FOCUS 14

Nazistii au facut (si…) lucruri bune! Vezi aici sapte dintre ele!

1. Interzicerea experimentelor pe animale vii

Germania nazista a fost prima tara din lume care a interzis vivisectia (disecare facuta pe un animal viu, in scopuri experimentale), in aprilie 1933. Nazisti de prim rang, precum Hermann Goring, Heinrich Himmler si Adolf Hitler, erau foarte ingrijorati de conservarea animalelor.

Multe legi din prezent din Germania si din lume sunt derivate de la cele impuse de nazisti.

2. Conservarea animalelor

La un an dupa ce a venit la putere (in 1933), Partidul Nazist a dat o lege care avea ca scop reducerea numarului de animale ucise pe an si stabilirea unor sezoane de vanatoare.

In plus, in 1935, regimul a impus o alta lege prin care mai multe specii deveneau protejate, printre care lupul si linxul eurasiatic. Fara aceasta lege, cel mai probabil unele specii ar fi disparut din Germania.

3. Miscarea antifumat

Se spune ca Hitler detesta atat de mult fumatul incat nu putea sta langa cineva care isi aprindea o tigara, in aceeasi camera, si adesea se simtea obligat sa spuna ca este o pierdere de bani. Din cauza acestei repulsii fata de fumat, el a initiat una dintre cele mai scumpe si eficiente miscari antifumat din istorie (intre 1930 si 1940 alte politici de gen au esuat in alte tari).

Nazistii au interzis fumatul in restaurante si in sistemele de transport public, avand ca motiv riscul asupra sanatatii. In plus, exista si o taxa foarte mare pe tutun, iar stocurile de tigari erau rationalizate.

In 1940, consumul anual de tigari pe cap de locuitor era in Germania de doar 749, in timp ce la americani era de peste 3.000.

4. Compania Volkswagen

Literal, Volkswagen inseamna „masina poporului”, iar la vremea respectiva vehiculul a fost prezentat drept masina pe care fiecare cetatean german si-ar putea-o permite.

Modelul initial al masinii a fost facut la sfatul lui Hitler dat unui designer, liderul german spunand ca ar trebui sa semene cu un gandac.

Masina a avut un succes imens – era disponibila cetatenilor celui de-al Treilea Reich la aproximativ pretul unei mici motociclete -, insa, spre sfaristul razboiului (Al Doilea Razboi Mondial), resursele au scazut mult. Aproape de sfarsitul celui de-al Treilea Reich, masina era mai mult un vehicul militar.

5. Autobahn-ul

Termenul „autobahn” este, teoretic, echivalentul cuvantului „autostrada”, insa este cunoscut si propriu-zis, ca fiind un sistem caracteristic Germaniei, care nu presupune limite de viteza (decat in anumite locuri), spre deosebire de autostrada clasica din alte tari, unde exista peste tot o limita de viteza.

Iar Hitler a fost un entuziast sustinator al crearii celei mai mari retele de drumuri de mare viteza din Germania, care ulterior a fost recunoscuta drept primul sistem de autostrazi din lume. Construirea acestuia nu numai ca a fost revolutionara, dar a oferit si locuri de munca – peste 100.000.

6. Tehnologia moderna a rachetelor

Barbatul care a inventat rachetele asa cum le stim astazi, Wernher Von Braun, era un membru al Partidului Nazist, si a ajutat atat Germania, cat si Statele Unite sa foloseasca rachete in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

El este cunoscut insa cel mai mult pentru contributia la dezvoltarea rachetei Saturn V, care a ajutat omul sa ajunga prima data pe luna, in iulie 1969 (Neil Armstrong).

7. Progrese in medicina

Informatii pe care nazistii le-au descoperit sunt folosite si astazi in medicina. Spre exemplu, nazistii au studiat hipotermia cufundand voluntari in ape foarte reci sau lasandu-le afara iarna, timp in care monitorizau schimbarile care se petreceau in temperatura corpului, rata batailor inimii, raspunsurile muschilor si urina.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.