GENERALGHID PRACTIC

Metodele prin care poti sa pacalesti repartitoarele de caldura IARNA asta!

repartitor

Sezonul rece a venit, iar romanii inventivi cum sunt, au gasit de-a lungul timpului fel de fel de metode prin care poti sa pacalesti repartitoarele de caldura, pentru a micsora facturile de incalzire a locuintei.

8. Punga cu gheata

Practic este nevoie de o punga in care se pun cateva cuburi de gheata care se aplica pe repartitor. Singurul inconvenient este ca gheata se topeste destul de repede si trebuie schimbata des.

7. Carpa umeda

Un rezultat similar se poate obtine si daca pe senzorul de caldura se pune o carpa umeda. Diferenta mare de temperatura face ca repartitorul sa inregistreze un consum foarte mic, sau chiar deloc.

6. Demontarea repartitoarelor si racirea lor in frigider

“La repartitoarele de caldura fie nu declara corect indexul, fie ca demonteaza repartitorul, daca nu are sigiliu, si-l baga in frigider sau il pun afara, la rece. Repartitorul e montat pe calorifer printr-un simplu surub sau o placuta. El poate fi usor demontat, iar inainte sa vina persoana insarcinata cu citirea indexului, proprietarul locuintei il pune la loc. Sau poate sa fie de comun acord cu persoana aia. Ii da o spaga si scrie pe caietul lui acolo cateva unitati. Acel instrument, acel aparat electronic, nu inregistreaza in conditiile in care nu are caldura in jur”, a declarat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania.

5. Sfoara umeda

Ne explica chiar Tudor Popescu, directorul Agentiei Municipale pentru Eficientizarea si Reglementarea in domeniul Energiei Bucuresti (AMEREB): „Te duci la piata, cumperi doua fitile de lampa, adica niste sfori ceva mai groase si le treci prin spatele repartitorului. Apoi legi de calorifer un vas cu apa si pui capetele sforilor in el. Aceasta metoda asigura o factura la caldura cu 50 la suta mai mica, deoarece diferenta de temperatura inregistrata de repartitor nu va reflecta consumul real. Asta deoarece, din cauza sforii umede se repartizeaza mai putine unitati”, ne-a declarat acesta. In plus, directorul spune ca in felul acesta locatarii nici nu atrag atentia firmelor de repartitoare ca sa vina sa schimbe ustensila.

4. Nu deschideti geamul

O data ce, de exemplu, atat geamul cat si repartitorul sunt deschise, senzorul va forta un consum de agent termic ca urmare a faptului ca nu mai este inregistrata temperatura ambientala ci aerul rece care intra in camera. In astfel de situatii noi nu avem ce face iar consumul trebuie platit”, a declarat Irina Ignat, inginer in cadrul unei firme de repartitoare.

3. Metoda „raportatului mai putin”

O alta metoda este e aplicata de locatarii care isi fac singuri citirea. In astfel de situatii, cel care a consumat mai mult raporteaza o cantitate de caldura mai mica inregistrata, urmand ca restul sa fie repartizat in urmatoarele luni, cand factura generala pe tot blocul va fi mai mica.

2. Folosirea unui curent de aer intre calorifer si repartitor

Tot pentru modificarea parametrilor de functionare a unui repartitor de costuri se poate folosi curentul de aer dintre calorifer si repartitor. In cazul in care acest curent este puternic, aparatul nu mai sesizeaza diferenta de temperatura.

1. Doua calorifere

Consumatorii au doua calorifere. La citire, locatarul scoate caloriferul care a consumat si il monteaza pe celalalt. 50% minimum se castiga la factura daca se pacaleste repartitorul. Riscurile sunt: amenzi si intocmirea de dosare penale

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.