REȚETE DE BUCĂTĂRIE

Prajitura rasturnata cu mere – O delicioasa tentatie dulce de incercat acasa!

Descopera cum sa prepari o prajitura rasturnata cu mere, cu un gust delicios si o textura pufosenie, care va fi pe placul intregii familii!

In acest articol, iti dezvaluim reteta si pasii necesari pentru a pregati o prajitura rasturnata cu mere de-a dreptul irezistibila. Afla cum sa obtii un blat pufos si umed, imbinat cu aroma dulce-acrisoara a merelor caramelizate. Savureaza aceasta delicatesa de desert la ceaiul de dupa-amiaza sau la ocazii speciale, bucurandu-te de fiecare muscatura!

Prajitura rasturnata cu mere este un desert traditional si reconfortant, perfect pentru a infrumuseta orice masa dulce. Iata cum poti pregati acest deliciu acasa:

Ingrediente necesare:

  • 4-5 mere medii, curatate si taiate felii
  • 150g unt, topit
  • 200g zahar
  • 3 oua
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Un praf de sare

Pasul 1: Prepara merele caramelizate

  • Intr-o tigaie antiaderenta, topeste 50g de unt si adauga 50g de zahar.
  • Amesteca pana cand zaharul se dizolva si obtii un sirop usor caramelizat.
  • Adauga feliile de mere in tigaie si lasa-le sa se caramelizeze usor pe ambele parti. Transfera merele caramelizate intr-o tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt.

Pasul 2: Pregateste aluatul pentru prajitura

  • Intr-un bol, mixeaza restul de 100g de unt impreuna cu 150g de zahar pana obtii o compozitie cremoasa.
  • Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
  • Adauga extractul de vanilie si sarea, amestecand pana la omogenizare.
  • Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.

Pasul 3: Coace prajitura

  • Toarna aluatul peste merele caramelizate din tava, nivelandu-l cu o spatula.
  • Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand devine aurie si un test cu scobitoarea iese curat.
  • Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca in tava pentru cateva minute.

Pasul 4: Rastoarna prajitura si serveste

  • Folosind o farfurie mare, rastoarna cu grija prajitura pe farfurie, astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.
  • Indeparteaza hartia de copt si admira aspectul atragator al prajiturii.
  • Taie prajitura in felii si serveste-o calda sau rece, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau o lingura de smantana.

Aceasta prajitura rasturnata cu mere este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Textura umeda a aluatului, combinata cu aroma dulce-acrisoara a merelor caramelizate, va cuceri inimile tuturor. Bucura-te de aceasta delicatesa de desert, pregatita cu dragoste si savurata cu placere!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.