Peste 60 la suta dintre copiii romani sunt supusi violentei in familie!
Peste 60% dintre copii sunt agresaţi în familie, iar unul din cinci minori suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus, rezultă dintr-un studiu sociologic realizat, la nivel naţional, de Ministerul Muncii şi organizaţia “Salvaţi copiii”.
Studiul prezentat ieri arată că violenţa asupra copiilor reprezintă o realitate cotidiană în 63% dintre familiile din România. “Nu excepţia, ci regula. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre cei care asistă, direct sau indirect, la acest fenomen, au ajuns să-l privească detaşat, aproape cu indiferenţă… În România anului 2014, unu din cinci copii suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus”, susţine organizaţia “Salvaţi copiii”.
Preşedintele executiv al organizaţiei neguvernamentale, Gabriela Alexandrescu, a precizat că 38% dintre părinţi recunosc că îşi lovesc copiii, iar 20% dintre ei nici nu gândesc educaţia fără bătaie. De asemenea, 18% dintre copii au afirmat că sunt bătuţi cu obiecte dure.
Din datele centralizate de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în 2013, la nivel naţional, au fost raportate 12.192 de situaţii de abuz asupra copilului, 94 la sută dintre acestea petrecându-se în familie. Din numărul total de cazuri, 6.671 (adică 55%) au fost înregistrate în mediul rural, iar 5.521, în urban. De asemenea, numărul fetelor care cad victimă violenţei în familie, este mai mare comparativ cu cel al băieţilor (6.336 fete faţă de 5.856 băieţi).
ANPDCA precizează că grupele de vârstă cu riscul cel mai ridicat de abuz din partea părinţilor sunt preşcolaritatea şi pubertatea, adică etapele de dezvoltare asociate în mod direct cu creşterea nevoii de autonomie şi afirmare de sine a copilului, simultan cu contestarea regulilor şi autorităţii parentale.
114 părinţi decăzuţi din drepturi
Foarte puţine acţiuni violente din familie sunt înregistrate şi raportate ca atare, fiind şi mai puţine cele care ajung să fie tratate şi sancţionate de instanţele de judecată.
“La nivel naţional, în 2013, am avut 114 cereri de decădere din drepturile părinteşti, iar în Bucureşti au fost 14. Cifrele sunt foarte mici. Trăim într-o cultură în care este o ruşine să spunem ce ni se întâmplă acasă. E ruşine să spunem că am greşit şi că, în mod cert, merit o pedeapsă corporală. E foarte delicat şi pentru structurile administrative speciale privind colectarea şi raportarea acestor date fără să treacă de o graniţă fragilă la nivel de protecţia vieţii private şi a vieţii de familie”, a explicat Laura Andrei, preşedintele Tribunalului Bucureşti. De pe Monitorul de Botosani
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Daca nu ma batea mama cand eram copil ,acuma probabil eram un derbedeu nenorocit.
Cand eram mic credeam ca mama mea era rea ,dar acum cand sunt mare mi-am dat seama ca eu gresam si mama mea avea dreptate cand ma batea.
Parintii trebuie sa impuna o disciplina copiilor,este necesar ca acestia sa isi formeze un caracter.
In familie ,ca in orice organizatie umana ,pentru a functiona ,trebuie sa existe o ierarhie.Tatal,mama si copiii.
Unii parinti – de obicei, merg la CAPETE: fie ii rasfata, lasandu-i de capul lor ajungand niste derbedei, fie abuzeaza de forta lor pentru munca 'la negru", altii mai dementi, la bautura – chiar de trupul lor, iar altii (si mai ordinari), isi vand copiii pentru bani, pentru trafic de carne vie (daca-s fete), samd….
Urata si scabroasa atitudine!