Sa ne numim⦠Coca-Cola!
âDacÄ sunt ceea ce am Èi pierd ceea ce am, atunci⦠cine sunt eu?â Sociologului german care a enunÅ£at aceastÄ dilemÄ Ã®i pot rÄspunde azi dintr-o Å£arÄ fÄrÄ cÄpÄtâi: un gunoi!
Cum nu avem rÄdÄcini, eroi, nimic ce sÄ ne insufle optimism, zburdÄm în interiorul statului de drept fÄrÄ drept la fericire. ConjugÄm permanent verbul âa aveaâ în relaÈie cu duÈmanii, vecinii Èi rudele noastre, separându-ne într-un mod diabolic de umanitate. Respectul, compasiunea Èi înÈelegerea dispar în fiecare, chiar de la începutul zilei, la primul semafor sau în cursa RATB în care un nespÄlat îÈi rÄsfirÄ pletele de la subÈiori prin deschizÄtura maioului.
âMunÈii noÈtri aur poartÄ, noi cerÈim din poartÄ-n poartÄâ! Pe bune? LasÄ-mÄ sÄ-Èi spun ceva, cititorule: aurul nu mai valoreazÄ nimic! Nimic nu mai poate valora ceva în mâinile unui negustor prost. Iar România a fost cel mai netrebnic vânzÄtor de interese naÈionale.
Cu pereÈii democraÈiei coÈcoviÈi de la ConstituÈia LiberalÄ Ã®ncoace, dupÄ ce ne-am omorât pÄrinÈii, ne-am siluit surorile Èi mamele, i-am lÄsat orfani pe copiii noÈtri, vrem sÄ facem parte din rândul lumii civilizate? IertaÈi-mi vorbele, dar ÄÈtia le-au comis cu mult înaintea noastrÄ Èi s-au prins cÄ nu e bine. Doar prostul învaÈÄ din greÈelile politice ale lui.
România nu a învÄÈat nimic, iar dacÄ România este un termen abstract, atunci, în Èara asta, toÈi suntem analfabeÈi într-ale împlinirii.
DacÄ statul este ceea ce are Èi pierde ceea ce are, atunci ce este statul? Ei bine, aici mÄ risc mai mult ca Brucan: în 2020, România nu va mai fi pe hartÄ separatÄ ca entitate politico-administrativÄ. CÄci tot ce va fi avut pânÄ atunci îi va fi luat Èi dat celor care meritÄ sÄ deÈinÄ Èi au luptat pentru asta.
Suntem un stat de Coca-Cola! Nu ne savurÄm fericirea din cutii? Oare nu ne face bÄutura cafenie sÄ râgâim birjÄreÈte Èi sÄ ne simÈim parcÄ mai bine dupÄ? Aproape cÄ ne dau lacrimile de plÄcere dacÄ bem suficient de mult Èi maÈele ne cer o evacuare rapidÄ. Prin cutia limbii sau nu, ne slobozim feicirea în acelaÈi fel în care ne fabricÄm legi: grotesc Èi cu plenitudine.
âCe pânzÄ complicatÄ Èesem atunci când, pentru prima datÄ, înÈelÄm!â. Tributul pentru tot ce avem Èi nu meritÄm, pentru ceea ce ar trebui sÄ facem Èi nu facem, pentru ce ar trebui sÄ iubim cu adevÄrat Èi nu iubim, va fi suprem! Ãn aceastÄ viaÈÄ â Èi nu în urmÄtoarea sau alta â va trebui sÄ aflÄm ce rÄmâne când ce avem nu mai deÈinem. De Petre NiÅ£eanu - Ziua News
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: