O buzoiancă acuzată de 3 crime a fost găsită „iresponsabilă penal” deoarece suferea de tulburare disforică premenstruală. Aceasta a transformat-o într-o „psihopată extrem de violentă și instabilă”
O femeie din Buzău acuzată de 3 crime a fost găsită iresponsabilă pentru faptele sale, după ce judecătorul a considerat că tulburarea sa disforică premenstruală (TDPM) a transformat-o într-o „psihopată violentă și instabilă”.
Buzoianca, în vârstă de 40 de ani, a fost acuzată de 3 omucideri și 8 atacuri comise între 2012 și 2021 în patru județe diferite din România.
Femeia a pledat că suferea de tulburare disforică premenstruală (TDPM), o versiune extremă a sindromului premenstrual (SPM) de aproximativ cinci sute de ori mai intensă, susținând că starea ei a făcut-o „să piardă complet controlul” cu o săptămână sau două înainte de începerea menstruației.
Verdictul Tribunalului a venit în această dimineață, după un proces de 11 luni, conform căruia ea „nu este responsabilă penal din cauza tulburărilor mintale” pentru toate cele 11 acuzații.
Avocatul ei a descris hotărârea drept o jurisprudență importantă pentru recunoașterea tulburării premenstruale ca o boală mintală.
„De ani de zile, organizațiile feministe s-au opus recunoașterii sindromului premenstrual ca o boală mintală, dar este posibil ca această judecată să fi încălcat în cele din urmă un tabu social.”
Avocatul său mai afirmă, în glumă, că a trebuit să evite să-și întâlnească clienta în săptămânile dinaintea menstruației, în cele unsprezece luni cât a durat procesul.
„În prima lună, nu am fost atent și aproape m-a sugrumat cu cravata după ce m-a lovit cu genunchiul între picioare. Am învățat să-mi adaptez întâlnirile la ciclul ei menstrual!”
Trei medici au prezentat evaluări psihiatrice diferite ale buzoiencei în timpul procesului, cu câteva diferențe în concluziile lor.
Doi dintre experți au considerat că ea „și-a pierdut capacitatea de a distinge binele de rău” una sau două săptămâni pe lună, în timp ce al treilea nu a fost de acord.
Toți trei au recunoscut că este imposibil să se stabilească dacă suferea de TDPM în momentul în care au fost comise diferitele crime, dar au descris-o ca fiind „foarte instabilă și potențial violentă”.
Hotărârea a provocat multe reacții, iar procurorul spune că se gândește deja să facă recurs la decizie.
Acest articol este un pamflet.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: