GENERAL

ȘOC LA CASA REGALĂ. REGINA ELISABETA II, ÎN STARE GRAVĂ. MEDICII AU FĂCUT ANUNȚUL TULBURĂTOR DESPRE AMPUTARE

Șoc la Casa Regală. Regina Elisabeta a II-a se află în stare gravă, iar întreaga țară este îngrijorată și cuprinsă de o emoție crescândă. Suverana și-a întâmpinat cu eleganță oaspeții veniți la Palatul Buckingham – Prințul Hussein al Iordaniei, Regină Rania a Iordanului și Regele Abdulla al II-lea al Iordaniei -, numai că în fotografii se poate observa că mâna stângă a reginei este… mov.

Regina Elisabeta a II-a i-a primit pe oaspeți cu toate onorurile cuvenite, întreținându-se cu aceștia, alături de prințesa Anne, numai că era vizibil afectată de suferință.

Mâna reginei părea plină de vânătăi, însă este vorba despre cu totul altceva. Discutăm despre Purple glove syndrome, o boală de piele care afectează extremitățile, boală caracterizată prin schimbarea culorii pielii și dureri foarte mari.

Și mai grav este că o astfel de afecțiune duce – în foarte multe dintre cazuri, după cum precizează medicii – la amputarea membrului respectiv.

Puțini știu de unde vine diamantul de pe coroana pe care o poartă regina Elisabeta a II-a! Dar, se pare, ar fi vorba și de un bluestem, legat de diamantul uriaș. Între India și Marea Britanie există un conflict diplomatic de mulți ani în jurul unei bijuterii aparte: diamantul Koh-i-Noor. Pentru mulţi indieni, pierderea Koh-i-Noor-ului este simbolul subjugării Indiei puterii coloniale britanice.

Marele diamant alb „Koh I noor”, cunoscut şi ca „Muntele de lumină”, împodobeşte astăzi coroana Reginei Elisabeta a II-a. Bijuteria are una dintre cele mai fascinante poveşti care începe în secolul al XIV-lea, când a fost descoperită, potrivit legendei, în minele Golcondei din India, scrie playtech.ro.

Multe secole, diamantul a decorat turbanul Raja al Dinastiei Malwa. Aceeaşi legendă spune că primul proprietar al pietrei a fost un erou al epocii indiene Mahabharata, din Karna. Prin urmare, există o credinţă în rândul poporului că atunci când bijuteriei Koh I Noor i se schimbă proprietarul, statul va fi înrobit. Aşa s-a întâmplat în 1304, când Malwa a fost câştigată de Sultanul din Delhi, Ala-ud-Din, şi, cum era de aşteptat, şi-a arogat faimoasa bijuterie. Diamantul a fost martor mut al mai multor dinastii: Dinastia Marilor Moguli, Dinastia iraniană Afsharid, Dinastia afgană Durrani – în toate timpurile fiind considerat un simbol al puterii. Nu de puţine ori s-a intrat în posesia lui prin războaie sângeroase.

Istoricii spun că 18 dintre proprietari au avut parte de un sfârşit nu tocmai fericit: unii au fost asasinaţi, alţii au fost ucişi în luptă, iar restul au murit în sărăcie. În cele din urmă, Koh I Noor a ajuns în mâinile autorităţilor britanice, în 1849. Acesta a fost oferit firmei britanice East India Company, care, la rândul ei, l-a oferit reginei Marii Britanii, fiind transferat, printre alte proprietăţi, Reginei Victoria. În prezent, diamantul este montat pe coroana Reginei Mamă şi se află expus în Turnul Londrei.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.