Secretul Mariei: fetita a fost cumparata de TIGANI cu 1.000 euro
Autorităţile elene au descoperit că fetiţa blondă găsită zilele trecute în tabăra de romi din Farsala (în centrul Greciei) nu se află pe lista de copii dispăruţi întocmită de Interpol. După ce ADN-ul micuţei a fost verificat, oficialii internaţionali au confirmat faptul că dispariţia Mariei nu a fost reclamată. Vecinii familiei la care a fost găsită Maria susţin că micuţa ar fi fost vândută de un cuplu de romi din Bulgaria.
Acest lucru întăreşte o altă ipoteză pe care reprezentanţii poliţiei din Grecia au lansat-o, după audierea cuplului la care fata a fost găsită.
Potrivit ultimelor informaţii, fetiţa cu trăsături scandinave ar fi fost cumpărată de cei doi greci, Eleftheria Dimopoulou şi Hristos Salis, de la o familie de ţigani bulgari, după ce Bulgaria a condus o campanie puternică de combatere a adopţiilor ilegale, în perioada 2008-2010.
Cuplul, arestat şi pus sub acuzaţie de către poliţia elenă, şi-a modificat în repetate rânduri varianta poveştii despre cum a obţinut-o pe micuţa numită Maria. În ultima lor versiune, romii le-au declarat anchetatorilor că un cuplu de bulgari le-a încredinţat copilul, nemaiputând avea grijă de el.
Hristos Salis insistă asupra faptului că i-a cerut soţiei sale să predea copilul autorităţilor sociale, pentru a nu avea probleme cu legea, însă cu timpul s-au ataşat de micuţă şi au considerat-o propriul lor copil. În urma percheziţiilor, poliţia a descoperit că Eleftheria Dimopoulou deţine două cărţi de identitate diferite, fiind cunoscută şi sub numele de Selini Sali.
Mai mult, în familia cuplului existau 14 minori, mulţi fără trăsături comune, despre care cei doi romi au afirmat că sunt copiii lor biologici, ipoteză desfiinţată de testele ADN, dar şi de faptul că şase dintre ei erau născuţi în 10 luni, în trei părţi diferite ale Greciei.
Activiştii acuză discriminarea romilor Grupurile de activişti pentru drepturile omului acuză autorităţile elene şi opinia publică de stigmatizarea comunităţii rome cu eticheta de „traficanţi de copii“.
Amnesty International a anunţat că va lupta pentru protejarea drepturilor romilor şi a condamnat acţiunile „incorecte“ de evacuare din casele lor. Reprezentanţii comunităţii rome din Grecia şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la discriminarea pe care o vor înfrunta ca urmare a mediatizării acestui caz, afirmând că mulţi vor crede că romii fură copii.
O parte dintre ei au apărut la televiziunile greceşti cu copiii lor, pentru a demonstra că se pot găsi trăsături deschise la culoare şi în interiorul familiilor de romi.
Tiganiii denunţă rasismul în acţiunile poliţiei elene, motivând că verificările pe baza caracteristicilor fizice sunt discriminare etnică.
„Ştim că asemenea cazuri există, dar ele implică bulgari, nu greci ca noi. Nu există tranzacţii cu copii aici“ Babis Dimitriou, preşedintele comunităţii de romi din Fasala Drept răspuns la îngrijorarea grupurilor pentru drepturile omului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei elene a declarat că raidurile pe care autorităţile le efectuează în zonele cu probleme din ţară nu vizează niciun grup etnic specific, ci fac parte din campania generală împotriva criminalităţii.Sursa: Adevarul
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: