GENERAL

Romania, un viitor de cosmar

Publicarea datelor finale ale recensamantului din 2011 in urma cu doua saptamani a trecut aproape neobservata. Singurul scandal care a tinut cat de cat prima pagina a fost cel provocat de numarul de persoane cu drept de vot, trimitere directa, dar total eronata la soarta referendumului de demitere a presedintelui din vara anului trecut.

batran steag

Atat a stiut sa comenteze si premierul, felicitandu-se ca nu au dat o lovitura de stat, ci au fost mai mult de 50% cei care au votat pentru demitere. In rest, din partea lui Victor Ponta nimic, nicio observatie, nicio alerta, nicio ingrijorare in urma semnalelor date de cifrele recensamantului.

Celalalt pol al Puterii, Traian Basescu, s-a limitat sa-i raspunda lui Victor Ponta si sa traga un semnal de alarma in privinta rromilor, aratandu-se mai speriat de cresterea spectaculoasa a numarului acestora si surclasarea romanilor decat de cifra uriasa a persoanelor cu educatie precara sau deloc, scaderea fertilitatii, raportul inca primitiv dintre mediul rural si cel urban si tendinta de imbatranire a populatiei.

Acestea fiind toate reactiile oficiale, nu avem de ce sa ne miram prea mult ca nici presa nu a dat o importanta pe masura consecintelor care rezulta din cifrele procesate de INS.

In fond, ce e de speriat la faptul ca, daca tendintele actuale nu se schimba si rata natalitatii nu se imbunatateste iar migratia continua cel putin in ritmul actual, peste mai putin de 40 de ani vom mai ramane doar 16 milioane de romani?

Ce e infricosator ca exista previziuni care sustin ca in conditiile date peste 60 de ani nu vom numara mai mult de 12 milioane confrati? Pana la urma, acelea ar putea fi timpurile in care robotii si calculatoarele vor conduce lumea, iar 8 milioane de romani sa fie deja prea multi pentru era siliconului si a cipurilor din diamant.

De speriat tot ar fi insa ceva, pentru ca ne indreptam spre acele vremuri cu o tara in care aproape jumatate din populatie traieste in mediul rural, in conditii asemanatoare evului mediu, fara electricitate si apa curenta, iar in majoritatea cazurilor cu veceul in curte ca in secolele trecute.

De asemenea, Romania viitorului este cladita acum de o populatie din care 44% din cetateni au doar patru sau opt clase ori niciun fel de studii. La acestia mai trebuie adunati cei 250.000 de analfabeti si sutele de mii de tineri care au ratat examenul de bacalaureat in ultimii cinci ani.

Daca ar fi sa dam crezare intru totul previziunilor facute de unii analisti si sa luam in calcul si tendinta de imbatranire, in 2050 in Romania s-ar ajunge ca un angajat sa tina din salariu nu mai putin de patru pensionari – un raport pe care nici cea mai performanta si avansata economie imaginabila din lume nu si l-ar permite.

Si? Pana la urma, guvernantii de astazi au probleme mai urgente care necesita sa fie rezolvate imediat, cand sa isi mai faca timp si pentru strategii de viitor?

Coruptia paralizeaza prezentul si procentul ei ridicat, gradul de generalizare in societate ameninta sa dea peste cap toate datele statisticii si sociologiei mult mai repede. Coruptia promoveaza prostia si ticalosia, iar politica e imbibata cu astfel de ingrediente.

Cu Fenechiu, Nastase, Dragnea, Becali, Voiculescu si Udrea de gat, ambele tabere – Opozitie si Putere – defileaza intr-un joc tamp, cu miza nula si care-i face surzi la toate celelalte probleme la fel de grave, daca nu si mai si. De Iulian Leca – Ziare.com

Citeste si:

Sfarsitul Romaniei DEMOGRAFICE? Romanii prefera sa plimbe CATELUL in locul propriului COPIL

De ce trebuie sa se discute in CSAT indemnizatiile si alocatiile pentru pruncii romani!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.