Site medical din Canada: Vrea OMS-ul să interzică ivermectina?
Un site cu profil științific din Canada, înființat de către biologul Jeremy Anso, afirmă că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar încerca să discrediteze ivermectina, informează B1Tv.
Mai precis, OMS, prin intermediul UNITAID, ar dori să modifice concluziile unui studiu internațional pentru a discredita ivermectina ca tratament în cazurile de Covid.
Acuzațiile sunt cu atât mai interesante, cu cât printre principalii finanțatori ai UNITAID sunt țări sau entități care susțin vaccinarea ca singură metodă de imunizare: Marea Britanie (de unde originează vaccinul AstraZeneca) și Fundația „Bill și Melinda Gates”, dar și Franța sau Norvegia.
Aceste acuzații vin pe un trend de popularitate al medicamentului respectiv, upă ce Slovacia a aprobat folosirea medicamentului pentru tratarea COVID-19, însă Agenția Europeană pentru Medicamente nu a recomandat Ivermectina pentru tratarea acestei boli.
În ceea ce privește România, Ministerul Sănătății afirmă că nu a studiat încă Ivermectina și nu recomandă utilizarea medicamentului pentru Covid-19.
„În cel mai recent protocol de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2 (Ordinul Ministerului Sănătății nr. 2.054 din 27 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 1167/ 3 decembrie 2020 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului sănătății nr. 487/2020), ivermectina nu este menționată ca medicament eficace în această boală.
Pacienții sunt astfel sfătuiți să nu recurgă la administrarea ivermectinei în afara indicațiilor terapeutice deoarece până în prezent nu sunt disponibile date certe privind eficacitatea acesteia în Covid-19.Până în prezent, ANMDMR nu a primit nicio solicitare de evaluare în vederea aprobării desfășurării de studii clinice cu ivermectină, pe teritoriul României”, a transmis Ministerul Sănătății pentru B1.ro.
Cu toate acestea, mai mulți medici români susțin folosirea acestui medicament. Unul este dr. Adrian Marinescu.
„E o decizie logică ce s-a întâmplat în Slovacia. S-a făcut un pas important şi în România în acest sens. Comisiile de specialitate din Ministerul Sănătăţii l-au avizat favorabil pentru a fi folosit uman în studiile clinice şi urmează să vină cu avizul şi Agenţia Naţională a Medicamentului. Dacă este sigur, va putea fi folosit ulterior.
Sunt şanse mari ca acest medicament să fie folosit şi la noi pentru tratarea COVID. Vorbim de un efect antiviral. Medicamentele antivirale au ca rol împiedicarea virusului de a intra în celule umane. Va împiedica îmbolnăvirea. Poate fi folosit şi în cazurile grave. Eficienţa maximă este atunci când e luată încă de la primele simptome. Nu ştiu dacă vorbim de zile până la aprobarea pentru tratarea COVID. Probabil, va fi un interval scurt, dacă lucrurile se vor mişca la nivel european”, a declarat Marinescu pentru Libertatea.
Doctorul Șerban Bubenek afirmă că Ivermectina este sigură pentru sănătate.
„Este un medicament care a fost folosit pentru uz uman pe scară largă, în special în Africa, pentru parazitoză. Cercetatorii au vrut să vadă dacă are efect și pentru COVID. Există diverse studii, destul de multe, în diverse țări, studii serioase, care au fost analizate (…) Conform datelor din literatură, spun că este eficace împotriva coronavirusului.
Aceste studii ne spun că este foarte eficientă și în prevenție (…) și este eficientă mai puțin dacă este dată în stadiile târzii de COVID, dar are o anumită eficiență”, a declarat medicul Șerban Bubenek pentru B1 TV, în emisiunea lui Tudor Barbu.
Și CEO-ul de la Terapia Cluj, Dragoș Damian, a scris un articol favorabil Ivermectinei, despre care a spus că este eficientă, sigură și mai ales, ieftină.
„ (…) Ca să înțeleagă toată lumea. Pericolul cel mai mare este că acest antiparazitar ieftin reconvertit anti-COVID poate intra în uz fără sponsor, la fel ca alte 3 antivirale ieftine care sunt utilizate în protocolul terapeutic din România. Prin sponsor înțelegem o companie sau o instituție care finanțează un studiu clinic ce urmărește lansarea unui medicament.
Adică cineva care plătește pentru intrarea pe piață.
Nimeni nu a plătit pentru utilizarea în COVID a ibuprofenului, paracetamolului, hidroxiclorochinei, umifenovirului, favipiravirului și acum, ivermectinei, pentru că sunt foarte ieftine – dar există sponsori care plătesc din greu pentru alte medicamente, pentru repoziționare anti-COVID.
Așadar, necazul este că sponsorul pierde pacienți pentru studii.
Prin urmare, cei care au urmărit fenomenul, au văzut că încet-încet, 4 din cele 5 medicamente enumerate anterior au fost puse la zid, și s-a tras cu sete asupra lor: studiul din Lancet despre ibuprofen, ulterior retras; vicleniile despre efectele paracetamolului asupra ficatului; psihoza reacțiilor adverse ale hidroxiclorochinei; umifenovirul este, nu-i așa, din Rusia.
În aceeași manieră se încearcă acum asasinarea ivermectinei.
Și, ca să nu rămână nimeni nepedepsit, se încearcă și ridiculizarea medicilor care au venit cu idei noi de scheme terapeutice, săvârșind blasfemia de a sugera completări la protocolul anti-COVID din România, care funcționează neîndurător: dacă ai dat tot ce-i în protocol și pacientul nu a fost salvat, atunci nu putea fi salvat. Adică nu există nimic altceva care ar putea ajuta, iar medicii care vor să încerce ceva nou, sunt inamicii sistemului sanitar, o fortăreață impenetrabilă de cumetrii, tovărășii, interese și alianțe care gestionează 60 miliarde de lei pe an”, a scris Dragoș Damian în Ziarul Financiar.
De cealaltă parte se situează Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.
„(…) Actualmente, nu este un medicament care să dovedească eficiența în tratamentul infecției COVID. Studiile pe care se bazează utilizarea ivermectinei sunt, deocamdată, inconsistente din punct de vedere științific și considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate și considerate sigure și eficiente în tratamentul COVID”, a declarat Moldovan în luna ianuarie.
Sursa:r3media.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: