GENERAL

Te-a oprit un politist in trafic? Uite ce drepturi ai!

politia

Daca circulati regulamentar si sunteti oprit de un echipaj de politie, sau daca “v-a prins radarul” trebuie sa stiti ca aveti si drepturi nu doar obligatii.

Politistii sunt obligati sa respecte anumite reguli si sa va prezinte anumite acte atunci cand ele sunt solicitate de “cel oprit” in trafic. Neprezentarea acestora si notarea refuzului organului de a prezenta aceste acte pot duce la anularea unei eventuale amenzi.

  1. Trebuie sa se prezinte (ai dreptul sa-i ceri legitimatia, sa ti-o arate. Pe care este inscris numarul sau… E foarte folositor acesta in instanta).

  2. Sa-ti spuna motivul opririi. Actele se cer pe un motiv (legea nu mai permite sa se opreasca masini si apoi sa se caute motive de amenda).

  3. Daca este filtru, ai dreptul sa ceri ordinul de serviciu in care trebuie sa se regaseasca data si intre ce ore au voie sa faca filtru, strazile pe care actioneaza si numele persoanelor care participa din echipaj.

  4. Deci, la oprire, se comunica soferului motivul si nu poti fi sanctionat decat pe acel motiv (asta daca nu cumva ai portbagajul plin cu arme si doua cadavre legate la spate).

  5. La amenda ai doua locuri unde semnezi: unul prin care recunosti fapta si al doilea ca iei la cunostinta de amenda. Deci puteti sa semnati ca luati la cunostinta de amenda…dar sa nu recunasteti fapta, si sa-l convocati la Tribunal sub asistenta juridica pe dumnealui.

  6. Cel mai IMPORTANT: ori de cate ori aveti un necaz cu politia, fie noapte, fie zi, puteti sa sunati la 112 (Apel National de Urgenta) si sa spuneti ca sunteti de echipajul cutare. In maximum 10 minute (in Capitala) apare un echipaj de la “Capitala” si astia nu se uita ca sunt colegi de-ai lor, vor face imediat un raport. Care poate fi totusi util la Tribunal.

  7. Politistii de pe radare nu mai au voie sa dea filmul inapoi. Deci, daca va opresc si stiti ca nu ati comis-o prea rau, le cereti ferm sa va arate:

A. Legitimatia care atesta ca au dreptul de a lucra pe masina de radar… Sa aiba vizele la zi.
B. Copie dupa certificatul metrologic al aparatului radar cu modelul si seria aparatului.
C. Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne… Sa fie vizata.
D. Daca mai fac scandal, le cereti sa va arate “ordinul de serviciu”… Este un fel de foaie de parcurs in care scrie unde au voie sa isi desfasoare activitatea respectiva.

Aceste acte trebuie sa fie intotdeauna asupra agentului de pe radar… Dar faptul ca-l mai intrebi de ele, de cele mai multe ori duce la un… simplu avertisment. – Sursa: OnlineReport

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

18 comentarii la „Te-a oprit un politist in trafic? Uite ce drepturi ai!

  • gigi, vrei sa spui un mare NOOB 🙂 copil de 18 ani care nu stie decat sa dea copy-paste din alte articole idioate si sa se laude ca a facut "arta". Exact ca doctoratul lui Ponta :))

    Răspunde
  • Bai sunteti nebuni?! Chiar daca ai arme si cadavre in masina nu au dreptul sa va faca nimic, pt ca nu e scris in ordinul de serviciu? Pai ordinul de serviciu e mai presus de lege? Pana si un cetatean oarecare poate lua masuri de imobilizare daca il tin coaiele, fara sa fie pedepsit de lege, dar politistii… Aveti ceva in cap sau fluiera vantul?! Legitimatia care atesta faptul ca are dreptul de a conduce masina Ministerului de Interne? Unde ati vazut pe pamantul asta asa ceva? Uite asa bagati prostii in ceata, scot coltii la politisti si se aleg cu amenzi usturatoare sau chiar cu dosare penale! Lasati dracu aberatiile si mai bine respectati legile tarii ca nu traiti in Zimbabwe in jungla!

    Răspunde
  • Mai baieti, in articolul de mai sus nu sunt doar aberatii… Documentele mentionate mai sus chiar sunt in regula. Cred ca trebuie sa mai cititi si voi Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice cu modificarile ulterioare.
    E simplu sa spui "puie Ponta" si altele si tu sa nu ai habar de drepturile tale, iar tu mai "Decs" probabil nu stii ce inseamna un drum lung in aceasta tara. Probabil esti un sofer care paraseste orasul doar in week-end si acel gen de sofer care incurca traficul in oras. Sa stii ca daca ai verde la semafor si trebuie sa mergi mai tare sa prinzi verdele ala "trebuie sa calci pedala din dreapta" pt ca asa cum vrei sa treci tu mai sunt si altii "bah" care se grabesc si nu isi permit sa doarma in trafic asa cum probabil faci tu. Nu are rost sa-ti vb de un drum Bucuresti Timisoara sau Cluj sau etc, unde trebuie sa mergi peste limita legala ca sa nu faci 8-9 ore pe drum. Si daca te gandesti cumva sa-mi spui ca este in regula timpul acesta iti spun mai baiete ca "oamenii trebuie sa mai si lucreze in ziua respectiva" mai cetatene model. Domnule "Puie Ponta" cel care a scris articolul este o idee mai inteligent ca tine ptr ca el stie macar ce drepturi are pe cand tu, esti cetateanul cu capul plecat care o sa primeasca capace in cap toata viata.

    Răspunde
    • nu numai ca vorbesti prostii da-i inveti si pe altii sa se expuna fara rost amenzilor..asta e! daca mergi pe drumuri publice mai esti si controlat sub rezerva prezumtiei de legalitate, altfel unuii ca tine ar putea ascunde cadavre in masina..

      Răspunde
  • Nu sustin acest articol pentru ca nu este in totalitate adevarat. Este adevarat ca politistul trebuie sa aiba actele de mai sus in regula si sa le aiba asupra lui cand este in patrulare ,insa ,nu este deloc obligat sa ti le prezinte tie ca un conducator auto care ar trebui sa cunoasca legislatia rutiera in loc sa faca 10.000 de chestionare ca sa treaca proba teoretica a examenului ,urmand ca in trafic sa nu cunoasca nici macar minimul necesar al legilor impuse pentru un trafic fluidizat si civilizat. Domnul "Gheorghe" are dreptate cand spune despre "dormitul in trafic" / "cetateanul cu capul plecat" / etc. dar nu cred ca trebuie sa ataci pe cineva ,asemenea lucruri se fac de multi ani la noi in romania ,se vorbeste mult dar cu foarte putine fapte.

    Răspunde
  • 1. Politistul trebuie sa se legitimeze daca nu are insigna in piept…
    2. Politistul o sa spuna: "pentru verificarea detinerii documentelor prevazute de lege" si n-ai ce mai zice…
    3. Ordinul de serviciu e o prostie…filtrele au caracter secret…nu o sa spuna asa oricui pe strada dc e filtru…
    4. Si asta e o mare prostie ca in lege nu scrie asa ceva. Asta se poate face oricand, nu exista nicio restrictie.
    5. Nu sunt 2 locuri unde semnezi ca unul recunosti fapta si unul accepti amenda…e unul singur pt aman2 pt ca nu poti recunoste fapta si nu si amenda sau invers. Daca nu recunosti fapta scri la mentiuni.
    6. Suna la 112 si iti iei mare amenda.
    7. Actele alea se cer DOAR in instanta.

    SI DA SUNT POLITIST !

    Răspunde
    • Andrei desi nu prea imi plac politistii, ai scris ceea ce e legal si multumim pentru informarea corecta. Insa as pune niste intrebari care nu sunt de competenta ta (tu doar aplici legea in functie de metodologie), insa ar trebui ca sa respecte oamenii legii:
      1.Daca face controale ANAF, ANPC trebuie sa aiba delegatie, ordin de serviciu, legitimatie etc., dar politia rutiera de ce nu?
      2. Cei de la politia rutiera stiu ca aerul conditionat suflat pe aparat radar creste viteza de deplasare al autovehiculului cu aprox. 10-15km/h, in acest sens nu exista nici un document sau testare legala, desi e furt calificat, din pacate nedovedit
      3. Soferul desi consumator de aparat radar (categoria cantare etc.) daca suna la ANPC, aia nu vin la verificat documente oficiale despre aparat radar, prin contestatie se poate afla daca soferul, masina si aparatul radar sunt in termeni legali, stiind ca in momentul opririi chiar daca nu existau hartiile in termeni legali, ulterior se pot produce hartiile ca sa para legale, cu acesta iarasi pacalit consumatorul
      4. De ce nu se pot arata hartiile de metrologie si imaginile video soferilor? Daca oamenii legii se incadreaza in cadrul legal n-ar trebui sa se teme de acest fapt, dupa toate astea numai un sofer prost n-ar semna PV, daca nu semneaza sa se bage amenda aditionala de rea intentie
      5. De ce sunt legale aparatele radar mobile stiind ca sunt interzise in Europa, ca au o marja de eroare intre 15-17% (dupa legislatia romana) si totusi in Judecatorie nu se ia in considerare acest fapt, inca odata soferii fiind furati
      DORESC CA INTR-O ZI OAMENII LEGII CARE REPREZINTA LEGEA SA RESPECTE LEGISLATIA MAI BINE CA SI CONSUAMTORII, IN ACEST CAZ SOFERII.

      Răspunde
    • Sa traiesi dom Politist ! A uitat idiotu ' sa spuna sa-ti punem fiola.Eu in 35 de ani de soferie am respectat si 99%am fost respectat.Nu te agita , cine pune botu' la prostii e tot ala care a fost antisocial si pana ieri.

      Răspunde
    • Teoretic,un politist adevarat se prezinta,indiferent daca are ori nu "insigna" pe piept.Practic,adevaratii politisti nu exista! In teoria ta exista un singur loc pentru semnatura in procesul verbal.Practic,nu esti politist,tot practic,exista pentru rotunjirea inexistentei tale culturi in acest sens,intradevar,doua locuri in care semnezi procesul verbal.Nu te-a oprit nicicand vre-un "coleg" de-al tau in trafic?Bine,tot practic,ar trebui sa fii posesor musai de permis macar…Filtrele sunt anuntate uneori chiar si in media.Mai asculta la radio!Ori sunteti "secretizati" numai teoretic?Sun la 112 ori de cate ori am nevoie,atat teoretic,cat si practic!"Actele alea" se cer a fi mentionate in procesul verbal,pentru asta exista o casuta anume,in care-mi aduc comentariul in limita spatiului ei.Practic,nu? Iar intrebarile alea,intradevar functioneaza!Doar ce le-am pus acum o saptamana,la intrarea in Sibiu,dinspre Paltinis."Teoretic" aveam 73 Km/h.Practic …mi-am luat "avertisment" ! 🙂 Asa ca… teoretic esti politist.Practic,esti "gabor blat"! (DEX-2007) 😛

      Răspunde
  • In Romania nu exista politisti exista Militieni si domnilor militieni sa stiti k orice participant la trafic are si drepturi si sa mai stiti ca legile nu sunt facute numai pentru noi dar va veni si randul vostru 😉

    Răspunde
  • Singura diferenta intre a semna procesul verbal si a nu`l semna este aceea ca, daca il semnezi primesti pe loc un exemplar cu care mergi la taxe si impozite ca sa platesti amenda, iar daca nu il semnezi, iti va veni prin posta acasa. Sanctionarea contraventiei nu depinde in nicio masura de semnarea procesului verbal de catre contravenient. Ar fi culmea tu care ai incalcat legea sa ai sansa sa alegi daca sa fii sanctionat sau nu. Iar ordinul de serviciu este cu absolut totul alta treaba, el este folosit pentru misiuni sau deplasari inafara localitatii de competenta, Politistul rutier care sta cu radarul indeplineste activitati obisnuite de lucru cu aceasta ocazie si nu trebuie sa aiba ordin de serviciu. Planul de actiune este la fel, irelevant. Este aberant sa crezi ca legea o respecti doar daca exista un plan de actiune. Nu faceti decat sa induceti in eroare lumea cu aceste articole fictive. SINGURUL SECRET cand esti oprit de politist este sa vorbesti frumos, sarespecti indicatiile lui si sa iti recunosti fapta. Atata timp cat stii sa vorbesti frumos si nu ridici tonul ca un needucat, ai sanse mari sa scapi cu avertisment chiar si la o viteza care depaseste limita legala cu 20 de km. Esti om cu politistul, este si el om cu tine, crede`ma!

    Răspunde
  • Punctul 4. Politistul trebuie sa-ti comunice motivul pentru care te-a oprit si nu te poate amenda decit pentru acel motiv. Sa presupunem ca te opreste pentru depasirea limitei de viteza. De ce iti mai cere permisul, asigurarea si revizia tehnica? Chiar daca nu sint in regula nu te poate amenda. Conform celor enumerate mai sus, politistul te opreste ca sa-l controlezi tu pe el…

    Răspunde
  • Parerea mea , daca te opreste , coopereaza , fii respectuos , si veziti de treaba ta 😉 Respecta si vei fi respectat

    Răspunde
  • Niste aberatii. Mai bine oprti voi un politist rutier in trafic si cereti sa va prezinte permisul de conducere, cartea de identitate, certificatul de nastere, livretul militar, certificatul de casatorie, certificatul de nastere al primului copil, asigurarea autoturismului proprietate personala si toate celelalte.Iar dupa ce vi le prezinta sa i retineti legitimatia de serviciu, insigna din piept si pistolul de serviciu pentru o perioada de 90 de zile cu drept de examinare. TAMPITILOR.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.