REVOLTĂ ÎN RÂNDUL ELEVILOR. Aceștia cer autonomie pentru unităţile de învăţământ: „Nu transformați școlile în paturi de ATI”
Elevii s-au REVOLTAT şi cer autonomie pentru şcoli. Cine urmează să decidă dacă va fi şcoală online sau fizic?
Consiliul Elevilor vine cu o pretenţie de ultim moment pentru Guvernul României. Mărul discordiei: forma în care copiii vor continua şcoala, în pandemie: fizic sau online?
În acest moment, cel puţin, lucrurile par clare: statul doreşte ca elevii să meargă, efectiv, în bănci, indiferent de rata de infectare din localitatea respectivă, în timp ce Consiliul Elevilor cere ca ca decizia privind închiderea școlilor, în localitățile în care incidența cazurilor de Covid este de peste 6 la mie, să fie luată de conducerea unităților.
Se tem de organizarea din şcoli
Cei care-i reprezintă pe elevi se tem de modul în care şcolile se pot organiza, pentru a-i proteja pe copii de o eventuală infectare cu Covid.
„Lipsa testării periodice din școli, neglijența față de măsurile suplimentare de protecție pentru elevii cu boli cronice asociate și pragurile mult prea ridicate la care se închid unitățile de învățământ vor duce, în continuare, la vieți puse în pericol.
De aceea, Consiliul Național al Elevilor își exprimă îngrijorarea cu privire la modul de funcționare a școlilor în localitățile unde rata de incidență depășește valoarea de 6 la mia de locuitori”, se aratată în comunicatul transmis, sâmbătă, de Consiliul Elevilor.
Şcolile să-şi decidă singure soarta
Consiliul Național al Elevilor solicită ca decizia închiderii școlilor aflate în localități unde incidența este mai mare de 6/1000 să rămână la latitudinea fiecărei instituții, respectiv la decizia Consiliului de Administrație, în baza principiului descentralizării.
„Este important ca particularitățile fiecărei unități de învățământ să fie luate în considerare, ținând cont de infrastructura disponibilă, mijloacele de testare disponibile sau numărul de infectări înregistrate.
Pragul de 50% din numărul total de clase aflate în online pentru schimbarea scenariului de funcționare al întregii școli nu ține cont de acești factori, ci, de multe ori, pune în pericol sănătatea elevilor chiar și în unitățile de învățământ unde acesta nu este atins”, se mai arată în comunicat.
Conform CNSU, şcolile rămân deschise și după ce rata de infectare de 6 la mie este depășită. Vor fi închise clase sau școli, individual, în funcție de apariția cazurilor de COVID.
Elevii și cadrele didactice vor fi testați cu teste de salivă non invazive.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: