JUSTITIENOUTATI

LOTUL POLIȚIȘTILOR CORUPȚI / Cosa Nostra de Romania – Mafia cu epoleti. Zeci de locotenenti ai gruparii infractionale Politia, trimisi in judecata de procurorii antimafia! Romania a devenit Sicilia!

Impact-est este prima publicaţie care face public numele poliţiştilor din lotul tecu, acuzaţi de fapte de corupţie. Secretomania durează din 31 ianuarie 2017. Atunci au fost săltate 15 persoane şi duse la audieri în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), iar la domiciliul lor au fost efectuate percheziţii.

Pentru cinci dintre poliţişti s-au emis mandate de reţinere pentru 24 de ore. Judecătorii au dispus, însă, instituirea controlului judiciar pentru şapte dintre poliţiştii de la Poliţia Rutieră Tecuci, pe o perioadă de 60 de zile. Ei au fost filaţi şi interceptaţi de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei (IGP), procurorii din cadrul PÎCCJ dispunând trimiterea lor în judecată, acuzându-i de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual. Printre ei sunt deferiţi justiţiei şi câţiva mituitori.

Chibuţul Tecuci e Triunghiul Bermudelor

Municipiul Tecuci este un fel de Falanster de la Scăieni, un chibuţ, o Republicuţă, un fel de stat în stat al judeţului Galaţi, şi din cauză că se află la circa 80 de km de centrul puterii administrative şi politice a oraşului reşedinţă de judeţ. Şi cum tot s-a visat mereu judeţ, Tecuciul are mereu tendinţe de a sări ca păduchele în frunte. Corupţia este aici vioaie, chiar dacă este mică şi flauşată. Însă au fost şi cazuri răsunătoare de corupţie pe care Impact-est le-a prezentat, doar că ele au fost muşamalizate de către şefii instituţiilor abilitate. Şi amintim doar celebrul caz al permiselor auto contra şpagă al cărui dosar i-a fost luat procuroarei Paula Tănase de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi aruncat în colbul fişetelor din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Un alt caz care a îngrozit opinia publică este legat de fabricarea unui vinovat de serviciu, care i-a avut ca protagonişti pe doi dintre poliţiştii lotului de acum, acuzat de fapte de corupţie.

Şi este vorba despre jmekerii de la Poliţia Rutieră Tecuci Radu Iacomi şi Ionuţ Apostu, dar şi despre şeful de atunci al Poliţiei Municipiului Tecuci, comisarul şef Florin Balcan. De aia şi republicăm în pagina 4 a ediţiei de faţă articolul „ Sârba judiciară de la Tecuci fabrică un vinovat de serviciu”, acesta fiind doar un episod din dezvăluirile pe care le-am publicat în legătură cu celebrul caz Bogdan Banu care a mâncat puşcărie pe pâine din cauză că tatăl său, Ioan Banu, nu acceptă să stea în genunchi împotriva nedreptăţilor şi a linşajului economic la care sunt supuse firmele la care este acţionar. Dar, iată, este un bun moment ca acest caz să fie repus pe rol mai ales că la ultimul proces Bogdan Banu a fost în imposibilitatea de a se apăra fiind citat cu o zi după termenul de judecată, CSM găsind ca vinovat de serviciu o funcţionară de la arhiva instanţei din Galaţi. Dar, este un aspect asupra căruia ne vom referi într-o viitoare ediţie.

O listă de poliţişti acuzaţi de corupţie, blătuită

Sunt sigur că toţi colegii din presa locală şi acreditaţi ai presei centrale au făcut eforturi şi au uzat de toate pârghiile instituţionale şi de relaţiile personale pentru a afla lista cu numele poliţiştilor de la rutieră acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă şi fals intelectual în urma unui lung filaj şi a interceptărilor făcute de către ofiţerii din cadrul DGA. Revenim asupra listei cu amănunte care contează. De pildă, Maricel Pascal este agent la Poliţia Rutieră Galaţi. Gh. Corovancă este şi el încadrat tot la Poliţia Rutieră Galaţi, dar s-a şi pensionat proaspăt. Şi în cazul lui Tudorel Nedelcu avem de-a face cu o pensionare tot de la Galaţi, cu toate că în ultima declaraţie de avere pe care am găsit-o în spaţiul public, el apărea ca salariat la Poliţia Rutieră Tecuci.

Din întregul lot, doi dintre poliţişti nu sunt în schema Poliţiei Rutiere Tecuci: Laurenţiu Chiriac este de la Postul de Poliţie Cudalbi, iar Marin Manole este de la Postul de Poliţie Cosmeşti. Restul listei este format din Constantin Oprea, şeful Poliţiei Rutiere Tecuci, Adrian Antohi, care este adjunctul acestuia, Florin Trifan, care este şeful Secţiei rurale a Poliţiei Tecuci, şi din Valeriu Glod, Sorin Bejan, Laurenţiu Huzum, Gelu Aniţoiu şi din implicaţii în cazul „Bogdan Banu”, Radu Iacomi şi Ionuţ Apostu.

În urma cercetărilor şi a filajelor celor de la DGA, procurorii PÎCCJ îi acuză de luare de mită, trafic de influenţă şi de fals intelectual. Parte dintre ei sunt acuzaţi că pretindeau şi primeau sume de bani de la conducătorii auto opriţi în trafic, pentru a trece în procesele-verbale de sanţionare abateri uşoare, şi nu pe cele comise în realitate, cu scopul unor sancţiuni mai mici ca amenzi băneşti şi puncte.

Dar lanţul corupţiei din acest ţinut care îi are ca protagonişti pe poliţiştii tecuceni este mult mai lung şi mai gros, momentul de acum fiind momentul „zero” în aflarea adevărului în cazul „Bogdan Banu”. Doi dintre poliţiştii din lotul corupţilor de acum, Radu Iacomi şi Ionuţ Apostu, au stat la butoane şi atunci când au fost acuzaţi că au fabricat un vinovat de serviciu.

Pe scurt

Bogdan Banu, în vârstă de 36 de ani, a fost acuzat şi condamnat pentru că ar fi comis un accident mortal pe centura Tecuciului, în noaptea de 12 spre 13 iulie 2010, soldat cu moartea lui Nicolae Arghire (53 ani) şi a lui Sandu Mitoi (52 ani). Accidentul a fost cercetat iniţial de poliţiştii de la Poliţia Rutieră Tecuci, printre care şi doi dintre protagoniştii din 31 ianuarie 2017, Radu Iacomi şi Ionuţ Apostu, chiar dacă nu avem astfel de competenţe, aşa cum declara şeful lor de atunci, comisarul şef Florin Balcan, cercetat ca făptuitor în Dosarul nr. 163/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. În data de 25.04.2016 el a declarat urmtătoarele: „Am verificat competenţa structurii de poliţie care trebuia să efectueze cercetările şi am constatat faptul că era de competenţa Serviciului Rutier Galaţi, conform ordinului intern al IGPR. Prin urmare, i-am spus ofiţerului de serviciu să anunţe urgent echipa de intervenţie a Serviciului Rutier Galaţi, care să se deplaseze la faţa locului împreună cu un criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi”. Ce s-a întâmplat atunci, citiţi şi în pagina 4, căci pentru decidenţi nu au contat probele şi expertizele tehnice, Bogdan Banu fiind condamnat definitiv pentru omor din culpă.

Pentru anchetatori, amintim că Ionuţ Apostu a încercat, în data de 29 septembrie 2010, ora 24,00, să schimbe declaraţia principalului martor la accidentul soldat cu doi morţi, pe numele său Marius-Gabriel Nechita. Poliţistul Apostu l-a convocat atunci pe martor, nu prin citaţie, ci telefonic, şi nu la sediul Poliţiei Municipiului Tecuci, ci într-un peco Lukoil de la marginea oraşului, pentru a-l determina să-şi schimbe declaraţia de martor.

Aşa că, domnilor procurori din PÎCCJ, conexaţi datele de acum cu cele două dosare: cazul Bogdan Banu şi cazul permiselor auto obţinute ilegal, caz luat procuroarei Paula Tănase şi aruncat la Parchetul Tribunalului Tulcea, pentru a-i închide gura acesteia precum şi a martorului Roşeţ.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.