Trecerea la ora de iarnă. Atentie! Au fost schimbate zilele
Trecerea la ora de iarnă se apropie în România, dar ceea ce nu știu mulți români este că față de anul trecut, în 2020 a fost ales alt weekend pentru acest moment foarte important pentru fiecare dintre noi.
Astfel, în comparație cu 2020, trecerea la ora de iarnă în 2021 se va face în noaptea de 30 spre 31 octombrie. Anul trecut, la am trecut la ora de iarnă în noaptea de 24 spre 25 octombrie. Așadar, în 2021 avem un interval diferit față de cel din 2020.
Amintim că în noaptea în care se face trecerea la ora de iarnă vom dormi cel mai mult. Explicația este simplă: ziua de 31 octombrie va fi cea mai lungă din an și va avea 25 de ore. Prin urmare, vom avea mai multe ore pentru odihnă.
Atenție, însă! Mai mult somn nu va însemna automat și o stare mai bună pentru noi în acea zi. La fel ca în anii precedenți, această schimbare a orei ne va afecta vizibil. Este demonstrat științific faptul că trecerea la ora de iarnă ne schimbă rutina și ne poate afecta organismul.
Teoretic, acest an ar trebui să fie ultimul în care țările din Europa trec la ora de iarna. La această situație s-a ajuns după ce oficialii Comisiei Europene (CE) au anunțat că fiecare țară din UE are opțiunea de a renunţa la schimbarea orei.
Cum se face trecerea la ora de iarnă
Alegerea schimbării orei sezoniere se referea și la ora de vară, și la ora de iarnă. Practic, Comisia Europeană a oferit statelor membre posibilitatea de a decide singure ce schimbări ale orei le avantajează. În mod normal, din 2021 urma să se renunţe la schimbarea orei de vară şi de iarnă în Uniunea Europeană.
Totuși, din cauza pandemiei de coronavirus, statele UE nu au mai pus în aplicare directiva. În acest context, parlamentarii români elaboraseră chiar și o propunere legislativă pentru a renunța la ora de vară și a păstra numai ora de iarnă.
În cele din urmă, altele au fost prioritățile în Parlament, astfel că nu a mai fost luată nicio decizie. Revenind în prezent, trebuie să știți că între 30 și 31 octombrie 2021, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră.
Prin urmare, ora 04:00 va deveni ora 03:00. Mai trebuie spus că trecerea de la ora de iarnă 2021 se face după echinocțiul de toamnă. În acest interval, Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică. Așa apare echinocțiul de toamnă.
Cum să depășim schimbarea orei
În finalul acestui articol, vă prezentăm câteva sfaturi care vă pot ajuta să treceți peste schimbarea orei, despre care se știe că poate genera inclusive dereglări hormonale. Ne referim mai ales la mai ales melatonină, despre care se știe că este hormonul somnului.
În plus, schimbarea ne poate face să ne simțim mai obosiți și duce adesea la creșterea nivelului de stres. Mai trebuie adăugat că ea ne scade și vigilența. Totodată, ne vom trezi mai greu dimineața, fapt pentru care vom fi mai nervoși.
De aceea, este recomandat să ne culcăm mai devreme și să ne trezim la aceeași oră. Doar așa putem păstra sincronizarea ceasului biologic. Înainte de somn nu strică să ne creăm o anumită rutină. Fie că e vorba despre cititul unei cărți sau o baie fierbinte. Atenție! Trebuie să evităm să bem cafea și să mâncăm ciocolată. Nu toată ziua, firește, ci doar cu 6 ore înainte de culcare.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: