Jocurile de noroc, recesiunea și internetul
Istoria ne-a învățat că oamenii se îndreaptă spre jocurile de noroc în număr mare atunci când țara intră într-o perioadă de recesiune. Pierzându-și speranța în sistem și în șansa de a avea o viață mai bună muncind cinstit, cetățenii se văd nevoiți să-și îndrepte atenția către noroc.
Dacă în trecut acest fenomen repetitiv a avut urcușuri și coborâșuri, este foarte posibil ca în viitorul apropiat lucrurile să evolueze într-o manieră diferită. Criza economică care a început în anul 2007 a coincis cu inovațiile tehnologice din lumea internetului. Și mai mult decât atât, în prezent, peste 75% dintre români dețin un smart-phone – adică pot avea acces la internet. Acest lucru era inimaginabil în urmă cu un deceniu și totuși iată că astăzi a devenit o realitate palpabilă.
Piața jocurilor de noroc online reprezintă o afacere de sute de miliarde de Euro la nivel mondial, iar cei mici – cum este cazul defunctei agenții Parisport – sunt înghițiți de cei mari. În 2016, piața jocurilor de noroc din România a ajuns la 1 miliard de Euro. O serie de operatori au dispărut și bineînțeles, alții au apărut în locul acestora.
În ceea ce privește agențiile de pariuri sportive stradale, numărul acestora (aproximativ 4.000) se apropie de cel al farmaciilor – care sunt în jur de 5000 pe teritoriul României.
Culmea este că deși totul pare să migreze către online, există destui giganți din lumea jocurilor de noroc care continuă să deschidă sute de agenții stradale an de an. În România, acest lucru poate fi considerat ca fiind o pură speculație a caselor de pariuri, care vor să-i atragă pe consumatorii care deocamdată se feresc să mai parieze online, din cauza deja celebrului scandal de la sfârșitul anului 2015, în care zeci de mii de români au fost amendați pentru că au jucat la un operator care îți pierduse temporar dreptul de a activa pe piața locală.
Deși numărul celor care au depășit linia distracției și sunt pe un drum periculos din cauza practicării acestor tipuri de activități la noi în țară este extrem de redus în comparație cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, proporțiile pe care acest fenomen le-a luat pe plan local reprezintă un semn de alarmă pentru autorități – care nu par să fie prea preocupate de acest aspect.
În România, avem o singură organizație care le poate acorda consiliere și ajutor dependenților și celor care se confruntă cu astfel de probleme. Joc Responsabil este un program lansat la inițiativa Romanian Bookmakers și a Romslot, însă aportul ONJN și al statului cu privire la acest proiect pare să fie inexistent. Dacă organele abilitate nu vor acționa mai serios în această direcție, este foarte posibil ca în viitorul apropiat acest aspect minor să se transforme într-o problemă majoră.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: