Gradele în Armata Română
Gradele în Armata Română. În România, denumirile gradelor militare au fost modificate de mai multe ori. După cel de-Al Doilea Război Mondial, structurile Armatei au preluat modelul sovietic de ierarhizare şi de denumire în ceea ce priveşte gradele militare. Lucrurile s-au schimbat după 1989, odată cu căderea regimului comunist, când s-a revenit la vechile titulaturi.
Ultimele două modificări în legislaţia privind ierarhia gradelor militare (statutul cadrelor militare) au survenit în 1995 (Legea nr. 80/1995) şi în 2004, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 4/2004.
Potrivit legislaţiei, gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calităţii de cadru militar.
Gradele în Armata Română. Cel mai înalt drag, cel de mareşal
Personalul militar în România nu se regăseşte doar în structurile Ministerului Apărării Naţionale. Personalul din Jandarmerie, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul Român de Informaţii este format din militari. În cadrul Ministerului Public, la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, funcţionează Secţia Parchetelor Militare din care fac parte de asemenea militari.
VEZI GRADELE PE FORUM: http://forum.nationalisti.ro/thread-339.html
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: