HARTĂ – Infecțiile cu coronavirus au explodat în aceste țări
Infecțiile cu coronavirus au explodat, în ultima săptămână, în țările europene preferate de români pentru concediile de vară. Situația evoluează rapid în Grecia, Spania, Portugalia, Cipru și în alte state europene, pe fondul răspândirii rapide a variantei Delta, apărută pentru prima dată în India.
Conform datelor centralizate la zi de ourworldindata.org, în ultimele 7 zile, cele mai multe infectări la un milion de locuitori au fost înregistrate în Cipru, urmat de Marea Britanie, Spania, Portugalia și Grecia. Și alte țări au intrat din nou pe o curbă ascendentă a cazurilor de COVID, deși în unele dintre acestea numărul infectărilor raportat la populație nu a ajuns încă la cote îngrijorătoare, cum sunt Franța sau Italia.
Cazurile noi înregistrate în ultimele 7 zile raportate la 1 milion de locuitori în principalele destinații europene ale românilor:
Cipru – 844,27
UK – 410,6
Spania – 287,24
Portugalia – 242,22
Grecia – 134,81
Olanda – 134,48
Danemarca – 84,62
Belgia – 81,25
Franța – 44,74
Italia – 14,93
Spre comparație, în România s-au înregistrat în ultimele 7 zile doar 2,21 cazuri noi de COVID la un milion de locuitori.
Totuși, situația se poate schimba rapid și la noi în țară, pe măsură ce românii revin din concediile din străinătate, mai ales că în multe cazuri la intrarea în țară nu este obligatorie carantina și nici testul de COVID, indiferent dacă persoanele respective sunt vaccinate sau nu.
Conform ultimelor decizii ale CNSU, din 8 iulie, dacă Cipru și Marea Britanie sunt încadrate în zona roșie la sosirea în țară, Spania și Portugalia sunt în lista galbenă, în timp ce Grecia, Olanda, Danemarca, Belgia, Franța și Italia sunt considerate în zona verde. La sosirea în România din zona verde nu există nicio restricție. O persoană care vine din zona galbenă nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Pentru zona roşie, doar cei vaccinați sunt scutiți de carantină.
Noul val de infectări cu COVID în Europa este asociat cu răspândirea variantei Delta a coronavirusului, apărută pentru prima dată în India și care a generat situația dramatică din această țară.
Mult mai contagioasă și cu o capacitate de a evita protecția oferită de anticorpii dobândiți prin trecerea prin boală, varianta Delta a reușit, în doar circa două luni de când a fost depistată în Europa, să devină majoritară în Marea Britanie, ajungând la 90% din cazuri și să creeze îngrijorare în celelalte țări.
În Franța a ajuns la 40% din infectări, iar autoritățile sanitare estimează că până la finalul acestei săptămâni va trece de 50%.
De asemenea, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clément Beaune, sfătuiește să nu se rezerve vacanțe de vară în Spania sau Portugalia, din cauza situației legate de coronavirus. „Cei care nu și-au rezervat încă vacanța, să evite, să evităm ca destinații Portugalia şi Spania.”
Grecia, a cărei economie se bazează pe turism, își vede din nou amenințat acest sector vital, din cauza recrudescenței pandemiei. Cei care activează în domeniul turismului din Grecia au început să-şi revizuiască în scădere previziunile cu privire la încasări, în perspectiva unui nou val al pandemiei, ca urmare a răspândirii agresive a mutaţiei Delta. Nu este exclusă chiar ca o recidivare a pandemiei să ducă la revizuirea politicii Greciei faţă de turiştii externi şi, foarte probabil, şi la o revizuire a politicii europene în domeniu.
Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a plasat Ciprul în categoria ţărilor „roşu închis” ca urmare a creşterii continue a cazurilor de coronavirus. Ciprul este în acest moment singura ţară a Uniunii Europene aflată în această categorie. Majoritatea cazurilor pozitive (peste 91%) sunt persoane care nu au fost vaccinate sau nu și-au finalizat programul de vaccinare.
În România, vineri au fost raportate 54 de cazuri COVID-19 și doar un deces în ultimele 24 de ore. De asemenea, în România au fost confirmate, până în 1 iulie, în total, 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: