Interviu cu Frontul Păgân de Răsărit
A apărut un grup de tineri naționaliști care nu se identifică cu creștinismul, pe care îl consideră o “religie a deșertului”, străină de moștenirea traco-geto-dacică. Fiind un subiect destul de controversat, ne-am gândit că ar fi utilă o discuție liberă prin care sperăm să facem lumină asupra convingerilor lor, cum au ajuns la ele și cum intenționează să și le manifeste.
A apărut și un articol în Libertatea, semnat de Adina Marincea, admiratoarea lui Andrew Tate, în care acest grup de tineri este defăimat.
Deja este prea multă dezbinare în mediul naționalist, dezbinare care doar se adâncește în lipsa unui dialog. Astfel, cu riscul de a genera reacții pavloviene, primind aprobarea șefului de redacție (Incorect Politic), public următorul interviu cu Frontul Păgân de Răsărit:
Vlad Voicu: Ce înțelegeți prin “păgânism” probabil este diferit de ceea ce înțeleg majoritatea românilor când aud cuvântul. Ne puteți explica acest concept?
Frontul Păgân de Răsărit: Înainte de toate, mulțumim că ne dați ocazia de a ne expune părerile răspunzând la întrebări, e o dovadă de maturitate că putem colabora măcar la nivel micro.
Prin păgânism înțelegem naționalism etnic, tradiție, identitate culturală și rasială. Trebuie precizat că termenul de “păgânism” este peiorativ și a fost folosit prima oară de iudeo-creștini pentru a ne denigra strămoșii nativi europeni, dar noi ni-l asumăm cu mândrie astăzi, pentru că e un termen care încă stârnește controverse și bagă frica în mulți dușmani ai ideii de libertate. Credem că păgânismul nu este o religie, este un fel de a fi, este asumare, luptă, onoare pentru principii, loialitate pentru oamenii noștri. Păgânismul este naționalism.
Referitor la “păgânism”, în zilele noastre mulți actori malițioși se identifică cu acest termen, precum satanistul homosexual Cosmin Oltean care are Asociația Neo-Păgânilor din România, zisă și Asociația ROPăgânism și mai nou Asociația The New Pagan Dawn. Cum vă raportați la aceștia, ați avut vreun contact direct cu ei?
Am scris recent un comunicat despre așa-zișii ,,păgâni” de la Asociația The New Pagan Dawn care confundă merele cu perele, păgânismul cu woke-ismul, ritualurile cu superstițiile și, bineînțeles, creștinismul cu naționalismul. Presupunem, deși nu știm cu certitudine, că celelalte asociații menționate sunt pe aceeași linie. Acești oameni gândesc într-o paradigmă greșită ușor de demontat – ei își imaginează că acum 2500 de ani, înainte de iudeo-creștinism, Europa era ,,diversă” așa cum este acum, cu toate rasele amestecate, cu drepturile cuplurilor de același sex pentru adopții și alte aberații ale secolului în care trăim, iar creștinismul a fost bau-baul ăla naționalist (deci regresist, în capul lor), intolerant, bigot etc.
Sunt multe de spus pe acest subiect, dar le-am recomanda să citească istoria așa cum a fost ea, nu să o privească prin ochii analfabeților îndoctrinați din 2023. Să pună mâna să studieze documente și să lase manipularea, strămoșii noștri nu aveau nicio legătură cu nimic din ce vrea agenda woke pseudopăgână să spună astăzi. Dar ei apar prin poze cu Piedone și cu alți infractori scăpați de pușcărie, e clar că nu au nicio legătură cu fenomenul, cine vrea să schimbe sistemul din sistem este compromis orice ar pretinde că susține.
Ce cărți recomandați care tratează păgânismul?
Varg Vikernes – Vargsmål, o carte foarte bună și scurtă pe care o găsiți și în pdf în limba engleză. Recomandăm în principiu orice scris de Varg, care este unul dintre oamenii pe care încă îi admirăm, deși păgânismul lui a luat în ultima vreme o formă cu care nu rezonăm neapărat. Apoi, Epoca întunecării (Cum a distrus creștinismul lumea clasică) – Catherine Nixey, foarte, foarte bună, cu o bibliografie impresionantă și cu surse de necontestat.
Ar mai fi, tot de la Humanitas, Crucea și puterea: Creștinii, de la martiri la persecutori – Giovanni Filoramo, aici e mai multă teologie decât istorie. Să nu uităm de o carte recent tradusă, Pe când creștinii erau evrei (Prima generație), Paula Fredriksen, în care veți vedea clar ce origine avea prima generație de creștini și veți citi cum Yeshua nu a lăsat în urma lui nimic scris și nu a avut contact cu niciun non-iudeu. Iar dacă vreți o carte cu surse veridice legate de păgânismul din zona Traciei de la care ne revendicăm, De la Zalmoxis la Genghis-Han, Mircea Eliade. Nu există, din păcate, o sursă mai bună decât aceasta.
Ce părere aveți despre Împăratul Iulian, zis și apostatul, care a dorit ca cultele păgâne să fie din nou tolerate în Roma, fără să interzică creștinismul, sfârșind trădat de o gardă imperială?
Împăratul Iulian a fost ultimul împărat păgân al Romei, îl respectăm și admirăm pentru curajul pe care l-a avut, dar trebuie să precizăm cu nu suntem neapărat fanii Imperiului Roman. Da, a fost o dovadă de forță la timpul lui care s-a manifestat în multe feluri, inclusiv prin extinderea teritorială. Acest colonialism a făcut posibilă expansiunea unei religii avraamice care nu avea nicio legătură cu Europa. Imperiul Roman a fost cu bune și cu rele, așa cum sunt majoritatea imperiilor din istorie.
Mai știm în zilele noastre destule despre religia strămoșească a traco-geto-dacilor încât să fie posibilă o revenire a ei?
Am minți dacă am spune că știm foarte multe, din păcate sunt puține surse credibile care să ne facă să credem că ne putem întoarce ușor la ele. Noi nu suntem nici cei care spun că dacii au ajuns pe lună, dar nici cei care le dau dreptate în necunoștință de cauză stângiștilor chomsky-iști ca Dan Alexe care se cred mai presus de Herodot și care spun că tot ce știm despre strămoșii noștri îndepărtați este fals și inexact.
Avem convingerea că aici exista o civilizație înainte de creștinarea Daciei, iar în țară există simboluri, tradiții, obiceiuri care dovedesc clar acest lucru. Scopul nostru, printre altele, este să descoperim cât mai multe din acel trecut, tocmai pentru a combate afirmațiile ce au ca scop denigrarea oricărei forme de tradiție/identitate a acestui popor.
Ați auzit de cărțile lui Robert Amberlain despre Iisus și secretul mortal al templierilor sau viața secretă a sfântului Pavel, zis și Shaoul-Saul-Paul-Pavel? Dar de Marea Sinucidere?
Doar am auzit de aceste cărți, recunoașem că nu le-am citit. Noi suntem deschiși la orice informație care vine din exterior, contrar aparențelor nu suntem niște oameni retrograzi și închiși la minte, cum cred progresiștii și chiar și unii creștini.
În trecut existau așa-numitele școli ale misterelor, inclusiv Pitagora avea una. Aveți în plan să încercați să deschideți o astfel de școală unde să se studieze mecanismele invisibile care guvernează realitatea vizibilă?
Nu ne-am gândit până acum, dar ne-ați dat o idee. Adevărul este că momentan suntem puțini și vrem să ne raportăm realist la ce putem face și ce nu. Avem multe discuții intre noi despre cum percepe fiecare membru divinitatea, despre metafizic, despre ideea de ierarhie care guvernează Cosmosul, iar discuțiile seamănă mult cu ce vorbeau grecii antici între ei. Nu credem în dogme, nu credem într-un adevăr universal sau relevat. Nu credem în religii, pentru că asociem toate religiile (nu doar cele avraamice) cu motivele principale pentru care omenirea a fost dată înapoi.
Ce grupuri v-au inspirat să creați Frontul Păgân de Răsărit și care sunt obiectivele voastre?
Există un singur grup care ne-a inspirat, pentru care avem un respect deosebit și pe care îl considerăm naționalist cu adevărat – Societatea Gebeleizis. Noi ne propunem pe undeva să continuăm ce au început ei, și anume investigarea, cercetarea și recuperarea tradițiilor și obiceiurilor populare, a valorilor autentic geto-dace, a istoriei vechi a geto-dacilor, cunoașterea acesteia și creșterea noilor generații de cetățeni români în spiritul acestor valori.
Care sunt criticile pe care le aduceți creștinismului? Poate fi acesta reformat, redescoperit? Dacă da, cum? Dacă nu, care ar fi soluția realistă pentru a avea, a menține și a dezvolta o religie specifică ethosului românesc?
Răspunsul pe care îl vom da nu are ca scop jignirea unor oameni sau încercarea de a-i convinge într-un fel sau altul, este părerea noastră la care am ajuns citind cărți din diferite surse, atât din mainstream, cât și din cele ,,alternative”.
Creștinismul în esență poate fi comparat cu ideologia comunistă. Principiile egalitariste pe care le răspândea Yeshua în Iudeea lui, liderul sectei Noțri, zeificat mai târziu drept Dumnezeu și tradus de Ieronim în secolul 3 al erei noastre drept Iisus Hristos, se află in contradictoriu cu modul de funcționare al Naturii, bazat exclusiv pe ideea de ierarhie, pe ideea selecției naturale pe care a dezvoltat-o Darwin în tratatul său de ,,Originea speciilor”. De asemenea, iudeo-creștinismul a fost impus de sus în jos și de jos în sus, interzicând de-a lungul secolelor orice cult păgân nativ, mai ales pe teritoriul nostru (Împăratul Teodosius în anul 391, era noastră).
Suntem adesea contraziși cu citate din Noul Testament care se află în contradictoriu cu cele din vechiul legământ, creștinii citează mereu ce le convine. Realitatea tristă este că învingătorii sunt cei care au scris istoria, că statuile au fost profanate, că bibliotecile au fost arse de zeloți și că cea mai mare parte a europenilor au fost creștinați cu forța.
Dacă veți citi ,,Epoca întunecării” de Catherine Nixey, carte pe care am recomandat-o mai sus, veți descoperi în amănunt toate aspectele despre care putem povesti doar generic în acest interviu, pentru că mai sunt întrebări la care trebuie să răspundem concret.
Există vreo formă a creștinismului cu care sunteți de acord, maniheism, marcionism, arianism sau alte astfel de interpretări?
Nu, nu credem că există o formă de creștinism cu care putem rezona, nici măcar o formă de tip “Christian Identity”, pentru că toate pleacă de la premise false atâta timp cât dorința naționaliștilor este să muleze religia pe ideologie și nu invers.
Prin prisma convingerilor voastre, cum vedeți Mișcarea Legionară și revoluția spirituală propovăduită de legionari? În lipsa creștinismului ce se alege de lupta, jertfa și martirajul lor?
E un subiect mai complicat și aici chiar și noi între noi avem păreri diferite. Cert este că Mișcarea Legionară a fost absolut necesară în anii aceia, că a fost expresia naționalismului românesc interbelic, iar Corneliu Zelea Codreanu a fost un om cu adevărat onorabil care a luptat pentru ce a crezut până la final.
Întrebarea noastră este – cât de creștini erau de fapt legionarii? Pentru că una este retorica și alta este acțiunea în numele ei. Există creștini africani care, punem pariu, nu cred că ar rezona cu Mișcarea Legionară sub nicio formă. Nu rezonează nici măcar ,,naționaliștii” bronzați cu 20% în sondaje din Parlament, care sunt catalogați drept ,,legionari” de presă și de alți amatori, nici ,,marii intelectuali” pentru care noi avem un dispreț nespus – Mihail Neamțu, Papahagi, Patapievici etc. Și atunci, stăm și ne întrebăm – oare cum vedeau legionarii anilor ’30 creștinismul? Pentru că ori aveau o viziune care se apropie de ceea ce menționasem mai sus, de tip “christian identity”, ori… nu prea erau creștini, ci doar niște eretici, conform dogmelor bisericii ortodoxe din sec. 19 (ne referim la ,,filetism”).
Care credeți că este explicația pentru fenomenele neobișnuite care au avut loc în închisorile comuniste (minuni), pentru rezistența neomenească a legionarilor care au refuzat compromisul în ciuda tuturor torturilor, rezistență deseori legată de Dumnezeu, Iisus și Maica Domnului?
S-a demonstrat științific că vedem ceea ce am fost programați să credem. Acceptarea miracolelor poate depinde de modul în care sunt definite acestea. Unii ar considera un miracol schimbările meteo, de exemplu. Sunt multe explicații psihologice care explică fenomenele aparent neobișnuite, dar dincolo de aceste explicații, noi, spre deosebire de alții, acceptăm că omenirea nu are răspunsurile la orice întrebare, tocmai de aceea credem în libertatea fiecăruia de a percepe divinitatea în propriul fel, nu există corect sau greșit, bine sau rău, natural sau nenatural atunci când vorbim despre metafizic.
De asemenea, vrem să insistăm pe ideea că religia nu este același lucru cu credința. Un om poate să creadă în ceva fals, iar credința pe care o are chiar și în acea idee falsă să îl salveze de moarte. Dar vedeți cât de complicat este totul de la un punct încolo? Fix acesta este motivul pentru care credința trebuie să rămână un subiect care să nu fie confiscat de nicio religie, ci un tărâm care poate fi explorat de orice om trecut prin niște experiențe.
Au apărut pe internet poze cu stickere care conțin mesajul “Creștinii sunt primii ignoranți”. Ce credeți că rezolvați prin antagonizarea majorității românilor și chiar majorității naționaliștilor, care încă sunt creștini?
O mică corecție – “creștinii sunt primii IMIGRANȚI”, nu cred că au chiar onoarea de a fi primii ignoranți, deși… e discutabil și aici. Motivul pentru care am scos stickere cu un astfel de mesaj constă într-un strigăt asumare a exclusivității grupului.
În Frontul Păgân de Răsărit nu au ce să caute creștini, așa cum într-o biserică presupunem că nu au ce să caute păgâni. Iar dacă este să oferim o explicație pentru conținutul mesajului, aceasta e simplă. Creștinismul nu s-a născut în Europa, ci în mijlocul poporului evreu. Cât despre ,,majoritatea” românilor creștini, ne îndoim că acea ,,majoritate” nu este declarată formal pentru a se bucura de sărbători la locul de muncă. Această afirmație este validă în ceea ce privește populația îmbătrânită, manipulată inclusiv politic de biserică și fraierită cu bani la înmormântări, nunți, botezuri etc. Avem propriile experiențe în familie și știm bine cine sunt preoții și ce înseamnă biserica ca instituție, dar nu intrăm în detalii, exemplele sunt nenumărate.
Jean Gautier vorbește despre sistemul endocrin și glanda interstițială care ar fi grav afectate de operația tăierii împrejur în ziua a 8-a, când acea glandă începe să funcționeze la copii. Ce părere aveți despre tăierea împrejur, legământul lui Avram cu Yehova, prin care Yehova îi promite pământuri și dominație materială, iar la schimb îi cere să-și taie o bucățică din el? Care credeți că este natura unui pact care cere vărsare de sânge și oferă câștiguri materiale?
Nu avem o părere specifică despre ce a scris Jean Gautier. Nu credem în nicio legendă din biblie, talmud sau coran. Nu credem în circumcizie, nu credem în mitul unui iudeu care avea insolație în deșert și auzea niște voci care îi spuneau să își omoare copilul. Sunt niște legende, așa cum sunt Legendele Olimpului, așa cum sunt relatările din Edda. Diferența e că miturile acestea sunt mai frumoase decât orice poveste despre păcatul originar al femeii, fiul zeului Eli și alte false profeții din biblie.
Pe frontispiciul templelor din antichitate erau inscripționate cuvintele “Cunoaște-te pe tine însuți și așa vei cunoaște universul și zeii”. Ne mai cunoaștem pe noi înșine în zilele noastre?
E bună întrebarea. Noi credem într-o ciclicitate a istoriei și nicidecum în ideea că mergem din rău în mai bine, așa cum tot iudeo-creștinismul ne-a ,,învățat”. E greu să te cunoști într-un context istoric în care woke-ismul este noua religie a tinerilor, din ce în ce mai agresivă și mai intens promovată prin diferite marșuri, ceremonii, parade.
Ieri erai ars pe rug dacă spuneai că pământul este rotund și se învârte în jurul soarelui (spiritul lui Giordano Bruno trăiește încă prin noi!), azi ești ,,anulat” pe social media sau dat afară de la locul de muncă dacă afirmi că nu există alte genuri în afară de masculin și feminin. Istoria se repetă așadar sub forme diferite. Este foarte greu să pretinzi că te cunoști atunci când subiectul identității devine tabu.
Cum vedeți legislația din România, cu precădere legile care prevăd pedepse cu închisoarea pentru anumite opinii exprimate în spațiul public, fie despre legionari, Antonescu, holocaust sau jidani?
Legislația din România este încă o dovadă că țara noastră nu s-a vindecat de rănile lăsate de regimul comunist și că ne conduc aceiași securiști convertiți la ,,democrație” (a.k.a. o formă de capitalism sălbatic din punct de vedere economic combinat cu o formă dezgustătoare de umanitarism socialist din punct de vedere cultural).
Noi avem un canal de Telegram unde scriem comunicate, punem poze, filmăm clipuri și le postăm fără perdea pentru oamenii care ne urmăresc, pentru cei care rezonează cu noi, cât și pentru infiltrați, deoarece canalul este public și oricine poate vedea postările.
Riscuri sunt la tot pasul și suntem conștienți de ele, dar am ales să nu ne ascundem, am ales să fim NS, păgâni, radicali, diferiți, liberi. Dacă cineva o să facă o mișcare greșită în ceea ce ne privește, ne vom asuma poziția și vom răspunde cu toate armele pe care le avem la dispoziție, la propriu și la figurat, după caz…
În final, care este mesajul vostru pentru cititorii noștri și pentru tineretul naționalist din România?
Vă mulțumim pentru expunerea oferită și pentru atenția acordată! Mesajul nostru pentru cititorii voștri și pentru tineretul naționalist din România este să încerce mereu să iasă din tipare, să nu gândească într-un orizont îngust de idei, să se auto-educe, să facă sport, să citească constant.
Tinerii trebuie învățați să iubească și să protejeze ceea ce le aparține și să distrugă ceea ce reprezintă o piedică în calea evoluției lor. Deși trăim vremuri în care trebuie să ne calculăm compromisurile și sunt atâtea diferențe chiar și între noi, credem că, dacă suntem conștienți de principiile pe care le avem în comun și luptăm într-adevăr pentru aceeași cauză, unitatea este posibilă.
Orașul nostru, regulile noastre!
Trăiască victoria!
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: