Hai la legume „BIO”, stropite cu otravă!
Am mai scris, în trecut, despre alimentele periculoase de pe piață și despre faptul că starea noastră de sănătate depinde în mare măsură ceea ce mâncăm. Despre faptul că aproape tot ce vedem în Tabelul lui Mendeleev ajunge în noi sub formă de hrană, multe dintre elemente fiindu-ne indispensabile. Concluzia zilelor noastre este însă alta: din cauza inconștienței unora, în organismul nostru ajung, deseori, și alte substanțe.
Un exemplu grăitor pentru ceea ce am scris mai sus îl reprezintă o acțiune recentă a poliției din Buzău și din Ilfov, care a descins într-o operațiune de combatere de substanțe toxice folosite pentru coacerea prematură a legumelor.
Vizați, un ilfovean și doi bărbați dintr-o comună buzoiană renumită pentru producția de tomate. Nu îi vom da numele, căci sunt acolo și mulți agricultori cinstiți, care muncesc din greu pentru a pune pe masa românilor legume sănătoase.
Când a avut loc operațiunea?
Se pare că polițiștii aveau informații despre ocupația celor trei, de vreme ce, pe 2 mai 2023, au descins la șase adrese din Buzău și Ilfov, după obținerea mandatelor de percheziție domiciliară. Potrivit comunicatului de presă al IPJ Buzău, vizate erau persoane bănuite că utilizează sau revând substanţe toxice, în special în scopul coacerii premature a legumelor cultivate în spaţii protejate, de tip solar.
Tot ieri, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din Giurgiu, au depistat în flagrant delict un bărbat, din Ilfov, în timp ce transporta 200 de sticle şi 210 pungi ce conţineau substanţe toxice şi produse de protecţia plantelor neomologate în România.
Din investigaţii, a reieşit că acestea ar fi fost introduse în ţară, ilegal, în urmă cu puţin timp.
În urma activităţilor, au fost descoperite și ridicate 204 kilograme şi 356 de litri de substanțe toxice și de protecția plantelor neomologate, din care 16 kilograme şi 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat.
În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite, un bărbat, din Ilfov şi doi bărbați din Buzău, cu vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.
Roșiile cu moț, periculoase pentru sănătate?
Tarabele de la noi sunt pline de roșii țuguiate. Fermierii spun că acel „moț” ar fi o caracteristică a unui soi bulgăresc, însă specialiștii susțin că totul este doar o minciună iar țuguiul indică faptul că roșiile au fost crescute forțat cu diverse chimicale.
Sunt foarte puţine soiuri de cultură care în mod natural produc acest mucron dat de o genă, gena B. Practic este un caracter de soi, aşa cum este la Prekos. Dar, trebuie ştiut că cele care au un ţugui foarte pronunţat au primit stimulatori, fie de polenizare, fie de maturare forţată a fructelor.”, declară Costel Vânătoru, cercetător la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, citat de Adevărul.
Specialiștii susțin că cele mai multe roșii țuguiate provin din solarii sau grădini ale legumicultorilor care apelează la diferite substanțe potențial periculoase pentru a grăbi coacerea acestora și pentru a obține un preț mai mare. Una dintre aceste substanțe este Ethrel sau 2,4D, care a fost interzisă la un moment dat tocmai pentru că era folosită excesiv.
Putem vorbi de stimulatori aprobaţi, pe care pot să-i utilizeze cultivatorii, dar şi interzişi, care sunt mult mai concentraţi. Aceştia provoacă formarea acelui mucron foarte dezvoltat. Se folosea în trecut şi încă se mai foloseşte, din păcate, 2,4D, un erbicid care a fost folosit mult timp ca stimulent pentru polenizare, chiar pentru maturare forţată a fructelor.”, a mai spus cercetătoru Costel Vânătoru.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: