GENERAL

Se schimbă harta politică a lumii! Ce se va întâmpla după moartea Reginei

Moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii a venit ca un șoc pentru toată lumea. În timp ce oamenii o deplâng pe suverană, au apărut deja întrebări cu privire la ceea ce se va întâmpla cu Commonwealth-ul.

Se schimbă harta politică a lumii: Devin Australia, Noua Zeelandă şi Canada independente?
În timp ce Regatul Unit deplânge moartea reginei Elisabeta a II-a, undele de șoc au făcut înconjurul lumii.

Pe lângă rolul ei de a conduce familia regală britanică timp de peste șapte decenii, ea a fost, de asemenea, o figură importantă în mai multe alte țări, în calitate de șefă a Commonwealth-ului.

Commonwealth-ul, cunoscut anterior sub numele de Commonwealth-ul Britanic, are origini care datează de secole, dar versiunea actuală datează de aproape 100 de ani. Asociația a fost sub jurisdicția reginei în cea mai mare parte a existenței sale și, deși a început domnia regelui Carol al III-lea, nu înseamnă că acesta va fi șeful Commonwealth-ului.

Acest grup de națiuni și regiuni împărtășesc principiile democrației, sunt apărători ai drepturilor omului și campioni în lupta pentru mediu, scrie USA Today News.

Există 54 de steaguri care fac parte din Commonwealth, o organizație creată în 1931 și condusă și apărată de regina Elisabeta a II-a.

În unele dintre aceste națiuni, Regina Elisabeta era șeful statului. „Canada, Australia, Noua Zeelandă, Jamaica, sunt țări care păstrează figura monarhului britanic ca șef de stat, dar în țările în care aceasta nu există, unde figura reginei sau a regelui ca șef de stat nu este încă acceptată, există un guvern privat, adică, dacă este un sistem prezidențial, va exista un președinte”, a declarat profesorul Oscar Palma de la Universidad del Rosario.

După moartea reginei, mulți se întreabă care va fi viitorul acestui Commonwealth al Națiunilor și dacă nu cumva va fi dizolvat, dar pentru profesorul Palma, „este greu de văzut această posibilitate, având în vedere că Commonwealth-ul Națiunilor a fost deja Există o tradiție de ani, de câteva decenii. Sunt instituții consacrate, în care regina și împăratul sunt singurii șefi. Întrucât monarhia are reguli foarte precise de succesiune, noul rege preia șefia organizației”.

La rândul său, istoricul a arătat că acum Carlos Tercero „trebuie să unească toate aceste națiuni, trebuie să le păstreze și să nu le neglijeze”.

Este de remarcat că în viitor s-ar putea întâmpla ca unele națiuni să renunțe la figura împăratului ca șef de stat, Nation World News.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.