Prajitura rasturnata cu mere – O delicioasa tentatie dulce de incercat acasa!
Descopera cum sa prepari o prajitura rasturnata cu mere, cu un gust delicios si o textura pufosenie, care va fi pe placul intregii familii!
In acest articol, iti dezvaluim reteta si pasii necesari pentru a pregati o prajitura rasturnata cu mere de-a dreptul irezistibila. Afla cum sa obtii un blat pufos si umed, imbinat cu aroma dulce-acrisoara a merelor caramelizate. Savureaza aceasta delicatesa de desert la ceaiul de dupa-amiaza sau la ocazii speciale, bucurandu-te de fiecare muscatura!
Prajitura rasturnata cu mere este un desert traditional si reconfortant, perfect pentru a infrumuseta orice masa dulce. Iata cum poti pregati acest deliciu acasa:
Ingrediente necesare:
- 4-5 mere medii, curatate si taiate felii
- 150g unt, topit
- 200g zahar
- 3 oua
- 200g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita extract de vanilie
- Un praf de sare
Pasul 1: Prepara merele caramelizate
- Intr-o tigaie antiaderenta, topeste 50g de unt si adauga 50g de zahar.
- Amesteca pana cand zaharul se dizolva si obtii un sirop usor caramelizat.
- Adauga feliile de mere in tigaie si lasa-le sa se caramelizeze usor pe ambele parti. Transfera merele caramelizate intr-o tava de copt rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Pasul 2: Pregateste aluatul pentru prajitura
- Intr-un bol, mixeaza restul de 100g de unt impreuna cu 150g de zahar pana obtii o compozitie cremoasa.
- Adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare.
- Adauga extractul de vanilie si sarea, amestecand pana la omogenizare.
- Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand usor pana obtii un aluat omogen.
Pasul 3: Coace prajitura
- Toarna aluatul peste merele caramelizate din tava, nivelandu-l cu o spatula.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180°C si coace prajitura timp de aproximativ 40-45 de minute sau pana cand devine aurie si un test cu scobitoarea iese curat.
- Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca in tava pentru cateva minute.
Pasul 4: Rastoarna prajitura si serveste
- Folosind o farfurie mare, rastoarna cu grija prajitura pe farfurie, astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.
- Indeparteaza hartia de copt si admira aspectul atragator al prajiturii.
- Taie prajitura in felii si serveste-o calda sau rece, alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau o lingura de smantana.
Aceasta prajitura rasturnata cu mere este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Textura umeda a aluatului, combinata cu aroma dulce-acrisoara a merelor caramelizate, va cuceri inimile tuturor. Bucura-te de aceasta delicatesa de desert, pregatita cu dragoste si savurata cu placere!
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: