JUSTITIEMEDICAL

ORDINAR: Deși are un salariu de 20.000 lei, un chirurg ia șpagă țigări sau sacoșe cu alimente de la bolnavi!

Spitalul din Buhuși se află în centrul unui scandal de amploare, după ce Curtea de Apel Bacău a decis trimiterea în judecată a șefului Secției de Chirurgie, Mouhannad Toron, pentru luare de mită în formă continuată.

Ancheta, demarată în toamna anului 2020 și desfășurată de polițiștii de la Anticorupție din Bacău, a adus la lumină practici ilegale ale medicului și ale unei asistente din aceeași secție, informează libertatea.ro.

Potrivit informațiilor, cei doi au fost filmați în timp ce primeau mită de la pacienții internați în spital sau veniți la consult, majoritatea acestora fiind pensionari sau beneficiari de ajutor social. Imaginile video au dezvăluit moduri diverse prin care Toron și asistenta, Ana Floareș, primeau mită, inclusiv pachete de țigări sau sacoșe cu alimente.

Anchetatorii au identificat 19 persoane care au dat mită chirurgului, aceștia fiind oameni cu stări de sănătate precară și în situații financiare modeste, majoritatea fiind pensionari sau beneficiari de ajutor social.

Unii dintre aceștia au mărturisit că au dat mită în teama că nu vor primi îngrijiri medicale corespunzătoare, în timp ce alții au făcut acest gest ca semn de recunoștință pentru serviciile medicale primite gratuit.

Directorul spitalului a fost cel care a sesizat autoritățile de la Anticorupție, însă acesta a fost amenințat de conducerea locală a PNL să nu se implice în acuzațiile aduse lui Toron. Pe Mouhannad Toron, presa locală și cea centrală l-au numit „Raed Arafat de Buhuși”, făcând referire la omul de medicină și coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România. Medicul a respins această comparație, afirmând că este un profesionist onest.

În ciuda faptului că ancheta a dezvăluit numeroase practici ilegale, o parte dintre pacienți au fost excluși din urmărirea penală, motivând că nu există un interes public în această privință.

Însă, Mouhannad Toron se confruntă acum cu 15 acuzații de luare de mită, infracțiune pedepsită cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar la infracțiunea continuată, limita maximă a pedepsei se poate majora cu cel mult 3 ani.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul Bacău, iar medicul a încercat să conteste decizia, susținând că înregistrările din dosar sunt nule, deoarece au fost realizate cu sprijinul Centrului Național de Interceptare a Comunicațiilor (CNIC) din SRI.

Cu toate acestea, instanța a decis că procesul poate începe, însă în ianuarie 2023, Curtea de Apel Bacău a exclus toate înregistrările convorbirilor telefonice din dosar, afirmând că SRI s-a implicat în obținerea probelor. Dosarul a fost restituit Parchetului, care a omis să elimine referirile la probele excluse din rechizitoriu.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.