Gheorghe Funar este recunoscut de instanta drept presedinte al PRM
Corneliu Vadim Tudor a pierdut procesul prin care contesta înlocuirea sa din funcţia de președinte PRM, a anunțat marți România TV.
“PRM nu a fost creat de Vadim. A fost înfiinţat de alţi membri fondatori, precum scrie şi în istoria partidului. Este un membru marcant, a fost exclus din partid pe 27 iulie anul acest, la Alba Iulia. Tribunalul Bucureşti a respins solicitarea lui Vadim ca președinte al PRM”, a declarat pentru România TV noul șef al PRM, Gheorghe Funar.
În replică, Vadim Tudor a afirmat prin intermediul unui comunicat de presă că excluderea sa din PRM face parte dintr-un complot al PSD, mai exact a ”trei minoritari neruşinaţi – Victor Ponta, Robert Cazanciuc, Viorel Hrebenciuc”. Scopul ar fi, în opinia europarlamentarului, ”aducerea PRM la picioarele PSD”.
”Prin înfeudarea şi decapitarea PRM-ului, Ponta se iluzionează că înlătură un concurent redutabil, uşurîndu-i soţiei sale, Daciana Sîrbu, drumul către Parlamentul European. Nici o şansă. Evident, eu şi avocaţii mei vom contesta aiuritoarea decizie la Curtea de Apel. Totodată, voi informa Consiliul Superior al Magistraturii şi înaltele foruri europene despre manevrele scandaloase ale procurorilor Victor Ponta şi Robert Cazanciuc, care au făcut din Justiţia română o cîrpă de şters pe jos, la uşa unei formaţiuni de interlopi şi mafioţi: PSD”, susține Vadim Tudor.
Vara aceasta Vadim Tudor a fost demis din funcția de președinte al partidului și, ulterior, exclus din PRM, locul său la conducere fiind luat de Gheorghe Funar.
Gheorghe Funar, fost primar al Clujului, a fost președintele PUNR între 1992 și 1997 și, din 1998, a devenit membru PRM, unde a ocupat poziția de secretar general. Scandalurile nu-i sunt însă străine. În 1997, când a fost înlocuit de la șefia PUNR de Valeriu Tabără, a refuzat să recunoască decizia, să părăsească sediul PUNR sau să predea ștampila partidului, chiar și după ce a fost exclus.
PRM a fost un partid controversat dar important al scenei politice postdecembriste din România. La alegerile din 2000 a obţinut nu mai puţin de un sfert din mandatele de deputat şi senator. După alegerile din 2004 a început însă declinul formaţiunii. Unul previzibil, spun criticii, mai ales pe fondul comportramentului public al liderului său, care declanşa, în fiecare zi, scandaluri după scandaluri cu prejudicii uriaşe pentru partid. Valul de demisii din 2005-2006 a zguduit puternic partidul fondat în iunie 1991 chiar de “tribun”. Iar rezultatele dezastruoase de la alegerile din 2008 şi 2012 au venit ca un lucru uşor previzibil. Cu filiale fictive, deficitar la capitolul resurse umane, fără susţinere financiară, PRM a ajuns de câţiva ani în sondajele de opinie la categoria „şi alţii”. În final, lovitura de graţie a fost dată lui Vadim Tudor chiar de electorat. Cele peste două milioane de voturi primite de PRM la alegerile din 2000, au dispărut în neant. Sursa: FrontPress.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: