Românii au început să primească acasă chemări de la ARMATĂ
MOBILIZARE!
Situația din Ucraina pare să pună totuși în alertă autoritățile din România și mai ales de la granița cu statul menționat. Deși oficial, probabil pentru a nu se crea o panică generală, informaţiile privitoare la astfel de pregătiri sunt infirmate, iar răspunsurile concrete ocolite, consiliile județene au inițiat un buget de război, iar rezerviștii au fost chemați la unitățile militare.
Rezerviștii români au primit ORDINE DE CHEMARE la UNITATE!
Din informațiile noastre, mai mulţi rezervişti români au început să primească acasă ordine de chemare la unitățile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale şi Ministerului Afacerilor Interne.
Rezerviștii de la Botoșani chemați pentru instruire de trei zile: Să facă un exercițiu de mobilizare
“Să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate”
Unii botoșăneni care au efectuat stagiul militar obligatoriu, au primit ordine de chemare la unitățile militare sau la alte structuri aflate în subordinea Ministerului Apărării Naționale şi Ministerului Afacerilor Interne. Mai mult, se pare că rezerviștilor li s-ar fi solicitat și acte medicale pentru a li se vedea starea de sănătate, scrie botoşăneanul.ro.
”Eu am și eu invitație la această convocare pe data de 2 – 3 – 4 iunie, dacă nu mă înșel, să particip la această instruire. Ei vor să facă un exercițiu de mobilizare ca să vadă în cât timp se prezintă rezerviștii la unitate, probabil cheamă și pe cei care nu au făcut armată. Dar pot fi mobilizați că sunt șefi ai unor agenți economici care au mașini care le pot pune la dispoziție. Și vor veni 20 de ofițeri de la București care vor face instruirea.”
– a declarat prefectul Costică Macaleți.
Trebuie să se prezinte la unitate
O evidență clară a rezerviștilor din județul Botoșani este deținută de Centrul Militar Județean, structura care a și emis ordinele de chemare. Oficial, aceste convocări se efectuează pentru verificarea situației rezerviștilor în vederea actualizării bazei de date.
”În cadrul Centrului Militar Județean există un birou de mobilizare și acolo ei țin evidența rezerviștilor, a repartițiilor pe unități. Pe cei care îi avem repartizați la unitatea noastră îi primim și în cele trei zile, în prima zi se va face un briefing la Prefectură la care vor participa toți șefii din sistemul național de apărare implicați, nu numai noi, CMJ ca structură principală, după care și Poliția, SRI, STS-ul, Poliția de Frontieră.”
– a explicat Iulian Sandu, maior în cadrul Unității Militare Batalion de Artilerie 01251.
Ce să faci, în caz de război, dacă ai între 20 şi 35 de ani?
Un război ar putea începe oricând, iar tinerii sunt obligați să aibă certificatul medical pe care să-l dețină la recrutare. Așadar, în cazul de mobilizare sau de război, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.
Cu toate acestea, cei mai mulți nu sunt pregătiți să lupte pentru țară. Jurnalistul Andrei Vulpescu nu crede că este normal ca tinerii să meargă la război. Motivele? Sunt legate în special de latura sufletească.
Nu, nu sunt gata și nici nu voi merge vreodată. Nimeni nu mă poate obliga să o fac! Vor război? Să se lupte între ei, liderii, conducătorii, ca pe vremuri. De ce să trimiți copii la moarte? Care este rațiunea? Nimeni nu cred că este pregătit pentru război. Nimeni nu cred că este pregatit să ia o viață sau să-și piardă o viață – nici măcar militarii nu sunt pregătiți. Și totusi, oamenii merg la război.
Unii o fac pentru bani. Cu riscul de a se întoarce acasă într-un pat de scânduri. Este un risc asumat pe care nu vreau să-l comentez. Alții o fac pentru că li se spune că sunt patrioți daca o fac. Ce prostie! Ce patriotism e ală? Ești patriot când lupți în Afganistan împotriva unor oameni care trăiesc la nivel de Ev Mediu?
Păi cine te pune să te duci peste ei? Setea de resurse? Alt motiv nu există. Și atunci de ce să mă duc eu la război? De ce să-i distrug copilului meu viitorul? Nimeni nu mă poate obliga să fac un asemenea gest.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Un mare istoric roman spunea ca soldatul nu lupta pentruca il uraste pe cel din fata lui,ci lupta pentru cei pe care i-a lasat in urma sa.Si deci intrebarea este cum ia lasat pe cei deacasa,in mainile cui?Iar la intoarcerea lui(daca va mai fi)glorioasa de pe front,cine il va intampina ,poporul roman sau boschetarii,capsunarii,modernii sclavi romani,care haladuesc prin lume,sau bancile sa-i jupoae?Pentru cine va lupta soldatul roman?