Referendum pentru familie. Unde a fost deschis PRIMUL DOSAR PENAL şi CE GROZĂVIE s-a întâmplat
Referendum pentru familie. Conform reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, au fost înregistrate 12 sesizări de posibile încălcări ale legii în legătură cu desfășurarea Referendumului. În urma verificărilor, 3 dintre semnalări nu s-au confirmat. În municipiul Ploiești, un cetățean a sesizat Poliția cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze pe baza pașaportului, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot.
Update, ora 13:30: În contextul desfășurării referendumului pentru revizuirea Constituției, la sediul MAI, purtătorul de cuvânt comisar-șef Monica Dajbog a susținut o declarație de presă.
Redăm în continuare conținutul acesteia:
“Așa cum am anunțat dimineață, am revenit cu informații despre modul de desfășurare a referendumului.
Menționez că toate secțiile de votare din țară s-au deschis și procesul de vot se desfășoară în condiții de normalitate.
Referitor la situația din sectorul 3 al Capitalei, precizăm că au fost deschise toate secțiile de votare după ce președinții care nu s-au prezentat pentru preluarea secției de vot, au fost înlocuiți. La acest moment, votarea se desfășoară normal.
La secția de vot din Teleorman unde președintele a anunțat că a avut un deces in familie, procesul de votare a început după ce a fost desemnat un alt președinte.
secție din județul Iași, votarea a fost întreruptă pentru scurt timp deoarece președintelui secției i s-a făcut rău, acesta fiind schimbat. Procesul de vot a fost reluat fără alte probleme.
Din punct de vedere al ordinii publice, până la această oră nu au fost semnalate probleme deosebite.
Au fost înregistrate 12 sesizări de posibile încălcări ale legii în legătură cu desfășurarea referendumului. În urmă verificărilor, 3 dintre semnalări nu s-au confirmat.
În municipiul Ploiești, un cetățean a sesizat Poliția cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze pe baza pașaportului. S-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot.
Reamintim că cetățenii români pot vota cu pașaportul, la secțiile de vot din țară, doar dacă pe pașaport este trecută mențiunea că au domiciliul în altă țară decât România. Vorbim aici de pașaportul simplu, pașaportul simplu temporar și pașaportul simplu electronic. Cetățenii români care au domiciliul în România pot vota cu cartea de identitate, buletinul de identitate și cartea de identitate provizorie.”
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: