JUSTITIE

PLEACĂ BODE!

Pe scurt, acestea sunt principalele informații de ultimă oră cu privire la strategia stabilită la Vila Lac 2 în vederea continuării activității în parametri normali a Ministerului Afacerilor Interne după ”Marea Rotativă”.

Lucian Bode pleacă după ce a fost umilit și la București de către omologul austriac
Iar cum dinamica operativă deja se precipită, premierul Nicolae Ionel Ciucă acceptând să își depună mandatul înainte de vacanța prelungită de 1 Iunie – Rusalii, trecerea controlată la noua realitate politică este deja stabilită în cele mai mici detalii. Desigur, cea mai importantă noutate fiind soluția de compromis la care președintele Partidului Național Liberal va apela pentru a îl convinge pe încă secretarul general al partidului de a părăsi, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Sindicalisto – pălincarului cu studii terminate la 37 de ani urmând a i se face ”oferta de nerefuzat” care cel puțin îi va asigura bunăstarea financiară! Și încă una pe persoană fizică…

Pentru el este AMEPIP, nu pentru Neacșu!
Desigur, orgoliul lui Bode, unul oricum călcat din nou în picioare de către omologul austriac și la București, nu doar la Viena sau Bruxelles necesita un ”pansament” compensatoriu pe măsură. Mai ales că Lucian Bode apucase deja să se vaite până și la ”rebelii sistemului” cum că, în fond și la urma urmei, doar președintele Klaus Werner Iohannis este vinovat pentru că l-a ”aruncat în groapa de lei” a Spațiului Shengen cu mâinile goale. Fără nicio armă de negociere paralelă și fără a interveni în vreun fel în favoarea sa sau barem a țării…

Iohannis le-a stabilit soarta lui Câțu și lui Bode
Și cum deja îl luase gura pe dinainte iar ”finanțistul” său personal își calculează de acum doar ”AMR”-ul până la detonarea primului dosar, Lucian Bode aproape că ar trebui să zică ”Bogdaproste” pentru ”oferta de nerefuzat” care tocmai ce i s-a făcut. Generalul Nicolae Ionel Ciucă dovedind astfel o maturitate politică pe care nu mulți inițiați ai sistemului i-o bănuiau.

Astfel că Lucian Bode mai are doar câteva zile până la a da răspunsul final dacă acceptă sau nu șefia viitoarei Agenții pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice – AMEPIP… Și cel mai probabil va accepta ”cengiul”, altfel riscând să se întoarcă la Zalău ”cu coada între picioare”.

Ce este drept, parcă însuși Sorin Grindeanu a asigurat ”scurgerea controlată” a informației că AMEPIP ar fi făcută de președintele PSD, Marcel Ciolacu, strict pentru actualul secretar general al Guvernului, Marian Neacșu. Când, de fapt, situația la zi pare a fi una relatată de isterica propagandă operativă exact ca la Radio Erevan.

”Agenția – mamut” urmând a fi sinecura cu care strategii continuării actualei mari coabitări guvernamentale speră să plătească ”prețul corect” pentru retragerea lui Lucian Bode din fruntea Ministerului Afacerilor Interne. Astfel că straniul circ parlamentar de ultimă oră iscat de unii deputați liberali arată că hotărârea trecerii AMEPIP la PNL și numirea în fruntea sa a chiar secretarului general al partidului a fost luată fără informarea prealabilă a celor buni doar să ”ridice mânuțele sus”!

Pentru că, să nu uităm, proiectul de lege pentru înființarea Agenției pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanțelor Întreprinderilor Publice – AMEPIP a fost adoptată de Guvern în luna decembrie a anului trecut și trimis în Parlament. El fiind deja votat în Senat și așteptând votul final în Camera Deputaților.

Astfel că, în actualul stadiu de dezbateri din Camera decizională deja se ia în calcul ca gestionarea viitoarei Agenții care va ”superviza” activitatea tuturor companiilor de stat să nu mai revină doar premierului și secretarului general al Guvernului, ci să fie ”externalizată” către un președinte. Lucian Bode, bineînțeles…

IGI trece la IGPFR!
Și cu toate că este greu de crezut că va mai avea timpul necesar pentru a îndrepta decizia oricum strâmbă din ”Umilința Schengen”, cel puțin Lucian Bode se uită în alte zări acum, când experții pun la cale ultimele detalii tehnice ale primei reforme majore survenite la nivelul MAI de multă vreme încoace. Decizia ca actualul Inspectorat General pentru Imigrări să fie încorporat în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră fiind ca și luată! Prin această absorbție existând semnale că va putea fi convinsă și Austria că la București lucrurile se mișcă.

În plus, se speră și că astfel va putea fi repusă pe agenda Comisiei Europene o nouă solicitare de accedere a țării noastre în Spațiul Schengen.

Acum, desigur că probleme se vor ivi inevitabil în cadrul unei asemenea operațiuni. Mai ales ținând cont de problema mai mult decât sensibilă a Direcției Azil… Ca și de echivalarea funcțiilor de conducere… Sau de ”amănuntul” că IGI are cea mai mare platformă de evidență a străinilor…

Dar, cum decizia este ca și luată, ”celula de criză” de la vârful MAI deja așează pe hârtie primele nominalizări pentru conducerea noii structuri. Iar cum Ștefania Gabriella Ferencz va părăsi oricum – o dată cu LOTUL ZALĂU – conducerea Secretariatului General al Ministerului Afacerilor Interne, și soarta concubinului său Ivașcu în fruntea IGPFR este ca și pecetluită. Astfel că, la această oră, ”frontieristul” Liviu Bute, recent adus la conducerea IGI tocmai pentru asigurarea acestei ”tranziții” este în cărți pentru a asigura barem interimatul viitoarei structuri comune care să combată migrația ilegală la frontierele României și, sperăm cu toții, a Spațiului Schengen.

ULTIMA ORĂ. În seara zilei de 11 mai se va lua decizia finală cu privire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Acolo unde este de așteptat ca liderul liberal Dan Motreanu să îl înlocuiască pe Lucian Bode.

Catalin Tache / Ziarul National

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.