Rusia începe să aplice în Republica Moldova scenariul „războiului hibrid”, folosit în Ucraina
Rusia începe să utilizeze în Republica Moldova şi în Transnistria scenariul „războiului hibrid”, aplicat în Ucraina, afirmă generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor aliate din Europa.
„Am văzut acest scenariu aplicat în Crimeea, iar acum în estul Ucrainei. Începem să vedem acelaşi scenariu în Republica Moldova şi în Transnistria”, a declarat Breelove, conform site-ului postului RBC şi agenţiei RIA Novosti.
Rusia a efectuat, la începutul anului, exerciţii militare în regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, avertiza că apropierea Republicii Moldova de UE ar putea conduce la pierderea Transnistriei şi la creşterea tarifelor pentru energia din Rusia.
„Acest conflict hibrid, dacă izbucneşte, nu este o problemă a NATO, este o problemă internă a ţării”, a spus generalul american.
Alianţa Nord-Atlantică are nevoie de un cadru legal pentru a apăra ţările care nu sunt membre NATO, în contextul în care Rusia ar putea efectua incursiuni militare în Republica Moldova şi în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, afirma luni Philip Breedlove. „În ultimii 12 ani, am încercat să facem Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii structurale şi economice ţinând cont de faptul că Rusia ar fi o parte constructivă a viitorului Europei. Dar acum vedem o situaţie diferită şi trebuie să o abordăm”, a declarat Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, la Institutul Atlantic Council. Sunt necesare măsuri noi pentru oferirea de garanţii aliaţilor din cadrul NATO şi pentru contracararea Rusiei, care ar putea intenţiona incursiuni militare în Republica Moldova şi în Transnistria, a continuat Breedlove, citat de publicaţia The Hill.
NATO trebuie să clarifice politica sa şi în relaţia cu ţări care nu sunt membre ale Alianţei şi care riscă să le fie încălcată suveranitatea de către Rusia, a continuat Breedlove. „Ce asigurări le pot fi oferite acestor ţări? Şi care ar fi pronumele personal în această frază? Cine suntem «noi»? Este vorba de NATO? Este o coaliţie? Sunt alianţe de tip bilateral?”, a subliniat Breedlove, citat de The Washington Times. „Adaptăm Alianţa Nord-Atlantică pentru un viitor diferit”, a continuat generalul american, precizând că Statele Unite au nevoie totuşi de Rusia „pe termen lung”, pentru o Europă „întreagă, liberă şi aflată în pace”. „Rusia trebuie să fie parte a acestei Europe”, a subliniat Breedlove.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
O reactie normala din partea Moscovei ,tinand cont ca Republica Moldova doreste sa se afilieze cu NATO si cu EU,inamicii Rusiei. Republica Moldova este condusa de aceasi sleahtca masonica din Romania.
De ce nu s-au unit cele doua tari romanesti ,pana acuma ? Simplu ….. Pentru ca nu vor masonii.
Ba mai mult de atat ,acestia vor sa distruga ,sa dizolve Romania in "Euroregiuni"
Masoneria occidentala alimenteaza deasemenea si proiectul "Tinutului Secuiesc"
Rusia este de asemena alta unealta a iudeomasonilor,dar au "zugravit-o"sa para in opozitie cu Occidentul.
Nationalistii Europeni nu detin controlul nici unui stat din Europa,multi dintre ei sunt pacaliti de organizatii "fake"si folositi ca masa de manevra pentru interesele ZOG.
Unii fraieri le fac jocul JSA altii pe al "JidRusiei"
Am ajuns sa constat asta dupa ce am citit cartea Marea Conspiratie Jidoveasca scrisa de Traian Romanescu.
In cartea aia scrie clar ca ZOG are doi poli de comanda SUA si Rusia.