Mușamalizarea din Wuhan. Doctorul care a descoperit Coronavirus, redus la tăcere
Shi Zhengli, sau „femeia liliac” după cum este poreclită în China, ar fi fost redusă la tăcere de guvernul Chinez după ce ar fi descoperit în doar câteva zile adevărul despre structura genetică a Coronavirus.
Un cercetător chinez, unul dintre cei mai apreciați la nivel mondial, a fost redus la tăcere după o descoperire incredibilă legată de Coronavirus. Acesta descoperise la doar câteva zile de la izbucnirea epidemiei compoziția genetică a noului virus despre care nu se știa nimic la acel moment, scrie Dailymail.
Compoziția genetică a unui virus stă la baza un viitor vaccin împotriva bolii ce s-ar putea dezvolta din cauza virusului.
Cel mai probabil, această descoperire ar fi încurajat teoriile conform cărora guvernul chinez ar fi încercat să mușamalizeze toată situația și să ascundă adevărul de restul lumii.
În mijlocul acestor afirmații se situează Shi Zhengli, cunoscută în China drept „Femeia Liliac” după ce ani de zile a lucrat în expediții periculoase prin peșterile țării și a ajuns la niște descoperiri științifice foarte importante.
Shi Zhengli a fost chemată înapoi în laboratorul ei din Wuhan la finalul anului trecut, după ce o nouă boală misterioasă ce afecta sistemul respirator al oamenilor a fost idetificată drept noul Coronavirus. Ajunsă la laborator, a durat doar 3 zile să descopere componenta genetică a virusului.
Munca echipei sale și descoperirile făcute în zilele ce au urmat indicau clar că virusul avea legături cu Liliecii Potcoavă, care puteau fi găsiți în Yunnan, o regiune din sudul Chinei. Acestea mai indicau și o similaritate foarte mare față de SARS, virusul care a stârnit o întreagă pandemie în 2002, afectând peste 30 de țări.
Gao Yu, un jurnalist chinez ce a fost eliberat din carantină săptămâna trecută, după 76 sale de zile în care a fost închis în Wuhan, a declarat că în această perioadă a vorbit mult cu Shi: „Mi-a spus că testele pentur componența genetică se sfârșiseră până pe 2 ianuarie, doar că a fost redusă la tăcere”.
În aceeași zi, Yanyi Wang, directorul de la Institutul de virusologie din Wuhan, a trimis un email angajaților și oficialilor din prima linie în care le ordona să nu facă publice informațiile aflate despre noul virus.
Shi a avertizat, conform datelor ce au ajuns repede pe internet, că oamenii se panichează „din cauza unor informații eronate și incomplete”. Acest lucru ar fi fost susținut de alți 8 doctori care în cele din urmă au fost arestați.
Wang a declarat că Organizația Națională a Sănătății a cerut, fără drept de apel, ca „orice teste, informații clinice, rezultate ale testelor sau concluzii legate de pandemie să nu fie postate în mediul online și în niciun caz prezentate agențiilor de presă, inclusiv presei conduse de Guvern”.
Opt zile mai târziu, o echipă condusă de un profesor din Shanghai care a primit mai multe mostre de la un pacient infectat a publicat pe o platforma publică combinația genetică pe care virusul ar fi avut-o. La două zile de la acest incident, laboratorul său a fost închis pentru „rectificări”.
La acel moment, publicului îi era spus că nu există cazuri noi raportate în Wuhan de mai bine de o săptămână și că nu există nicio dovadă clară că virusul s-ar putea transmite la oameni, deși foarte mulți muncitori din domeniul sănătății se îmbolnăveau de Coronavirus.
În timpul unui live online, Shi Zhengli a declarat că echipa ei descoperise încă de pe 14 ianuarie că virusul poate infecta și oameni, adică cu 6 zile înainte ca guvernul chinez să anunțe asta în mod public.
În aceeași zi, OMS (Organizația Mondială a Sănătății) a făcut o postare pe Twitter prin care susținea guvernul chinez în afirmațiile legate de imposibilitatea virusului de a se transmite la oameni.
Echipa lui Shi a publicat informațiile legate de Coronavirus pe 23 ianuarie pe un site științific. Informațiile arătau că 96% din genomul virusului era identic cu cel al Liliecilor Potcoavă din Yunnan.
Shi Zhengli este o specialistă în evoluția bolilor și a primit laude la nivel global pentru investigațiile conduse și descoperirile făcute despre legăturile dintre lilieci și coronavirusurile.
Aceasta a fost o parte foarte importantă din echipa care a legat virusul SARS de Liliecii Potcoavă și civete, niște animale care seamănă cu pisicile și sunt des consumate de oameni în China.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: