MEDICAL

Tsunami internațional. Ce „jocuri” de culise face OMS. Este sau NU este Remdesivir „moartea” COVID-19

Una dintre cele mai mari companii farmaceutice din SUA provoacă un adevărat tsunami internațional, punând la îndoială studiul OMS cu privire la Remdesivir.

Gilead Sciences, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din SUA, contestă rezultatele studiului OMS care arată că tratamentul cu Remdesivir, medicament produs de Sciences, este ineficient în lupta cu COVID-19 în timp

Potrivit Reuters, reprezentanții Gilead Sciences sunt de părere ca datele studiului efectuat de OMS sunt inconsecvente, iar concluziile sunt nefondate.

Reprezentanții companiei care produce Remdesivir mai susțin că alte teste clinice ale Remdesivir, inclusiv care a inclus 1.062 de pacienți și a comparat Remdesivirul cu un placebo, au demonstrat faptul că medicamentul reduce semificativ perioada de recuperare a pacienților.

„Datele (OMS) care au apărut par inconsecvente, alte dovezi mai robuste din studii multiple randomizate și controlate, publicate în reviste medicale și evaluate inter pares, validând beneficiile clinice ale Remdesivir”, a afirmat compania farmaceutică.

Remdesivir, desființat de OMS

Medicamentul antiviral Remdesivir, considerat unul dintre cele mai promiţătoare tratamente împotriva COVID-19, nu s-a dovedit eficient pentru a împiedica decesul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, potrivit unui studiu realizat cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP şi dpa.

Medicamentul „pare să aibă un efect redus sau niciun efect asupra pacienţilor internaţi cu COVID-19, dacă se ia în considerare rata mortalităţii, debutul ventilaţiei sau durata spitalizării”, se arată în studiul publicat joi online.

Remdesivir, care a făcut parte din tratamentul experimental administrat preşedintelui american Donald Trump după ce acesta a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la sfârşitul lunii septembrie, este unul dintre medicamentele analizate de acest studiu, care a implicat peste 11.000 de persoane din 30 de ţări.

Studiul, care trebuie revizuit de alţi medici înainte de eventuala sa publicare într-o revistă ştiinţifică, pare să contrazică ultimele două mari studii americane care au arătat că Remdesivir ar putea reduce durata spitalizării.

Washington a autorizat la data de 1 mai utilizarea acestui medicament, fabricat de compania farmaceutică americană Gilead Sciences şi dezvoltat iniţial ca tratament împotriva virusului Ebola. Uniunea Europeană şi alte ţări au autorizat şi ele Remdesivir.

Evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.