GENERAL

Rebeliune în UE ! Două țări REFUZA să taie legăturile cu Rusia

Unitatea UE pare să se rupă în ceea ce privește Rusia. Două țări au refuzat să rupă legăturile cu Moscova.

AUSTRIA ȘI UNGARIA NU VOR SĂ RUPĂ RELAȚIILE ECONOMICE CU PUTIN

Ungaria și Austria au fost reticente în a tăia legăturile cu Putin din cauza dependenței lor economice de Kremlin. Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a încheiat un acord de furnizare de gaze naturale pe 15 ani cu gigantul energetic arusesc Gazprom în septembrie, spre revolta Ucrainei .
De asemenea, a fost confirmat recentun acordul de creștere a livrărilor de la 4,5 miliarde la 5,5 miliarde de metri cubi pe an către Ungaria până în 2036.

De asemenea, în ultimii 10 ani, volumul exporturilor de gaze din Rusia către Austria a crescut de peste zece ori, atingând o valoare record de 16,28 miliarde metri cubi în 2019.
În 2021, Austria a primit aproximativ 252 de miliarde de metri cubi din gazul Rusiei.

Politico relatează că diplomații din Ungaria și Austria le-au spus că cele două țări sunt cel mai puțin dispuse să scape de legăturile lor comerciale cu Rusia. Asta deși UE ia în considerare să impună sancțiuni dure împotriva lui Putin în cvazul unei invazii a Ucrainei.

NICI GERMANIA NU PARE ÎNCÂNTATĂ SĂ RENUNȚE LA NORD STREAM 2
De asemenea, cancelarul german Olaf Scholz a refuzat să spună în mod explicit dacă va abandona proiectul Nord Stream 2, în ciuda faptului că multe alte țări din UE și-au exprimat opoziția față de acestr gazoduct.

Criticii spun că Nord Stream 2 nu ar face decât să întărească puterea lui Putin asupra energiei europene,lucru dovedit, de altfel, de faptul că reducerea livrărilor de gaz către UE a dus la creșterea vertiginoasă a prețurilor.

Întrucât Ucraina este o țară cheie de tranzit pentru ca gazul Rusiei să ajungă în Europa, există temeri că Moscova ar putea răspunde periculos la sancțiunile UE. Rusia furnizează 40% din gazul necesar Europei.

De fapt, Rusia are controlul asupra a aproximativ o treime din livrările de gaze naturale ale Europei care provin dintr-o rețea de cinci conducte rusești.

Șeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a insistat că cele 27 de state membre și aliații lor sunt de acord asupra necesității unui pachet de sancțiuni aspre care să fie impuse Rusiei dacă aceasta lansează un atac.
Ministrul de Externe al Spaniei, José Manuel Albares, a declarat: „Cred că este normal să existe nuanțe în pozițiile pe care le avem cu toții pentru că nu avem aceeași poziție geografică, aceleași relații istorice cu Rusia și nici aceleași relații economice”.

„Realitatea este că atunci când am luat acea decizie [de a impune costuri semnificative Rusiei], a fost cu un consens și ne leagă pe toți”, notează Daily Express.

Sursa: evenimentulistoric.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

2 comentarii la „Rebeliune în UE ! Două țări REFUZA să taie legăturile cu Rusia

  • Era de remarcat faptul că această „criză energetică” e direct legată de pretențiile Rusiei.
    De altfel Rusia nu face comerț, ci practică un șantaj folosind gazele furate din „stanu-urile siberiene” membre fără nici un drept ale Federației Ruse. Ce comerț faci când ai furat pe nimic (prin OMV) rezervele României căreia îi vinzi gazul de câteva ori mai scump decât Ungariei ? Probabil că în Rusia prețurile depind de identitate, de slugărnicie, de lingușire.
    Își poate permite să folosească egoismul liderilor maghiari șau austrieci. Am uitat prea ușor faptul că românii nu erau recunoscuți ca „națiune” componentă a imperiului habsburgic numit de necunoscători Ungaria Mare ! Poate nu e corectă doctrina „dinte pentru dinte” dar în mod cert, tupeul unora nu poate fi temperat decât de „contra-măsuri”. Poate se trezesc și cei care îi consideră „mai civilizați ca noi”, i-au primit în NATO, în UE, în Schengen, în ….. iar ei „latră” la mâna întinsă de occident !

    Răspunde
    • Occidentul nu a intins niciodata mana estului doar degetul. Austria si Ungaria iau pozitia inteligenta si se aliaza cu principalul furnizor de energie din tarile lor. Noi ( tocmai din slugarnicie pentru ca nu ne obliga nimeni ) luam partea vestului intr-un conflict din care noi avem cel mai mult de pierdut pentru ca riscam sa fim invadati ( liderii NATO sunt indecisi in a ajuta Romania si Polonia in caz de invazie rusa ) si lasati fara energie ( vestul nu o sa ne ajute cu asta nici sa vrea ). Ganditi fratilor ca nu doare.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.