NOUTATIOPINIIPOLITICA

Mihai Gheorghiu, președintele Coaliției pentru Familie: „ Iohannis, principalul oponent al referendumului pentru familie”

Liderul CpF, Mihai Gheorghiu: Iohannis, principalul oponent al referendumului pentru familie. Domnul președinte nu discută cu noi. Discută numai cu o anumită parte a societății civile

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, vorbește despre odiseea organizării referendumului pentru modificarea Constituției în sprijinul familiei, despre promisiunile neonorate ale politicienilor și despre blocajele politice și instituționale care, de trei ani, fac ca organizarea acestei consultări populare să bată pasul pe loc. Mihai Gheorghiu amintește în acest sens și de protocoalele pe care CpF le-a semnat înaintea alegerilor din 2016 cu cele trei mari partide de pe scena politică, apreciind că aceste documente sunt acum caduce și că actuala clasa politică merge pe un drum înfundat.

„Au fost momente în care nouă ne-a fost clar că există o voință generală de amânare pentru că este o problemă foarte dificilă, pentru că presiunile externe sunt foarte puternice în sensul de a nu se ajunge la Referendum. Au fost și momente și semne în care părea că parcursul va fi revitalizat și ca se va ajunge la organizarea Referendumului. Per ansamblu ce putem să spune?! Sunt aproape trei ani și referendumul nu este organizat, asta e singura evidență. Clasa politică actuală merge pe un drum înfundat”, afirmă președintele Cpf.

Gheorghiu explică, de asemenea, blocajul care a apărut în Parlament și cum se pun bețe-n roate organizării Referendumului prin jocurile politice pe care le fac anumite partide prin contestarea, la infinit, a Legii Referendumului.

„PSD-ul a spus că va supune acest aspect la vot în Senat numai după modificarea legii referendumului. Amânarea de la ora actuală, declanșată de cele trei sesizării de la CCR, făcute două de către PNL și a treia de către USR și PNL, vizează această modificare a legii referendumului pentru că PSD susține că pe vechea lege nu se putea ajunge transparent la consultarea populată. Amânarea sine die a Legii Referendumului duce la amânarea votului pentru organizarea consultării populare pentru revizuirea Constituției”.

Întrebat dacă a treia sesizare a CCR în această chestiune este legală, președintele Cpf a răspuns:

„Au depus contestația în mod abuziv pentru că a făcut asta după ce a trecut termenul legal în care puteau contesta legea la CCR. Ei au transmis sesizarea în momentul în care proiectul de lege se afla la promulgare la președintele Iohannis. Problema este că unii au acest comportament că una spun și alta fac. Nimeni nu și-a asumat pe față, la modul deschis, o atitudine împotriva acestei inițiative, dar au înțeles să practice amânarea procedurală la modul cel mai șmecheresc posibil astfel încât să nu poată fi acuzați că s-ar opune. Dar ei practică amânarea. Vreau să vă spun că totuși că PNL a avut un rol benefic și decisiv prin votul pe care l-a dat la Camera Deputaților, când a fost discutat proiectul de revizuire constituțională. Dar există diverse curente și la ei, diverse opțiuni și diverse puncte de vedere. Ei au contestat la CCR modificarea legii referendumului spunând că modificările sunt împotriva președintelui Iohannis și, vezi Doamne, textul nu e bun și ei nu vor altceva decât să aibă o lege a referendumului bună. Este o contestație, fiind a treia, perfect abuzivă și inutilă și noi considerăm că este îndreptată împotriva referendumului.”

Mihai Gheorghiu consideră că aceste tergiversări sunt cauzate și de unele presiuni externe, „vizibile, dar nu secrete”, amintind că acest demers a fost etichetat în toate felurile, de la populist, până la fascist.

„Luările de cuvânt ale foarte multor ambasadori, ale unor reprezentanți ai Bruxellesului, fie acolo, fie aici, sunt foarte clare în sensul în care o astfel de inițiativă este văzută ca fiind nedemocratică sau antidemocratică, ca fiind populistă, a fost catalogată de unii chiar ca fiind fascistă. S-au spus toate stupiditățile, toate minciunile posibile despre acest demers. E în primul rând luare de poziție a președintelui Iohannis care ne-a acuzat. Președintele a omorât doi iepuri dintr-odată în momentul în care a ieșit în 2016 și ne-a catalogat ca fiind fundamentaliști religioși. În primul rând a făcut o catalogare clinică, psihiatrică. Fundamentalismul este o boală. În al doilea rând a făcut o catalogare sociologică și juridică totodată, acuzându-ne de radicalism. A încercat să sugereze că am fi și periculoși pentru ordinea de stat”.

Comentând atitudinea președintelui Iohannis față de acest dermers, Gheorghiu spune:

„Președintele Iohannis este principalul oponent al acestui referendum. Eu nu știu dacă președintele își exprimă propriile idei când face astfel de formulări sau îi sunt scrise de cineva. Dar, indiferent cum ar fi, această ieșire și această catalogare a fost extrem de gravă și rămâne gravă. Președintele nu și-a cerut nici până la ora actuală scuze pentru această afirmație.

Domnul președinte nu discută cu noi. Discută numai cu o anumită parte a societății civile. Ca să reluăm o veche formulă iliesciană, discută cu o anumită parte a societății civile. Nu facem parte din lumea bună. Lumea bună e foarte riguros organizată, sedimentată și numele noastre nu se află acolo”.

Președintele Coaliției pentru Familie nu exclude nici ca această atitudine a șefului statului să aibă legătură cu faptul că unul dintre consilierii președintelui este Sandra Pralong, cea care înființa în România în 1990 filiala din România a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă, cunoscută pentru poziția sa fățișă împotriva predării religiei în școli.

„Eu cred că are o contribuție decisivă doamna Pralong, dar nu numai ea. Sunt foarte mulți cei care asumă acest progresism radical și care ne acuză că suntem antidemocrați, că luptăm împotriva drepturilor omului ș.a.m.d”.

Mihai Gheorghiu a mai declarat că nu crede că PSD va face un miting pentru familie.

„Își testează posibile teme de campanie și efectele lor. De câte ori nu a „amenințat” PSD- ul cu mitinguri?! Nu cred că e cazul acum. Pe de altă parte este dreptul constituțional al oricui să facă mitinguri. Noi respingem orice politizare a inițiativei noastre. Ea este complet echidistantă față de toate partidele politice. Noi ne dorim un singur lucru: ca dreptul la referendum al acestui popor și exercițiul de suveranitate pe care acest referendum îl presupune să aibă posibilitatea de a fi organizat în mod legal și transparent”.

Despre jocurile din Parlament pe care le fac unii pentru a se crea o largă majoritate în Senat pentru a trece legea de revizuire a Constituției în urma căreia să se organizeze Referendumul, Mihai Gheorghiu afirmă:

„Este vorba de un lucru foarte simplu și foarte grav. Este vorba de un troc. Există presiuni în sensul următor: referendumul poate să aibă loc numai dacă există promisiunea fermă că va fi legiferat parteneriatul civil. Asta mi se pare profund imoral și ilegitim. Adică adică milioane de oameni nu se pot duce la referendum decât cu condiția că o anumită cerere, a unei anumite minorități, care poate fi oricare, să fie satisfăcută. Asta înseamnă că tot ceea ce au construit trei milioane de români prin semnătura lor este ținut în șah și pe o balanță de câțiva activiști. Așa ceva este ilegitim și imoral. Problema legiferării parteneriatului civil este o altă problemă, este una care ține de Parlament și ea nu poate fi pusă în acest coș”.

Mihai Gheorghiu a reiterat, în final, că demersul Cpf „nu este împotriva cuiva, împotriva drepturilor sau nici măcar împotriva drepturilor de viață al unora, pe care refuzăm să îl comentăm sau să îl judecăm. Este un demers menit să apere, pur și simplu, o graniță, să apere un loc și acest loc este casa noastră”.

Cât despre acuzațiile aduse de diverse voci, potrivit cărora cei care susțin acest demers sunt retrograzi , iar prin acest referendum se dorește îngrădirea libertății minorităților sexuale, președintele Cpf explică din nou:

„Din păcate ne aflăm într-o epocă în care ignoranța face casă foarte bună cu manipularea. Noi înșine suntem supuși unui blocaj mediatic total. Am fost doar de două sau trei ori invitați la emisiuni în formule destul de dezavantajoase. Practic discursul nostru nu ajungem la marea parte a poporului român pentru că aparițiile noastre la televizor, spre exemplu, sunt supuse unui embargou. Aceste lucru ne arată care este vectorul pe care mass media mainstream vrea să îl urmeze și îl urmează”. Autor: Ștefania BRÂNDUȘĂ / Sursa: activenews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.