Romanii, cetateni de mana a doua ai Uniunii Europene si Proasta reprezentare a acestora in Parlamentul European
In acest articol voi incerca sa abordez pe rand si cat mai detaliat subiecte precum proasta reprezentare la nivel Europarlamentar, dar si modul in care sunt tratati cetatenii romani in afara granitelor tarii:
1. Primul subiect pe care il voi aborda este slaba contra-argumentare a oficialitatiilor romane la acuzatiile nefondate referitoare la asa numitul scandal al carnii de cal, etichetata drept carne de vita si respectiv al carnii de curcan cu urme de antibiotice, al laptelui cu aflatoxina, etc. Dupa ce, cu ani in urma, aceleasi tari au creat si alte asemenea false subiecte, distrugand recoltele de castraveti, fermele de pasari si de porci in incercarea de a elimina de pe piata un concurent puternic/serios, acum au aratat cu degetul spre Romania, “vinovatul de serviciu”, inainte de a ancheta si a dovedi provenienta exacta a acestora. Desi analizele au demonstrate ca nu Romania era furnizoarea lor, acuzatorii ei nu au facut tot posibilul ca sa stearga urmele acestor acuzatii nefondate, astfel ca populatia occidentala a ramas in continuare cu senzatia ca Romania, datorita lipsei masurilor de control, este furnizoarea de produse agro-alimentare deficitare, lucru care a dus la pierderi importante ale sectoarelor respective. Aici Romania, prin reprezentantii ei si in primul rand prin europarlamentari sai, trebuia sa ceara compensatii materiale si reparatorii ale imaginii tari noastre in cadrul Uniunii Europene.
2. Al doilea subiect pe care il voi trata il constituie ingradirea accesului cetatenilor romani pe piata muncii din unele tari precum Marea Britanie, Danemarca sau Olanda care, in pofida unor reglementari ale Parlamentului European ce stipuleaza libera deplasare si dreptul la munca in cadrul Uniunii Europene, limiteaza accesul fortei de munca romanesti, cunoscuta ca una calificata, constiincioasa si mai putin pretentioasa pecuniar, cu argumente nefondate si la limita legalitatii comunitare. In aceasta privinta europarlamentarii nostri trebuiau sa ia atitudine de la tribuna Parlamentului European, in primul rand impotriva guvernului si mass-mediei din Marea Britanie care au declarat ca muncitorii romani ce vor “invada” Regatul Unit vor aduce cu ei boli precum TBC si vor “fura” locurile de munca ale britanicilor desi acestia refuza ocupatiile pe care le-ar putea indeplini muncitorii romani.
3. Al treilea subiect dintre acestea este legat de cetatenii de etnie rroma (tiganii1). Spre exemplu, pana in anul 2007 sau pana in momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, tarile occidentale (cum ar fi Franta, Italia, Germania, Anglia etc.) atrageau atentia Romaniei asupra faptului ca marginalizeaza si discrimineaza comunitatiile de rromi si nu le ofera egalitate de sanse in ce priveste accesul la invatamant si pe piata muncii, astfel incat au fost demarate diverse programe si proiecte de integrare a rromilor. Desi in Romania existau locuri, la admiterea in invatamantul superior, special destinate cetatenilor de etnie rroma, se tineau targuri de job-uri cu adresabilitate directa catre acestia, existau centre culturale rrome, inca cu mult timp inaintea intrarii Romaniei in Uniunea Europeana, aceste lucruri erau prea putin cunoscute si explicate la nivel european, tara noastra a fost condamnata pe nedrept ca “asupritoare” a acestora.
Dupa momentul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana si al liberalizarii circulatiei cetatenilor in spatial intracomunitar, tarile occidentale, care pana atunci ne dadeau “lectii” de integrare a populatiei rrome, s-au vazut confruntate cu o mica parte din problemele pe care le intampina Romania de multa vreme. In schimb, acestea au ales calea cea mai simpla a repatrierilor/expulzariilor masive de pe teritoriul lor fara sa-si mai puna problema integrarii acestora in cadrul propriilor societati, asa cum facusera pana atunci la nivel declarativ.
Cunoscand toate aceste aspecte, constatam cat de ineficient este reprezentata tara noastra si cat de “timizi” sunt europarlamentarii romani. Din pacate, acestia nu au luat atitudine prin interpelari si discursuri de la inalta tribuna a Parlamentului European, astfel ca Romania este perceputa in cadrul Uniunii Europene ca o tara de categoria a doua.
O alta cauza a proastei reprezentari a constituit-o si existent unor parlamentari dovediti corupti (cazul Adrian Severin), dar care nu au avut taria de caracter sa-si prezinte demisia de onoare din functia ocupata, precum au facut colegii lor, reprezentanti ai altor tari, in cazuri similare.
1 Am adaugat termenul “tigani” deoarece exista comunitati de rromi in tara care doresc sa li se spuna asa, deoarece acesta este termenul istoric consacrat.
Articol primit la redactia Nationalisti.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: