţiunii. Unul previzibil, spun criticii, mai ales pe fondul comportramentului public al liderului său din acea perioadă, care declanşa cu regularitate scandaluri după scandaluri cu prejudicii uriaşe pentru partid. Valul de demisii din 2005-2006 a zguduit puternic partidul fondat în iunie 1991 chiar de “tribun”. Iar rezultatele dezastruoase de la alegerile din 2008 şi 2012 au venit ca un lucru uşor previzibil. Cu filiale fictive, deficitar la capitolul resurse umane, fără susţinere financiară, PRM a ajuns de câţiva ani în sondajele de opinie la categoria „şi alţii”. În final, lovitura de graţie a fost dată lui Vadim Tudor chiar de electorat. Cele peste două milioane de voturi primite de PRM la alegerile din 2000, au dispărut în neant. Sursa: FrontPress.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.