GENERAL

Rogozin, şeful Roscosmos, AMENINTARI pentru „românii răzbunători” şi „bulgarii fricoşi”

Dmitri Rogozin, şeful Programului Spaţial Rusesc (Roscosmos) ameninţă România şi Bulgaria.

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

„NATO ar pierde un război nuclear în 30 de minute”, se laudă șeful agenției spațiale rusești
Dmitri Rogozin, șeful Agenției Spațiale a Rusiei Roscosmos și fost viceprim-ministru, a declarat că, în cazul unui război nuclear, „țările NATO vor fi distruse de Rusia într-o jumătate de oră”.

El a subliniat că un astfel de eveniment „nu poate fi permis deoarece consecințele vor avea impact asupra [întregului] Pământ”.

Rusia a stârnit teamă și îngrijorare cu privire la potențiala utilizare a armelor nucleare.

În calitate de șef al Roscosmos, Rogozin supraveghează lansarea și gestionarea sateliților Rusiei, care ar include o anumită trecere în funcții de informații și de sprijin de război.

Dar Rogozin nu este străin de comentarii ciudate.

El a făcut mai multe comentarii acide în urma sancțiunilor occidentale care au pedepsit Rusia pentru invadarea Ucrainei, inclusiv amenințări la adresa Stației Spațiale Internaționale.

El a susținut, de asemenea, că rachetele rusești sunt „cele mai de încredere din lume” și a sugerat că oamenii care au planificat sancțiunile „suferă de boala Alzheimer”.

Rusia vrea să aducă noi dotări rachetei „Satan 2”. „Nimeni în lume nu are, dar noi avem”. Va fi pusă în funcțiune în câteva luni
Racheta Sarmat a Rusiei ar putea fi echipată cu mai multe unități hipersonice Avangard.

Noua rachetă balistică intercontinentală rusă „Sarmat”, care este planificată să fie pusă în funcțiune în acest an, poate fi echipată cu mai multe focoase hipersonice „Avangard”, a spus comandantul Forțelor de rachete strategice ale Federației Ruse, Serghei Karakaev, scrie Interfax.

„Odată cu crearea lui Avangard, a fost creată o nouă eră – era armelor hipersonice. Astăzi, nimeni în lume nu are complexuri similare în serviciu de luptă, dar noi avem.”, a spus Karakaev la postul de televiziune Russia-1, duminică.

„În ceea ce privește Sarmat, acesta este un sistem de rachete diferit. Se bazează pe purtător. Este mult mai puternic decât transportatorul de la Avangard și a fost creat inclusiv pentru echipamentul de luptă de la Avangard, ținând cont de faptul că numărul lor (focoase Avangard n.r.) la acest complex poate fi mai mare.”, a spus Karakayev.

Racheta Sarmat va putea lovi atât de la polul nord, cât și de la polul sud al Pământului, a declarat Vladimir Degtyar, director general, designer general al JSC GRC Makeeva și dezvoltatorul Sarmat.

„Această rachetă poate oferi o traiectorie în jurul globului. Și dacă ținta este în partea de sud, puteți ataca din nord, dacă ținta este în nord, puteți ataca din sud.”, a spus Degtyar în emisiunea Vesti Nedeli de la Rossiya-1.

Pe 20 aprilie 2022, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat prima lansare de probă a ICBM Sarmat staționar din cosmodromul Plesetsk. Potrivit agenției, sarcinile de lansare au fost finalizate în totalitate, caracteristicile de proiectare ale rachetei au fost confirmate în toate etapele zborului său. Ogioasele rachetei au ajuns într-o zonă dată la terenul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka. Racheta Sarmat va fi pusă în funcțiune cel târziu în toamna lui 2022, a anunțat Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos, pe 23 aprilie.

RS-28 Sarmat a fost numit de NATO drept „Satan 2”. Este considerată cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală a Rusiei.

Sursa: dcnews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.