INTERNATIONALSTIRI

ONU a anunțat că „80 de milioane de oameni vor muri în următoarea foamete generală provocată de încălzirea globală”

Organizația Națiunilor Unite a informat că lumea se va confrunta cu o foamete iminentă din cauza „încălzirii globale provocate de om”.

Vorbind în fața oficialilor la evenimentul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva, Elveția, Volker Turk, șeful ONU pentru drepturile omului, a declarat că încălzirea globală provoacă o penurie de alimente la nivel mondial.

„Mai mult de 828 de milioane de oameni s-au confruntat cu foametea în 2021”, a declarat Turk, „iar schimbările climatice se preconizează că vor expune până la 80 de milioane de oameni în plus la riscul de a muri de foame până la mijlocul acestui secol”.

„Mediul nostru înconjurător arde. Se topește. Se epuizează. Se usucă. Moare” și că acești factori se vor combina pentru a conduce omenirea către un „viitor distopic”.

Conform termenilor Acordului de la Paris din 2015, adesea denumit Acordurile de la Paris privind clima, care a fost adoptat de 196 de părți la acea vreme, semnatarii au convenit să limiteze încălzirea globală la mai puțin de 2 grade Celsius față de nivelurile din 1850-1900 – sau la 1,5 grade Celsius, dacă este posibil.

Potrivit Grupului interguvernamental de experți în schimbări climatice (IPCC) al ONU, se preconizează că politicile actuale ar putea contribui la o creștere de 2,8 grade până la sfârșitul secolului.

Cu toate acestea, Turk a declarat că mai este încă timp să acționăm pentru a nu „livra acest viitor de foamete și suferință copiilor noștri și copiilor lor. Și nu trebuie să o facem”.

El a adăugat: „Noi, generația care dispune de cele mai puternice instrumente tehnologice din istorie, avem puterea de a schimba acest lucru.”

Turk a criticat, de asemenea, liderii mondiali care „execută coregrafia” de a acționa pentru a atenua schimbările climatice, dar apoi „rămân blocați pe termen scurt” atunci când se confruntă cu modul în care politicile climatice ar putea avea un impact asupra industriilor legate tangențial, cum ar fi combustibilii fosili – care sunt adesea susținute de subvenții guvernamentale.

În comentariile sale, Turk a cerut, de asemenea, să se pună capăt „spălării ecologice”, în care o companie poate înșela consumatorii prin supraestimarea sustenabilității unui produs sau prin subestimarea impactului acestuia asupra mediului. De asemenea, el a criticat personalitățile care neagă „știința climei”.

Cea de-a 53-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului se încheie la 14 iulie.

Vezi si – DESPRE MINCIUNA DECENIULUI

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.