Rafila susține că, fără certificat verde, ne închide în case
Alexandru Rafila ne amenință cu lockdown-ul
Fără certificatul verde măsura unui lockdown este inevitabilă, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Declarația vine în contextul unui număr extrem de scăzut de cazuri Covid, comparativ cu restul țărilor europene, și a unui număr în scădere constantă de spitalizări, cazuri la ATI și decese. Cu toate acestea, România se află de două luni într-un lockdown neoficial al nevaccinaților, conform National.ro.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a manifestat dezamăgirea față de faptul că certificatul verde nu a fost adoptat, arătând că introducerea unui astfel de document ar fi evitat lockdown-ul, închiderea școlilor și decesele.
Lockdown-ul a fost însă introdus în urmă cu două luni, doar pentru nevaccinați, care au interdicție de a intra în magazinele neesențiale, în instituțiile publice și la orice tip de evenimente culturale, dacă nu dețin certificat verde. În treacăt fie spus, sunt de neînțeles lamentările politicienilor în privința necesității votării certificatului verde, atâta timp cât acest certificat a fost introdus în țară fără forme legale, cum s-ar spune. Insistența este, de fapt, pe o măsură anticonstituțională, aceea de a condiționa accesul la locul de muncă de vaccinare sau de testare, conflict constituțional care nu poate fi rezolvat nici prin lege, ci doar prin schimbarea Constituției. Motiv pentru care votul a fost amânat pentru anul viitor și, în funcție de situaţie, se vor aplica măsurile existente, după cum preciza premierul Nicolae Ciucă.
Revenind la evitarea deceselor prin introducerea certificatului verde, cum spune Alexandru Rafila, trebuie subliniat că cele mai vulnerabile persoane în fața Covid sunt vârstnicii, care nu au nicio legătură cu locul de muncă. Această categorie este și cea mai nevaccinată, în condițiile în care vârsta medie a decedaților este de 71 de ani. Faptul arată clar eșecul comunicării autorităților, care nu au reușit să convingă tocmai populația aflată la risc de forme severe de Covid.
Se schimbă comunicarea
După ce campania penibilă inițiată de Comisia Europeană în România s-a dovedit a fi și ea un eșec, cu personajele acelea dubioase care spuneau în clipurile publicitare că, dacă ar fi știut ce se întâmplă, îi vaccinau cu mâna lor, ministrul Alexandru Rafila a decis să schimbe tactica. Astfel, campania de vaccinare va fi realizată de profesioniştii din sănătate, sau alte persoane cu mare autoritate profesională, şi nu va fi în niciun fel politizată.
”Trebuie să creştem ponderea informării, pentru că noi, până acum, am avut o campanie de promovare a vaccinării, în absenţa informării, şi acest lucru trebuie să se schimbe. Lucrăm încât să avem un pachet de informaţii adaptat pentru populaţie, care să fie diseminate atât la instituţiile publice din sănătate, DSP-uri, dar şi la organizaţiile pacienţilor şi cele profesionale. Încercăm să lucrăm la instrumente de comunicare vizuală, pentru populaţie, referitoare la Covid-19, astfel încât ele să fie accesibile tuturor persoanelor, indiferent de nivelul de pregătire”, a declarat Alexandru Rafila.
Strategia aceasta poate ar fi dat roade în primele luni de la apariția vaccinului, însă acum este prea târziu. Și este prea târziu pentru că nimeni și nimic nu mai poate ascunde ineficiența vaccinurilor, atâta vreme cât țările vaccinate aproape în totalitate au fost strivite de explozia cazurilor Covid și s-a trecut, aberant, la doza a treia, a patra și, în curând și a cincea.
S-au rezervat 25.000 de paturi în spitale
În pregătirea valului 5, Ministerul Sănătății a rezervat nu mai puțin de 25.000 de paturi în spitale și a crescut cu 65% bugetul pentru secțiile ATI. Și asta în condițiile în care varianta Delta, cea mai agresivă dintre toate, a adus un vârf maxim de 19.730 de internări, în 19 octombrie. Pregătirea se face însă acum pentru varianta Omicron, despre care absolut toată lumea medicală spune același lucru: că este aproape inofensivă. Ceea ce înseamnă că măsura excesivă și nejustificată a autorităților, de a bloca 20% din paturile spitalelor, înseamnă doar o nouă blocare a internărilor pacienților non-Covid și o creștere a deceselor cauzate de lipsa tratamentelor medicale.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Credeam ca existenta unor tratamente ambulatorii, alimentarea farmaciilor si spitalelor cu tratamente, va evita lockdown-ul. Din data de 25 octombrie, ne-vacciantii sunt cam in lockdown. In schimb, vaccinatii se plimbă peste tot, nestigheriti, fara masca pe strada, nu stau in carantină, nu fac teste, nu se stie ce nivel de anticorpi au/mai au, pentru ei nu exista nici un prag al titrului de anticorpi, unii sunt vaccinati acum cca 7-8 luni, dar certificatul lor digital este inca valabil.
Si atunci, cine împrăștie? Pentru ce suportăm campania aceasta dementă de vaccinare? D-nul RAFILA, am crezut ca se va pune pe treabă, dar a rămas ințepenit in vaccinarea asta blestemată. Asta e tor ce poate face un minister sau un ministru? Vine valul 5, al vaccinaților liberi si vom asista iar la inconștiența medicilor si a guvernului de a trata pacienții cu protocoale absurde? Cu ce s-a pregatit d-nul Rafila pana acum? Sa ne spuna ce măsuri a luat, daca s-a pregait si altfel in afara de a sta pe la tv sa vorbeasca compulsiv despre certificatul digital. Si sa nu mai piardă timp si bani cu alte campanii publicitare, pentru ca oamenii nu se vaccineaza cu seruri experimentale si gata.