Misteriosul Tunel Izvor din Bucegi (VIDEO)
Acesta urma să aibă 5600 de metri cu intrare în Moroieni, pe sub Păduchiosu, şi ieşire în Sinaia. Tunelul ar fi trebuit construit în line dreaptă. Doar racordările la reţeaua feroviară, existentă la vremea respectvă, erau curbe. Era o cale strategică în contextul istoric al începutului de secol XX, care asigura o trecere rapidă şi sigură între Ţara Românească şi Ardeal.
Construcţia tunelului a început în 1914, constructorul german Iuluis Berger fiind unul dintre cei mai cunoscuţi în domeniul feroviar. Din păcate, războiul a oprit repede lucrarea, reluată abia în 1938 şi abandonată din nou. În 1941 trupele naziste de ocupaţie au reluat construcţia cu cel mai rapid ritm de până atunci, dar finalul celei de-a doua conflagraţie mondială, însemnând şi finalul lucrărilor, nu şi al lucrării. În partea dâmboviţeană a tunelului au fost realizați 480 de metri, din care doar 100 au fost betonaţi. În 1985, 2 echipe de la securitate au detonat intrarea. Unele voci spun că regimul a vrut să ascundă faptul că înăuntru nemţii, în retragere, au executat 100 de localnici care lucrau la tunel. Alţii spun că singura raţiune a fost cea a siguranţei, întru-cât doar o parte era betonată. Mai există şi legenda locală care spune că sub pământ au fost îngropate, în urma detonarii, o locomotivă cu aer comprimat şi utilaje unice în Europa la acea vreme.
În Prahova, tunelul există încă, dar a intrat în proprietate privată, după ce zeci de ani a fost depozit de brânză al societăţii de profil din judeţ. Astăzi, tunelul naziştilor adăposteşte o ciupercărie. Nici o autoritate a statului nu a fost interesată să declare Tunelul Izvor ca monument tehnic.
http://lupuldacicblog.wordpress.com/
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: