JUSTITIE

Lovitura TOTALA pentru KOVESI de la ICCJ: NU scapă de dosar

Laura Codruţa Kovesi nu scapă de ecoul propriilor fapte nici la EPPO. Luni, 15 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că soluţia Secţiei pentru procurori a CSM, prin care s-a respins acţiunea disciplinară împotriva lui Kovesi pe motiv că nu mai este procuror, este greşită. Astfel, ÎCCJ forţează Secţia pentru procurori a CSM să găsească un alt motiv pentru a respinge acţiune. Rămâne de văzut cât de inventivi sunt procurorii din CSM.

MINUTA ÎCCJ:

„Minuta deciziei civile nr. 101. Cu majoritate, Admite recursurile declarate de Inspecţia Judiciară şi Kovesi Codruţa Laura împotriva Hotărârii nr. 9P din 16 septembrie 2020, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 1/P/2018. Casează în parte hotărârea atacată şi trimite cauza la Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea soluţionării acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva recurentei-pârâte Kovesi Codruţa Laura. Respinge recursul declarat de Kovesi Codruţa Laura împotriva încheierii din 22 iulie 2020, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 1/P/2018. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 15 martie 2021. Cu opinia separată a doamnei judecător Mirela Vişan, în sensul respingerii recursurilor, ca nefondate.”

Hotărârea secţiei pentru procurori a CSM din 16 septembrie 2020:

„Respinge acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva pârâtei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef european, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a), c) şi ) teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ca rămasă fără obiect.”

Context:

Laura Codruța Kovesi a fost acuzată de Inspecția Judiciară de manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale, cu referire la cele spuse de Kovesi în timpul unei ședințe de parchet, a cărei înregistrare a apărut în presă pe 18 iunie 2017.

„În concret, procurorul-şef al DNA s-a exprimat în sensul combaterii efectelor negative în planul imaginii şi credibilităţii instituţiei generate de decizia CCR 68/2017, prin instrumentarea urgentă a unor dosare ‘cu miniştri’, de impact mediatic, şi-a exprimat dezacordul cu privire la caracterul legal, definitiv şi general obligatoriu al deciziei CCR 68/2017 şi a folosit exprimări inadecvate la adresa Curţii Constituţionale şi a unui judecător al Curţii, inducând ideea în cadrul opiniei publice că unul dintre criteriile în funcţie de care se prioritizează soluţionarea dosarelor este impactul mediatic al acestora şi calitatea oficială a persoanelor cercetate”, arată IJ.

Este vorba despre celebra înregistrare în care Kovesi le cerea subalternilor să „decapeze instituţional” pentru a ajunge la „domnul premier”. Ulterior, pentru că Laura Codruţa Kovesi a fost eliberată din funcţia de procuror în România pentru a activa la EPPO, Secţia pentru procurori a CSM a considerat că acţiunea disciplinară a rămas fără obiect, raţionament invalidat luni de ÎCCJ.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.