Iohannis ne-arată cum se-ntoarce CURUL
Chiar dacă fanii necondiţionaţi ai noului preşedinte o să arunce tone de înjurături, rămânem consecvenţi în taxarea cinismului şi făţărniciei oamenilor politici. Avem obligaţia morală de a condamna numirea unui personaj toxic pentru democraţie ca Dan Mihalache în fruntea oricărei instituţii din această ţară. Şi chiar mai abitir dacă această instituţie este administraţia prezidenţială. Şi cu atât mai mult dacă noul preşedinte a fost ales pe valul unui vot care îşi doreşte oameni noi. Bine, Klaus Iohannis ne-a cam arătat, prin impunerea saltelistei Alina Gorghiu, care este limita de percepţie a solicitărilor votanţilor săi. Însă menţinerea lui Dan Mihalache, prietenul lui Bogdan Chireac şi al Antenei3, simbolul pesedistului perfid şi plin de sine care îşi bagă şi îşi scoate din americani, nu reprezintă altceva decât o primă şi consistentă întoarcere a curului. Către mulţi dintre vectorii de imagine care şi-au lipit capitalul de încredere de obrazul noului preşedinte.
Cine e Dan Mihalache, posibil sef al cancelariei prezidentiale a lui Klaus Iohannis. Relatiile lui cu PONTA si Adrian NASTASE
Anuntat ca fiind „in carti” pentru postul de sef al cancelariei de la Cotroceni a noului presedinte al Romaniei, Dan Mihalache a fost membru al PSD inainte de a trece la liberali
Dan Mihalache a fost ani buni unul dintre membrii marcanti ai FSN/FDSN/PDSR/PSD, pentru ca din 2009 sa treaca la liberali. Anuntat acum, pe surse, ca unul dintre viitori consilieri ai lui Klaus Iohannis si posibil sef al cancelariei prezidentiale (informatie confirmata chiar de Mihalache, potrivit Evenimentul Zilei), Mihalache era pe vremuri un apropiat al lui Victor Ponta si Adrian Nastase. Iar mai aproape de zilele noastre a ajuns pe prima pagina a ziarelor in urma unui conflict cu Agentia Nationala de Integritate.
Nascut in 1971, Mihalache a fost in primii ani dupa Revolutie jurnalist la ziarul Azi, oficiosul de atunci al FSN. Printre colegii sai de redactie se numara, de altfel, si Gabriela Firea, dupa cum a recunoscut insusi liberalul in timpul campaniei electorale, dupa atacul lui Firea la adresa lui Iohannis: „Ne cunoastem de mai bine de 20 de ani, de cand ai venit cu bocceluta in mana de la Bacau, chemata de Octavian Stireanu la ziarul Azi. Am fost colegi de birou si, cred eu, intr-o vreme chiar prieteni”. In politica, Mihalache a intrat la doar 23 de ani, cand a devenit expert guvernamental pentru cabinetul condus de Nicolae Vacaroiu.
In perioada guvernarii CDR a condus departamentul de analiza politica al Aliantei pentru Romania – o grupare reformatoare rupta din PDSR si condusa de Teodor Melescanu. In paralel, a terminat Facultatea de Drept si a obtinut un doctorat la SNSPA, la sustinerea caruia marturiseste ca i s-au alaturat “prieteni buni”: Adrian Nastase, Titus Corlatean, Iosif Boda.
De altfel, acelasi Adrian Nastase l-a numit pe Dan Mihalache consilier al sau in 2001. Iar intre 2004 si 2008 a fost deputat PSD de Maramures, observator din partea Romaniei in Parlamentul European si pentru scurt timp si europarlamentar.
In 2009, Dan Mihalache a trecut insa la liberali. Pe pagina sa de Facebook apare doar in compania liderilor PNL, insa trecutul sau in PSD a ramas vizibil pe Internet, unde inca mai pot fi gasite postarile de pe blogul lui Mihalache din 2007 si 2008, in care, de exemplu, scria cum “domnul Presedinte Ion Iliescu a tinut un discurs excelent, cu un mare continut de orientare politica”.
Si tot pe Internet se gasesc si fotografii – postate chiar de Mihalache – care il prezinta in compania unor lideri social-democrati, printre care Adrian Nastase, Victor Ponta sau Corina Cretu, pe care in 2008 o declara “cea mai veche prietena a mea din politica”.
Dupa ce a trecut la liberali acum 5 ani, Dan Mihalache a condus campania electorala a lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale din 2000. A devenit apoi consilier politic al presedintelui PNL, Sef al Departamentului de Analiza Politica si Comunicare al partidului si a ajuns chiar Secretar General Adjunct al Guvernului in 2012.
In luna noiembrie a aceluiasi an, Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat de incompatibilitate, pe motiv era in acelasi timp si administrator al unui SRL. Mihalache l-a atacat atunci dur pe seful ANI, Horia Georgescu, numindu-l „jigodie frustrata”, dupa ce anterior ceruse „corectii” in functionarea Agentiei. Cand ambasadorul SUA afacut o declaratie in favoarea ANI, Mihalache a declarat ca „Pe mine personal ma lasa rece aceasta declaratie. si parteneriatul strategic romano-american. Daca parteneriatul romano-american sta in domnul Horia Georgescu, mai bine fara”.
In cele din urma, Dan Mihalache a fost demis din functia de Secretar General Adjunct al Guvernului de premierul Victor Ponta. Motivul oficial, potrivit lui Crin Antonescu, au fost declaratiile „nepotrivite, nu antimericane”. Dan Mihalache a dat ANI in judecata, contestand decizia de incompatibilitate iar in 2014 a castigat definitiv procesul la ICCJ.
Pana in martie anul acesta, Dan Mihalache a fost secretar general al Senatului, dandu-si demisia dupa ruperea USL. Implicat in campania electorala a lui Klaus Iohannis, a avut schimburi dure de replici cu acest prilej cu Gabriela Firea si Dan Sova, pe care ii considera, potrivit spuselor sale, prieteni, dar si cu jurnalistii de la Antena 3, despre care spune ca „imi sunt in majoritate amici”. Numirea sa ca sef al cancelariei prezidentiale pare sa nu fi fost o surpriza, dat fiind ca intr-un interviu publicat luni, 24 noiembrie, de Gazeta de Maramures, Mihalache anunta ca proiectul sau prezent este „organizarea administratiei prezidentiale”.
Preşedintele ales, Klaus Iohannis, şi-a definitivat cea mai mare parte a echipei de consilieri prezidenţiali pe care îi va avea la Palatul Cotroceni, urmând ca după preluarea funcţiei de şef al statului să-şi completeze echipa cu noi nume, scrie agenția de presă Mediafax, citând surse politice.
Între viitorii consilieri prezidenţiali, potrivit informaţiilor neoficiale obţinute de Mediafax, se numără:
George Scutaru, fost lider al deputaţilor PNL, va deţine poziţia de consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională.
Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, va coordona în calitatea de consilier prezidenţial domeniul afacerilor europene.
Andrei Muraru, fost preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), va deţine poziţia de consilier prezidenţial pentru relaţia cu societatea civilă şi autorităţile publice.
Lazăr Comănescu, actual ambasador al României în Germania, ar urma să preia poziţia de consilier prezidenţial pentru politică externă, fiind necesară declanşarea de către şeful statului a procedurilor de rechemare din calitatea deţinută.
Dan Mihalache, actual secretar general adjunct al PNL pe probleme de strategie şi analiză politică, ar putea prelua poziţia de consilier prezidenţial, şef al Cancelariei.
Cosmin Marinescu, conferenţiar universitar la Academia de Studii Economice, ar putea deveni consilier prezidenţial pentru mediul de afaceri.
Tatiana Niculescu Bran, scriitoare şi fost jurnalist la BBC, a fost anunţată de către Klaus Iohannis în calitatea de purtător de cuvânt şi consilier prezidenţial.
Delia Dinu, actual consilier de stat al preşedintelui Traian Băsescu, ar urma să fie păstrată în această poziţie şi de preşedintele Klaus Iohannis. Ea coordonează compartimentul pentru protocol al Administraţiei Prezidenţiale.
Simina Tănăsescu, profesor universitar, doctor în drept constituţional, va deveni consilier prezidenţial coordonator al departamentului constituţional-legislativ.
Laurenţiu Ştefan, care a activat în calitate de consilier politic al ambasadei SUA, ar putea deveni consilier prezidenţial pentru analiză politică al preşedintelui Klaus Iohannis.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Cind e vorba de "bagat si scos in / din kkmericani", subscriu intru totul, pentru ca adunatura aceea de degenerati si handicapati de peste ocean nici nu merita altceva (de fapt, daca stau sa ma gindesc bine, chestia cu bagatul si scosul este inca o onoare prea mare pentru ei, deci nemeritata).
….da