GENERAL

Ghid complet – Care sunt metodele folosite de hoții de buzunare și cum să te ferești de ei

Ca să reușească să îți golească buzunarele, hoții vor încerca cel mai adesea să îți distragă atenția. Deoarece nici ei nu își doresc o confruntare cu ținta lor, vor avea suficientă grijă ca tu să nu simți nimic. Aici intră în scenă îndemânarea fiecăruia și micile roluri pe care le vor juca pentru a te păcăli.

Iată câteva dintre cele mai răspândite metode:

1. Șmecheria cu jacheta. Hoțul se folosește de o haină ținută peste mână. Ascunzându-și mâinile sub ea, el își ridică brațele până când are acces la geantă, buzunar etc. Protejat de jachetă, hoțul poate oprea în voie. De regulă acționează alături de un prieten, căruia îi va pasa portofelul. Pentru a ascunde și mai bine activitatea sa, hoțul se poate preface că citește o revistă sau un ziar.

2. Stratagema „Cât este ceasul?”. A-l distrage pe cel pe care vrei să îl jefuiești este una dintre cele mai vechi șmecherii. Așa el va avea timp să localizeze unde se află bunurile de valoare pe care le ai asupra ta. În plus, privitul în jos, spre ceas, te face vulnerabil. Și aici hoții lucrează în echipă: unul întreabă cât e ceasul, celălalt se va apropia de tine și îți va sustrage ce îi vine la îndemână. Poți să verifici ora, dar urmărește cu atenție și persoana care te-a întrebat și nu o lăsa să se apropie prea mult de tine.

3. Schema compasiunii. Unul dintre hoți se preface că a scăpat ceva pe jos, mizând pe bunăvoința ta că îl vei ajuta să își strângă lucrurile. În timp ce tu te apleci să îl ajuți nu îți mai supraveghezi geanta sau haina, care este buzunărită de celălalt hoț. De obicei, oamenii se concentrează pe un singur lucru, iar atunci când se petrece ceva interesant, atenția acordată valorilor pe care le au asupra lor va scădea automat.

4. Tehnica „sandviș” sau „ciocnirea accidentală”. Un individ îți blochează brusc drumul: se oprește exact în fața ta, iar tu te lovești de persoana respectivă. Al doilea hoț intră la rândul tău în tine, își cere scuze și îți ia portofelul pe la spate, cât timp tu ești prins la mijloc. Astfel, contactul este mascat într-o atingere inofensivă, total întâmplătoare. Tehnica poate fi aplicată și în autobuz, hoțul profitând de o groapă în drum sau de o frână bruscă a șoferului pentru a cădea peste tine, prefăcându-se că s-a dezechilibrat.

5. La cumpărături. Hoții vor profita de situație dacă un obiect dintr-o vitrină sau de pe un raft ți-a atras atenția. În timp ce privești obiectul și calculezi în minte dacă merită banii, un hoț îți poate fura portofelul dacă îl ții într-un loc vulnerabil.

6. Metoda „mama inocentă”. Un copil înfășat ținut în brațe sau ceea ce pare din exterior a fi un copil (se folosesc și pături împachetate sub forma unui nou-născut) le ajută pe hoațe să fure liniștite și să își ascundă prada în faldurile păturilor. În plus, oamenii nu sunt suspicioși atunci când văd o mămică în mijloacele de transport în comun sau în stație.

7. Metoda fotografiei se aplică în zone turistice. Două persoane vin la tine și te roagă să le faci o poză, tu îți lași geanta jos pentru a avea mâinile libere, iar un al treilea hoț vine și o fură. Falșii turiști dispar și ei rapid, iar tu rămâi cu un aparat care nici măcar nu are film.

8. Schema bătăii. Doi indivizi simulează că se bat, în vreme ce un al treilea îi ușurează de bani pe cei care privesc interesați de pe margine.

9. Un alt șiretlic este ca hoțul să murdărească pe cineva, aparent din greșeală, cu înghețată, sos etc, iar apoi să se ofere inocent să își ajute victima să se curețe. Hoțul nu va rata ocazia oferită de apropierea de victimă și îl va buzunări.

10. Tehnica busculadei. Grupul de hoți se îngrămădesc în jurul victimei, iar unul dintre ei îi ia portofelul, care este dat din mână în mână. Acțiunea se poate desfășura atât în autobuz, cât și pe stradă. De multe ori, ținta își dă seama ce se întâmplă, dar îi este prea frică să reacționeze din cauza numărului mare de indivizi care au înconjurat-o.

11. Metoda banilor înlocuiți este aplicată mai ales asupra turiștilor care vizitează o țară străină. Hoțul se oferă să îți schimbe banii la un curs valutar avantajos și te invită la un colț de stradă ca să discutați. Îți numără teancul de bani și ți-l oferă, doar că la scurt timp un alt individ trece pe lângă voi în viteză și îl dezechilibrează pe cel cu care vorbeai. Acesta din urmă simulează că se prăbușește peste tine și îți înlocuiește teancul de bani cu un altul pregătit dinainte, în care bancnotele, în loc să fie de 50 de euro, sunt de 5 euro. Doar prima și ultima rămân de 50 de euro ca să nu îți dai seama ce s-a întâmplat decât după ce el s-a îndepărtat suficient de mult. La prima vedere, o astfel de strategemă pare foarte greu de realizat. Însă pentru un hoț cu experiență cu mâini extrem de abile este floare la ureche.

12. Tehnica de la bancomat. În timp ce îți scoți banii din bancomat, cineva cade peste tine din spate. Tu te întorci, iar un complice îți fură banii pe care tocmai i-ai scos de la bancomat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.