NATIONALSTIRI

Situatia pietei imobiliare pe final de 2014

Anul 2014 a fost unul dezbatut pe larg si prezent in presa de specialitate pe segmentul imobiliar. Zvonurile despre epuizarea fondurilor pentru Prima Casa, suplimentarea acestora si anunturile despre vanzarea unor ansambluri comerciale intrate in insolventa pe perioada de criza sunt doar cateva dintre stirile care au facut titlul rubricilor de specialitate in 2014.

Terenuri mai ieftine la final de 2014

Desi s-a intrat in ultima luna a anului 2014, site-urile imobiliare inregistreaza inca fluctuatii usor neasteptate in volumul de proprietati postate pentru vanzare, preturile acestora si durata pe care anunturile raman active. Un astfel de exemplu este cazul terenurilor cumparate prin credite imobiliare, terenuri ce pe perioada de iarna ating de obicei un pret minim datorita ieftinirilor sezoniere. Pretul acestora va incepe sa creasca din nou in cateva luni, odata ce se apropie din nou vremea buna si perioada in care se poate construi.

Bancile care ofera cele mai mici dobanzi si cele mai accesibile credite pentru achizitia de terenuri sunt Bancpost si Unicredit Tiriac Bank, acesta oferind credite de pana la 18.00 de euro pe 15 ani cu rate incepand de la 650 de lei. Reprezentantii acestor banci declara ca numarul de credite de acest tip accesate este in crestere fata de anii precedenti, demonstrand un interes aproape fara precedent pentru construirea de locuinte pe teren, in mod special in zonele limitrofe ale marilor orase. Este foarte posibil ca aceasta tendinta sa continue in 2015, cand se asteapta ca vanzarea de terenuri sa fie in continua crestere odata cu dezvoltarea zonelor industriale transformate in zone rezidentiale imprejurul Capitalei spre exemplu.

Credite in lei, preturi in euro

Un alt aspect definitoriu al ultimei perioade pe piata imobiliara a fost reprezentat de trecerea de la creditul Prima Casa in euro la moneda nationala. In momentul actual si pe viitor, pentru cat va mai continua acest program, creditele pot fi accesate doar in lei. Desi dobanzile sunt mai avantajoase, exista si discrepante aparute datorita faptului ca preturile locuintelor se exprima in continuare in euro, iar proprietarii se asteapta sa fie platiti in aceasta moneda. In functie de fluctuatiile de curs valutar cumparatorii pot ajunge sa mai aiba nevoie de cateva sute sau chiar peste o mie de euro pentru a face plata in moneda Uniunii Europene.

Obiceiul de a pune pretul in euro pentru locuinte este unul deja impamantenit in cultura imobiliara locala si nu ar putea fi schimbat decat in urma unor eforturi sustinute, cu colaborarea principalelor site-uri de anunturi imobiliare din intreaga tara.

Ultimul targ de imobiliare pe 2014

Evenimentul imobiliar care incheie anul a avut loc in Capitala, spre finalul lunii noiembrie. Era vorba despre targul imobiliar Project Expo care a coincis in mod fericit si cu desfasurarea promotiilor pentru Black Friday, zi a reducerilor ce a devenit in ultimii ani traditie si in Romania.

Cele mai multe oferte din cadrul targului au fost situate in zone centrale, iar intrarea a fost libera. Mult mai restrans decat alte evenimente de acest gen pe parcursul anului, targul cu care se incheie anul a adunat oferte imobiliare de la aproximativ 40 de expozanti, iar lumina reflectoarelor a fost furata de casute mobile cu preturi extrem de accesibile incepand de la 20.000 de euro.

Anul 2014 se incheie cu o noutate pe piata de anunturi imobiliare sub forma unor casute construite din panouri fibrolemnoase, tabla plastic si materiale izolante cu unul sau doua niveluri si suprafete de pana la 4.74 x 10 metri. Avantajul acestora este faptul ca sunt montate pe roti, nefiind necesara autorizatia de constructie ca pentru alte locuinte.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.