Politia Romana : Lege si Onoare
De a lungul istoriei fiecare societate civilizată şi ghidată de o serie de legi a avut nevoie de oameni capabili să acţioneze permanent pentru respectarea acestor legi şi implicit pentru securitatea cetăţenilor la rândul lor protejaţi prin lege. Plecând de la această nevoie prin care oamenii au renunţat la o parte din libertatea lor absolută pentru a primi siguranţa de a merge pe stradă alţi oameni au fost investiţi cu încrederea şi datoria de a veghea asupra acestei siguranţe. Astfel s-au născut corpurile de poliţie pe care noi le avem şi astăzi, dar cărora tineretul de astăzi uita să le acorde respectul cuvenit pentru o muncă extrem de riscantă şi extrem de importantă.
Din păcate în societatea actuală infracţiunea şi anarhia sunt la modă. A fi un vânzător de droguri, un mafiot care ameninţă oameni sau un simplu golănaş de stradă sunt lucruri la modă, în timp ce acei oameni care respectă legea, o asigură şi asigură dreptul cetăţeanului de a se plimba pe stradă fără a fi atacat la fiecare pas, sunt batjocoriţi de aceeaşi oameni pe care-i apără. Un efect cert al filmelor hollywoodiene şi al spiritului de turmă care afectează chiar şi o generaţie care se vrea liberă, diferită, dar în care uniformizarea se face în spiritul ”găştii” de cartier, sub aerul toxic al drogurilor şi cu apucăturile isterice ale ”şmecheraşilor” cu probleme psihice care dacă ştiu să înjure pe ritm de rap ajung modele pentru tineri, sau eventual să se laude pe ritm de manele.
În orice caz sfidarea legii a devenit o modă. Alţii visează o lume fără lege şi fără poliţie în care fiecare face ce vrea, cu alte cuvinte anarhia. Ceea ce aceşti inconştienţi uită este că într-o astfel de lume majoritatea s-ar trezi trântiţi la pământ, mulţi ar trebui să-şi sigileze uşile, pentru că omul nu este prin natura sa un înger care să nu facă nimic rău atunci când nu este obligat să stea cuminte. De asta de-a lungul istoriei legea şi binele social au fost impuse prin forţă. De asta corpuri de poliţie sau de jandarmi sunt absolut necesare pentru buna existenţă a unei societăţi la baza căreia stă dreptul, moştenit de la o societate atât de glorioasă precum cea romană.
Mulţi critică poliţia, lăudând pe cei care sunt ”cool” şi au ”tupeul” ( de fapt inconştienţa ) să încalce legea. În principiu aceşti mulţi sunt aceeaşi oameni care se droghează sau pur şi simplu au încălcat legea cu ceva urăsc poliţia pentru că şi-a făcut datoria. Marele paradox al acestei munci este chiar faptul că dacă-ţi faci treaba eşti criticat, iar dacă nu ţi-o faci, ei bine, eşti tot criticat. Cei care critică poliţia caută motive legale pentru asta, doar nu s-ar apuca să o critice zicând cum au fost ei prinşi când fumau iarbă şi ”răul” poliţist le-a violat ”dreptul” de autodistrugere. Aceştia spun că poliţia nu-şi face treaba, face doar rele, e plină de corupţi, dar ei şi cei care-i cred nu prea au nici o cunoştinţă în legătură cu această muncă sau cu cei care lucrează în uniformă.
De la un comisar Traian Berbeceanu, care are meritul de fi destructurat grupări întregi de traficanţi de droguri, până la un simplu ofiţer sau agent de pe stradă care nu doarme noaptea pentru a patrula şi a prinde un oarecare nebun pe stradă ce caută bătaie de plictiseală, există extrem de mulţi ofiţeri de poliţie care-şi fac datoria, chiar mai mult decât se vede. Aceeaşi poliţie pe care toţi o batjocoresc, dar pe care toţi o cheamă atunci când au o problemă. Exemple sunt multe : o jurnalistă a fost violată în plină zi în capitală, oamenii au asistat indiferenţi, poliţia a fost ce-a chemată pentru a găsi suspectul şi a-l pune după gratii. Un alt infractor a încercat un jaf armat la un oarecare magazin de bijuterii din Craiova, ei bine, jaful a fost oprit de un poliţist aflat în timpul liber. Şeful de post de la Horia, şi el în timpul liber, a alergat şi a prins un tâlhar care a jefuit un bătrân.
Am menţionat câteva exemple din lumea mai mică a poliţiei. Fără să intru în munca judiciariştilor sau a celor de la combaterea crimei organizate unde e cu totul alt nivel şi unde nu totul ajunge public. Munca poliţiştilor ne păstrează siguranţa. Ei sunt oameni la fel ca şi fiecare individ de pe stradă, doar că au ales să poarte o uniformă şi să doarmă mai puţin, să-şi asume mai multe riscuri şi să vegheze la bună starea societăţii în care trăiesc, spre deosebire de hoarda de crtici care nu face decât să batjocorească această muncă onorabilă, să comită infracţiuni minore şi stupide, ca apoi să li se ducă toate aerele de ”gaşcă” la vederea unei unităţi de mascaţi sau a unui simplu ofiţer.
Articol scris de Alexandru Suditoiu
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: