HALUCINANT! Un SECURIST pus ministru al Educatiei după demisia lui Câmpeanu
Tianu, copilul Securității, va prelua ministerul Educației, după demisia lui Câmpeanu
Conducerea Ministerului Educaţiei va fi preluată interimar de către ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, cunoscut ca Tianu Burduja, copilul Securității.
Toată viața Burduja nu a produs nimic și s-a făcut remarcat prin asocierea cu securiști slinoși precum Dan Voiculescu, acesta fiind și condamnat la închisoare 10 ani pentru fapte de corupție. Asistăm la perpetuarea în funcții de conducere a statului a fiilor foștilor securiști care au jefuit țara de miliarde de dolari. Noi, românii de rând, nu avem vilă pe Coasta de Azur în valoarea de peste 5 milioane de euro și nici studii la Harvard sau Stanford pentru că părinții noștri nu au jefuit statul precum părinții noului ministru al Cercetării, Sebastian Burduja. La vremuri noi, tot ei.
Legăturile lui Sebastian Burduja cu Securitatea statului comunist și neocomunist provin din familie. Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședinte al băncii Bancorex, pe care a devalizat-o în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații. Din CV-ul oficial al lui Burduja sr., afișat pe site-ul unei companii pe care o controlează, lipsește orice referire la activitatea sa profesională dinainte de căderea comunismului.
Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea scandalului de plagiat. Fără a face referire la motivele demisiei, Cîmpeanu a publicat pe Facebook anunțul încetării mandatului său. El era acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei și că urmează să îi trimită președintelui Iohannis o nouă propunere de ministru, după consultările cu PNL.
„Îi mulţumesc pentru colaborarea de până acum şi pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educaţie”, a scris prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.
Redăm mai jos anunțul prin care Cîmpeanu a demisionat:
„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.
Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine.
Mi-am început mandatul într-o criză sanitară fără precedent și am luptat pentru ca în toată acea perioadă elevii să meargă la școală cu prezență fizică. Am militat în mod constant și am asigurat cadrul legal pentru ca finanțarea educației să crească.
În mandatul de ministru al educației am reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”:
1. un sistem de educație timpurie integrat, prin preluarea creșelor în sistemul de învățământ;
2. îndeplinirea jaloanelor PNRR care asigură suportul financiar atât de important pentru reforma sistemului de învățământ; am preluat mandatul cu un buget de 1 miliard euro pentru educație, iar acum educația are doar în PNRR un buget de 3,6 miliarde de euro. Până acum am contractat și sunt în derulare toate cele 1402 proiecte pentru reducerea abandonului școlar – prima rundă (1,14 miliarde lei) și toate cele 61 de proiecte pentru digitalizarea universităților românești (1,24 miliarde lei);
3. organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de director în școli;
4. mărirea burselor elevilor;
5. recunoașterea meritelor olimpicilor prin recompensarea acestora la justa valoare;
6. rezolvarea problemei decontării integrale a navetei elevilor;
7. demararea reformării planurilor-cadru și curriculumului aferent – o schimbare atât de mult așteptată;
8. extinderea programului Masă caldă în școli de la 150 de unități la 450 de unități de învățământ;
9. introducerea învățământului dual la nivel universitar;
10. internaționalizarea universităților românești prin reglementarea diplomei joint degree;
Și multe altele………
Am elaborat proiectele Legilor “România Educată” și am parcurs procedura de dezbatere publică, în urma căreia am finalizat cele două proiecte, preluând foarte multe amendamente care au adus plus valoare, astfel încât aceste proiecte sa răspundă pe deplin așteptărilor și nevoilor reale ale societății.
Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!
Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație!
Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator.
Proiectele legilor “România Educata” reprezintă cea mai buna șansa pentru o educație așa cum cred ca ne dorim cu toții. Altfel, în lipsa unui acces echitabil la o educație de calitate, vor fi și mai mulți oamenii care nu percep conținuturi și nu înțeleg adevăratul sens al cuvintelor.
Le mulțumesc tuturor celor care, cu onestitate, au ales sa susțină educația!“
Într-un articol publicat de PressOne, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de plagiat. Potrivit publicației, ministrul și-ar fi însușit, în 2006, într-un curs de specialitate, aproape 100 de pagini din care a semnat anterior ca al patrulea autor doar 9 pagini. Mai exact, sursa citată susține că șeful de la Educație ar fi copiat 13 capitole, singura sa contribuție fiind redusă la eliminarea a cinci cuvinte.
Ministrul Educației a susținut ulterior, într-o conferinta de presă, că articolul are scopul de a bloca legile educației. „Lumea discută despre lucruri pe care nu le cunoaște și dă verdicte pe internet”, spunea Cîmpeanu.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: