MEDICAL

În România au început deja experimentele pe copii

Informațiile privind autorizarea vaccinului Pfizer pentru copii cu vârste vârste de 12 ani nu sunt chiar exacte. În fapt, vaccinul nu a fost autorizat de către Agenția Europeană a Medicamentului pentru copii de 12 ani, ci doar s-a recomandat o prelungire a indicației pentru copiii de 12-15 ani. Indicația a fost aplicată de foarte puține țări, printre care și România, care a intrat, astfel, neoficial, în studiile clinice ale producătorului.

Diferența dintre autorizarea unui vaccin pentru o grupă de vârstă și recomandarea de prelungire a unei indicații este una foarte mare. Producătorul Pfizer încă mai studiază dacă vaccinul anti-Covid poate fi folosit la grupa de vârstă 12-15 ani, ne spune europarlamentarul Maria Grapini, care a primit răspuns oficial de la comisarul european pentru Sănătate, însă în România vaccinarea copiilor este deja în derulare.

”Comisarul pe Sănătate, Stella Kyriakides, mi-a răspuns public că Pfizer a cerut încă timp Agenției Europene a Medicamentului pentru a studia dacă se pot vaccina copiii începând de la 12 ani. Acum, când vorbim, vaccinul Pfizer nu este autorizat decât de la 16 ani. Nu avem autorizație nici de la 12 ani, nici de la 5 ani. Știu că ai noștri au vrut să vaccineze copiii sub 16 ani și acum au făcut o tentativă extrem de periculoasă, pentru că au pus părinții să semneze în alb acceptul pentru testare și vaccinare. Răspunsul de la comisarul european pentru Sănătate e clar. În luna mai 2021, Pfizer care era singurul care avea studiul pentru vaccinare de la 16 ani în sus, a solicitat prelungirea termenului pentru a avea suficiente date științifice să se vaccineze de la 12 ani”, ne spune europarlamentarul Maria Grapini.

O recomandare și atât
În adresa oficială a comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, se arată clar că vaccinul Pfizer nu este nicidecum autorizat pentru copii cu vârste între 12 și 15 ani. ” Vaccinurile împotriva Covid-19 provin de la patru producători de vaccinuri – BioNTech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen, fiind în prezent autorizate pentru utilizare în UE. Toate aceste vaccinuri au fost aprobate pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, cu excepția celui din partea BioNTech/Pfizer, care a fost aprobat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. La 28 mai 2021, Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat acordarea unei prelungiri a indicației pentru a include utilizarea la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 de ani. În prezent, unele state membre ale UE urmează această indicație, în timp ce altele nu. La nivelul UE, Agenția Europeană pentru Medicamente este organismul științific care evaluează dacă vaccinurile și alte medicamente ar trebui autorizate sau nu și cu ce indicații”, a precizat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate.

200.000 de copii și adolescenți vaccinați
La începutul acestei săptămâni, Valeriu Gheorghiță afirma că România are aproape 200.000 de copii și adolescenți cu vârste între 12 și 19 ani vaccinați anti-Covid. ”Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15% procent de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză. Noi trebuie să ne raportăm la tipul de vaccin care este recomandat acestei grupe de vârstă, de la 12 până la 18 ani. Știm că avem două vaccinuri autorizate Pfizer și Moderna. Însă este clar insuficient. Dacă ne uităm la țările din vestul Europei, unde peste 50% din copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani au primit cel puțin o doză de vaccin, este clar că este insuficient în momentul de față”, a declarat Valeriu Gheorghiță, conform national.ro.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.