JUSTITIE

Sub ancheta DNA. Acuzatii GRELE pentru Arafat și Tătaru

Curtea de Conturi a sesizat DNA în cazul unor nereguli în achizițiile făcute în perioada stării de urgență. IGSU, coordonat de Raed Arafat, este acuzat de abuz în serviciu și un prejudiciu de peste 15 milioane de lei. Și Ministerul Sănătății, condus la acea vreme de Nelu Tătaru, este acuzat de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Potrivit EVZ.ro, prejudiciul estimat în acest caz se ridică la suma de 2.875.160 de lei.

Mai mult, Curtea de Conturi a sesizat DNA și despre două posibile fapte de abuz în serviciu săvârșite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), structură aflată în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat. Prejudiciile în acest caz sunt estimate la 10.931.460 lei, respectiv 4.272.180 lei.

În principiu, este vorba despre nereguli la achizițiile făcute fără licitație în starea de urgență de Ministerul Sănătății, condus la acea vreme de Nelu Tătaru, și o parte dintre cele realizate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, aflat în subordinea DSU, structură condusă de Raed Arafat.

Sesizările transmise de Curtea de Conturi către Direcția Națională Anticorupție în 2020:

Ministerul Sănătății – Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals. Prejudiciu estimat – 2.875.160 Organul de urmărire penală sesizat: DNA;

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență IGSU – Abuz în serviciu Prejudiciu estimat – 10.931.460 Organul de urmărire penală sesizat: DNA;

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență IGSU – Abuz în serviciu Prejudiciu estimat – 4.272.180 Organul de urmărire penală sesizat: DNA;

Compania Națională Unifarm SA – Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals Prejudiciu estimat – 319.807.361 Organul de urmărire penală sesizat: DNA;

Compania Națională Unifarm SA – Art.64 din Legea nr. 94/1992, republicată (Nerecuperarea prejudiciilor, ca urmare a nedispunerii și a neurmăririi de conducerea entității a măsurilor transmise de Curtea de Conturi, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.) Prejudiciu estimat – 536.756 Organul de urmărire penală sesizat: Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Sesizările au la bază raportul „Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”

Sesizările au fost anunțate public acum de Curtea de Conturi, însă au la bază un raport publicat de instituție în vara anului trecut, intitulat „Gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență”, realizat la solicitarea Parlamentului României, scrie cursdeguvernare.ro.

Sursa: activenews.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.