Informatie oficiala. Mare atenție! Numeroase persoane care au decedat din cauza COVID-19 aveau o suferință comună
Până la această oră, în România s-au înregistrat 29 de decese din cauza coronavirusului. Cei mai mulți dintre bolnavi aveau și alte boli asociate. Mai multe studii, întreprinse de cercetătorii chinezi au arătat că cel mai mare risc de mortalitate îl prezintă, în primul rând pacienții cu diabet, iar apoi cei cu tensiune arterială.
Experţii în medicină au constatat că tratamentul pentru diabet şi hipertensiune cu medicamente care stimulează ACE2 creşte riscul de a dezvolta coronavirus în formă severă şi fatală.
Analiza a 72.314 de cazuri de COVID-19 în Wuhan, epicentrul epidemiei, a condus la observația că boala se asociază cu o mortalitate de 7,3% printre pacienții diabetici. Studierea unor grupuri mai mici de pacienți a condus la concluzii similare: într-un grup de 26 de cazuri soldate cu deces, incidența diabetului a fost de 42,3%, iar urmărirea a 191 de pacienți a condus la concluzia că diabetul zaharat crește riscul de evoluție letală a COVID-19 de 2,85 ori.
Alte statitisci, aceleași concluzii
Revista The Lancet a publicat un studiu amplu care prezintă o statistică foarte relevant. Aceasta arată că dintr-un grup de 52 de pacienţi ajunşi la terapie intensivă, în urma infectării cu coronavirus, 32 aveau boli cerebrovasculare sau diabet. Statistica a fost realizată pe baza cercetărilor realizate de medicul chinez Xiaobo Yang din Wuhan.
Un alt studiu care a inclus 1.099 pacienţi cu COVID-19 confirmat arată că 173 de pacienţi aveau comorbidităţi, precum hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli coronariene şi boli cerebrovasculare.
Tot The Lancet publică date despre un alt treilea studiu în care se arată că, din 140 de pacienţi care au fost internaţi la spital cu COVID-19, 30% au avut hipertensiune arterială şi 12% diabet.
Comorbidităţile raportate în aceste trei studii la pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt deseori tratate cu inhibitori ai enzimei convertoare de angiotensină (ACE), arată analiza realizată de medicii Lei Fang, George Karakiulakis şi Michael Roth, publicată de The Lancet.
O explicaţie pentru gravitatea mai mare a virusului în cazul pacienţilor cu comorbidităţi ar fi că coronavirusurile patogene umane (sindromul respirator acut sever coronavirus (SARS-CoV şi SARS-CoV-2) se leagă de celulele ţintă ale acestora prin intermediul enzimei convertoare de angiotensină 2 (ACE2), care este exprimată de celulele epiteliale ale plămânului, intestinului, rinichilor şi de vasele de sânge, scriu cei de la Raportul de Gardă.
Astfel, dimensiunea ACE2 este mărită substanţial la pacienţii cu diabet de tip 1 sau de tip 2, care sunt trataţi cu inhibitori ACE şi blocanţi ai receptorilor de tip I angiotensină II (ARB). Hipertensiunea arterială este, de asemenea, tratată cu inhibitori de ACE şi ARB, ceea ce duce la o regrupare a ACE2. ACE2 poate fi crescut şi prin tiazolidiniones şi ibuprofen.
Sursa: voxbiz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: