TREI LOCURI MISTICE DIN ROMÂNIA UNDE AU LOC MIRACOLE
În țara noastră există numeroase locuri despre care se spune că au puteri miraculoase. Nu puțini au fost oamenii care, după ce au ajuns în respectivele zone, au mărturisit că viața lor s-a schimbat radical.
PEŞTERA MUIERILOR
Faima acesteia a depăsit granițele țării. Aflată în comuna gorjeană Baia de Fier, Peștera Muierilor atrage anual zeci de mii de turiști, nu doar din România, ci și din străinătate. Prima peșteră electrificată din țara noastră ascunde numeroase secrete. Se spune că oamenii care vin aici se vindecă de diverse boli. Peștera săpată în masivul calcaros Parâng, de râul Galben, ar avea efecte curative în cazul celor care suferă de astm, diabet, reumatism, dereglări hormonale, insomnii și depresii.De asemenea, se spune că femeile care nu pot avea copii devin fertile.
VEZI SI: ZONA NEMURIRII DIN BUCEGI, MISTERUL PE CARE NIMENI NU L-A PUTUT DESCIFRA
Prin anii ’90, arheologii au descoperit o încăpere aflată la aproximativ 20 de metri sub peștera vizitabilă. Descoperirea a avut la bază un text din anul 176 d. Hr., scris pe o bucată de argilă, ce reprezenta o ofrandă adusă unui zeu al fertilității de soția unui demnitar. Aici au fost găsite și diverse bijuterii, semn că femeile veneau aici să se roage la respectivul zeu, din numele căruia se mai pot vedea doar două litere: “Zi”. Potrivit arheologilor, femeile sterpe și cele nemăritate aveau parte de un ritual de purificare, apoi marele preot al zeului le dădea o licoare cu analgezice şi halucinogene.
VEZI SI: ISTORIA UITATĂ A ROMÂNILOR: MISTERUL TĂBLIȚELOR DE LA SINAIA
Numele peșterii ar veni de la faptul că pe timpuri se refugiau aici, în perioada războaielor, femeile și copiii, rămânând în “grija naturii” până dispărea orice pericol. O altă legendă spune că într-una dintre cele patru galerii își avea sălașul o zână a pădurii, care reunea familii, ajuta fetele bătrâne să-și găsească alesul și le oferea darul procreării femeilor care nu puteau avea urmași. Într-o bună zi, zâna s-a îndrăgostit de un tânăr foarte frumos, care venise la ea să-i ceară ajutorul. În cele din urmă, tânărul a părăsit-o, astfel că zâna a suferit până s-a stins, trupul acesteia fiind mistuit de o flacără care a venit din adâncuri.
VEZI SI: AFLA MISTERUL TUNELURILOR PE SUB MAREA NEAGRĂ CARE LEAGĂ ROMÂNIA DE TURCIA
CRUCILE VINDECĂTOARE ALE MĂNĂSTIRII DERVENT
Un loc încărcat de spiritualitate, despre care se spune că le-ar fi redat multor oameni sănătatea, este Mănăstirea Dervent, aflată în satul Galița din comuna constănțeană Lipnița. Aici existau patru cruci “crescute din pământ”, cu puteri tămăduitoare, din care au mai rămas doar două. “Sfânta Cruce nu este pusă de mână omenească, ci creşte natural din pământ. La ea se vindecă numai oamenii bolnavi. Pe aceşti oameni îi aşez în interiorul paraclisului. Se închină Sfintei Cruci, le citesc câteva rugăciuni şi-i ung cu untdelemn din candelele neadormite. După aceea îi las lângă Cruce câteva zile şi nopţi căci dormind, prin vis, majoritatea se tămăduiesc după cum am multe exemple. Iar la Crucea de afară se vindecă numai animalele bolnave. Se aduc şi se priponesc lângă ea şi după o noapte se vindecă”, spunea, acum câteva zeci de ani, starețul Anastasie Negară.
Pe timpuri, la mănăstire existau dosare cu mărturiile scrise ale oamenilor care susțineau că s-au vindecat aici, însă majoritatea au fost distruse de comuniști. Printre mărturiile care s-au mai păstrat se află și unele autentificate, pe timpuri, de autorități.
VEZI SI: TOP 5 MISTERE pe care stiinta NU le poate EXPLICA
SCHITUL DE LA COSLOGENI
Și despre crucea de leac de la Coslogeni se spune că este făcătoare de minuni. O veche legendă spune că această cruce izvorâtoare de mir trebuia să ajungă la Fetești. Pe drum, carul în care era transportată a cedat și nu a putut fi ridicată nici de cinci boi. O altă legendă veche spune că un copil mut, care se dusese cu vitele la păscut, a început să vorbească în momentul în care s-a atins de cruce. În inscripția crucii de la Coslogeni scrie că este o cruce “sfântă și de viață făcătoare”. Mesajul scris în slavona veche a fost descifrat doar pe jumătate, putându-se afla că a fost înălțată de domnitorul Mavrocordat, în cinstea cuvioasei Parascheva. Deasupra crucii a existat un loc de închinare, iar în 2003 a luat ființă Schitul Coslogeni. Localnicii spun că doar cei cu credință în suflet pot fi tămăduiți la lăcașul de cult aflat la intrarea în satul Coslogeni din comuna călărășeană Dichiseni. (sursa)
VEZI SI: Despre TOLERANTA fata de Homosexuali
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: