ANALIZENOUTATISOCIETATE

Romania traieste! Noi cum traim in ea?

studenti

In prezent, in Romania daca vrei sa ai o viata usoara, inseamna sa fii de piatra, sa nu simti, sa induri, sa zambesti fals si sa speri. Spun asta pentru ca oricat ai munci, nu iti poti permite multe, vei avea o viata simpla, lejera candva dar trebuie sa induri multe.

Dar cand incep toate acestea?

Atunci cand termini liceul. Normal, esti major, ai o viata in fata, un drum pe care il alegi tinand sau nu cont de parerile parintilor. Totul pare simplu la inceput dar in Romania basmul nu tine decat o zi, te trezesti cu ochii umflati, bulversat de ganduri. Bineinteles, asta nu apare la toti tinerii, exista acele persoane care inca imature, trecute de varsta majoratului, tot aleg distractia tinand cont de zicala “Doar o viata am.” Dar uitam de ei, sperand ca in tara majoritatea este formata din cei care se maturizeaza la timp si constientizeaza prezentul in care vor sau nu, traiesc.

Un sfert dintre tinerii care urmează o facultate trăiesc doar cu 300 de lei pe lună, aproape 70% dintre aceştia depinzând doar din banii părinţilor, potrivit unui studiu.

Nu putem renunta la o facultate, toti vrem un viitor cat mai sigur. Primele luni presupunem ca sunt usoare. Majoritatea profita de ajutorul oferit de catre parinti, familie. Exista si tineri cu mai mari proleme, parinti in somaj, bunici bolnavi si oare cum sa mai ceri, sa astepti la banii alor tai cand abia se descurca? Trebuie sa faci ceva doar ca oricat ai lucra dupa cursuri, nu iti vor ajunge banii. Exagerez? Nu cred. Ne gandim doar la taxe si chirie…aaa? Nu mai sunt atat de roz anii de facultate. Si pe langa astea se adauga banii necesari pentru a acoperi intretinerea, bani de buzunar si uneori apar probleme de care toti ne lovim vrem, nu vrem.

Taxele şcolare sunt considerate cea mai mare povară pentru tinerii din facultăţi, de aceea un sfert dintre aceştia au un job full time sau part time. Asta nu ajunge. Situaţia este cu atât mai tristă cu cât trei sferturi dintre tineri trăiesc cu mai puţin de 500 de lei pe lună, iar un sfert dintre aceştia cu mai puţin de 300.

Cuiul cel mai mare al studenţiei sunt taxele care li se percep tinerilor, potrivit aproape 45% dintre studenţi, arată studiul realizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR). Tinerii nu sunt mulţumiţi nici de starea căminelor sau a cantinelor. Multe universităţi din ţară nici măcar nu mai au o cantină funcţională.

În plus, nici bursele nu-i ajută prea mult, la unele universităţi fiind prea mici sau prea puţine şi nu reuşesc să le acopere cheltuielile lunare. Potrivit studiului, doar puţin peste 7% dintre tineri reuşesc să se întreţină din burse, o bună parte căutându-şi un job.

Sa   nu uitam de perioadele cu sesiuni. Atunci le este foarte greu sa se tina si de munca si de facultate. Cert e ca nu isi permit sa renunte nici la una, nici la alta. Ar fi culmea dupa o perioada lunga, sa te dea afara pentru ca nu te poti prezenta la lucru din cauza sesiunilor. Nu poti incurca nici angajatorul pentru ca dorinta lui e sa fii prezent si sa iti faci munca.

„În aceste condiţii, ANOSR se teme că foarte puţini absolvenţi de liceu care provin din familii ce nu îi pot sprijini suficient din punct de vedere financiar, reuşesc să urmeze studiile. Situaţia este cu atât mai mult valabilă pentru cei aflaţi în afara centrelor universitare sau pentru cei care vor sa urmeze studiile într-un alt centru universitar”, concluzionează studiul.

Ma intreb, isi aminteste cineva de acesti tineri? Se mai zbate cineva si pentru ei? Sigur ca ei au obligatia sa lupte dar sa nu uitam ca toti am avut o mana de ajutor cand am inceput ceva. Exista inca tineri care vor sa faca performanta si sa duca numele tarii depare de haosul de aici. Onora le iese foarte bine:

La a treia participare la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene, competiţie cu caracter interdisciplinar pe echipe, elevii români au obţinut o medalie de aur şi una de argint.

Elevii romani au obtinut cinci medalii de aur, o medalie de argint si una de bronz la Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev”, care a avut loc in Federatia Rusa. De asemenea, Romania a obtinut locul I pe echipe in cadrul acestei competitii. In plus, tara noastra are si o medalie de aur la Olimpiada Internationala de Filosofie.

Olimpiada Internationala de Chimie „D. Mendeleev” s-a desfasurat in perioada 11 – 17 mai, la Moscova, iar rezultatul elevilor romani este cel mai bun din istoria participarilor tarii noastre la aceasta competitie, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Pe unii tineri ii macina gandul ca maine, poimaine vor fi nevoiti sa plece de acasa, sa se ridice pe propriile picioare si sa lupte pana la capat. Nu e usor in tarile vecine, dar in Romania??? Cum sa ai pretentii daca de tanar te lovesti de zidurile societatii? Cand se vor schimba toate?

Articol de Bianca C. – Redactia Nationalisti.ro

Bianca C. - Nationalisti.ro

Alte articole de Bianca C. :

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

5 comentarii la „Romania traieste! Noi cum traim in ea?

  • Mulțumesc pentru cele 2 articole pe care le-ai redactat acum special pt.mine, dragă prietene și cunosc și din studiile mele, și din cercetarea mea și din proprie experiență și din mass-media că ai dreptate..în general dar nu detaliat vorbind. Și spun în general fiindcă am învățat să fac analize mult mai largi decît noțiunea de 'tineret', 'pensionari' etc.

    Iar eu la cei treizecișicinci de ani pe care îi am am depășit vîrsta biologică care m-ar fi încadrat în categoria 'detaliată,, cu tote că semantic și în sens larg, sunt departe de a fi bătrînă, bineînțeles.

    Cu toate astea, te atenționez că eu știu că ceea ce vezi în filmele străine despre tinerii lor este real și se aplică și aici. Peste tot în lume, educația costă, iar bursele care ți se dau în Romînia nu sunt bune de nimic, în cazul în care ești sărac/săracă lipit/ă. În cazul în care nu ești chiar 'lipit/ă și ai un I.Q. peste medie, bursele Romînești în facultățile de stat te ajută f.bine să trăiești, să știi..Important e să fii merituos.

    Cu toate astea, din proprie experiență și trecînd prin învățămîntul Comunist și post-Comunist*numai cu numele), eu știu că notele în Romînia s-au dat, se dau și se vor da mereu pe alte criterii decît I.Q,ul, integritatea, merituozitatea ambițioasă etc. Iar tinerii Romîni care iau de ani de zile premii internaționale, acasă aici, sunt bine 'îmbuibate/îmbuibați' și fără griji. În timp ce, dacă te duci de pildă să vorbești cu cîțiva țărani simpli din Roșia Montana și îi pui să facă un discurs pt Bucureștenii care se uită la televizor și citesc ziare ca să ,fie informați', ai să rămîi cu gura căscată de cît de profesionist comunică, oricînd.

    Bineînțedles, aici e vorba doar de cîțiva și nu de majoritatea celorlalți. Cu toate astea, ți/am dat exemplul lor nu doar fiindcă ,eu îmi apăr sărăcia și nevoile și neamul' de vreo 15 ani de cînd tot fac eu comunicări internaționale: dar fiindcă oamenii ăia sunt de admirat,în comparație cu numeroșii țărani și țărănci orășenizați și țiganizat și 'companizat' din toate orașele și în primul r]nd din Capitala țării, care de ani de zile și mai ales de 2 ani nu sunt în stare să dărîme la propriu-cu ajutorul forțelor de ordine și a tuturor serviciilor secrete-corupția, mafia, țigănimea și acest Guvern. Și să creeze o formă de Guvernare bazată pe tehnocrația reală, pe experiență, pe merit și care să nu protejeze etniile și inutilitățile/inutilii, precum o face acum. O seară frumoasă îți doresc!

    Răspunde
  • Bineinteles, chiar la altii costa extrem de mult si unii renunta la facultate sau pentru ea fac imprumuturi la banca enorme. Dar cel putin ei isi permit sa renunte pt ca liceul la ei reprezinta o adevarata poarta catre viitor, pe cand la noi……liceul e ceva sa fie…. Se invata poezia la orice disciplina, se spune. Se obtine nota. Dupa 2 saptamani doar 35-40% din tot ce a spus, mai stie.

    Ideea era ca sistemul strica tot ce mai e bun. Nu exista problema asta doar la noi( ca si in alte tari studentii indura o perioada) doar ca asa cum ati spus mai sus, ce e in prezent nu e in favoarea Romanie, imi e rusine ca o zic dar nu am ce face; in Romania nimic nu mai e sigur , ce servicii secrete, ce premier, ce guvern, ce presedinte, murim pe capete intr-un accident in care ' nu se depisteaza locatia unui avion/ elicopter/etc., tiganii mafioti ajung in cardasie cu presedintele iar el nu are legatura, suntem ascultati in orice loc dar culmea cand avem nevoie de ajutor suntem de negasit, nu se gaseste locatia….. Imi e rusine pentru cei care platesc si vor plati pentru astea… Pana la urma.. Nimeni nu scapa . Dar din indiferenta unora, altii nu isi gasesc liniste in mormant. Candva poate ne vom lua revansa.

    Răspunde
  • Am o nespusa durere cand vad ce i se intampla neamului meu si nu pot face nimick sa pot schimba ceva! E clar ca totul e bine planificat de comunisti. In special este invatata mai multa teorie decat practica in scolile romanesti pentru deveni necompetitiv pe piata muci si sa ajungi un sobolan comunist.

    Asa isi formeaza pepiniera de noi votanti spanadule creierul cu doctrine comuniste si religioase. BOR e unealta comunstilor si preotii nu au facut nimik pentru romani dar in schimb s-au imbogatit.

    Sistemul nu stie alceva decat sa iti puna bete in roate si sa te faca sa emigrezi pentru ca nu ai sanse aici sa devi cineva decat daca esti ruda sau pila unui om cu influenta. Asa ca nu exista de fapt egalitate in sanse ci mai degraba ierahii mafioto comuniste de partid bine stabilite.

    Răspunde
    • Da, si pe mine ma apuca o nespusa durere cand ii vad pe astia ca scriu cuvintele aiurea inlocuind "c" cu "k" ca sa para "smekeri"

      Ce face sistemul din oameni…

      Răspunde
  • Învățământul capitalist postpucist este dezastruos. Școala generală capitalistă este o adunătură de ființe biologice. Liceul rimează cu veceul. Olimpiadele sunt filtre de triere a creierelor ce urmează a fi furate în slujba imperiilor capitaliste occidentale. Absolvenții nu mai sunt tehnicieni, asistenți, educatori sau învățători ci sunt simpli bacalauriști buni de carne de tun pentru diferite fronturi imperialiste. Absolvenții de facultăți nu mai sunt specialiști ci facultatiști ce după facultate fac cursuri capitaliste de calificare de muncitori. Absoventele sunt bune de masturbat patroonii de bordele capitaliste.

    ________________________________________________________________

    În general învățământul capitalist este întemeiat pe legea funcâdamentală a materialismului: legea profitului. Ce nu aduce profit nu merită instruit și educat. Omul nu mai există. Omul nu depășește stadiul de individ căci nu este bun decît pentru satisfacerea nevoilor biologice ale hoiturilor capitaliste.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.