Ucraina a FALIEMENTAT Europa!
Alegerile din 2024 sunt cu adevărat istorice, dar nu neapărat pentru schimbarea în administrația prezidențială de la București, deși aceasta a fost remarcată și pe plan internațional. Esențial este că reflectă o dorință de schimbare din partea societății civile, care devine tot mai puțin tolerantă față de ideile și politicile progresiste. În 2024, cetățenii și-au exprimat această atitudine prin vot, dar ceea ce urmează în 2025 este dificil de anticipat.
Europa trece printr-o perioadă de regres, aducând aminte de anii 2018-2020, când temerile legate de politicile lui Donald Trump influențau multe dintre deciziile luate în capitalele europene. Cu un nou președinte în SUA, se prevede o posibilă impunere de taxe asupra Uniunii Europene, o temere discutată deja în cercurile de la Bruxelles.
Acest context complicat survine într-un moment nefavorabil, când Europa se confruntă deja cu multiple crize – de sănătate, energetică și economică. În plus, susținerea Ucrainei reprezintă un efort financiar considerabil. În eventualitatea revenirii lui Trump la Casa Albă, este posibil ca susținerea SUA pentru Ucraina să fie redusă, lăsând Europa să gestioneze singură această povară.
Germania, de exemplu, resimte aceste tensiuni. Deutsche Welle avertizează că țara riscă să devină neguvernabilă din cauza sprijinului masiv acordat Ucrainei, iar coaliția de guvernare a cancelarului Olaf Scholz se confruntă cu tensiuni interne majore. Politicile guvernului, percepute ca fiind excesiv orientate spre susținerea Ucrainei, au dus la blocaje legislative și la o popularitate în scădere a liberalilor în sondajele de opinie.
Nemulțumirea se extinde și în alte regiuni ale Europei, inclusiv în România, unde coaliția de guvernare se află într-o continuă luptă internă. În ciuda unei inflații record și a unei datorii externe în creștere rapidă, principalele partide politice par mai preocupate de rivalitățile lor decât de soluționarea problemelor economice.
În toată Europa, criza este exacerbată de orientarea bugetelor naționale spre sectorul militar și sprijinirea Ucrainei, în detrimentul altor domenii importante precum sănătatea și educația. O astfel de politică lasă Europa vulnerabilă din punct de vedere economic, accentuând sentimentul de nemulțumire în rândul cetățenilor.
Aceste nemulțumiri sunt adesea exploatate de partide populiste. În Germania, partidul AfD câștigă teren, nu pentru că alegătorii sunt extremiști, ci pentru că mulți dintre ei s-au săturat de direcția în care se îndreaptă politica națională, cu accent pe susținerea financiară a Ucrainei în detrimentul intereselor locale. La fel și în România, Senatul a aprobat recent o achiziție de avioane F-35 din SUA, în valoare de 6,5 miliarde de dolari, ceea ce a generat critici în rândul publicului, în contextul unei lipse de transparență legate de cheltuielile pentru susținerea Ucrainei.
Astfel, această perioadă de instabilitate amintește de momentul în care politicile greșite au contribuit la ascensiunea lui Donald Trump în Statele Unite. Totuși, pentru Europa, contextul actual poate reprezenta o oportunitate de a învăța din greșelile trecutului și de a contura o strategie mai echilibrată.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
N.B.- Pe mine ma intereseaza putin spre deloc despre falimentarea Europei. Pe mine ma intereseaza faptul ca slugile khazarilor care conduc Romania au falimentat Romania furand si alimentand Ucraina.. Romani votati Diana Sosoaca si S.O.S. Romania ca sa scapan de trupele straine care au ocupat Romania!
Nu cumva Rusia și Ucraina sunt mână-n mână cu scopul sărăcirii țărilor din UE, astfel foștii frați și vecini sovieticii să dea o mare lovitură financiară americanilor, NATO și UE? Cu prea multe bombe vechi și gata să nu mai fie bune de nimic, nu mai bine le folosești în ideea de a atrage empatia rivalilor și resursele acestora pe baza că dintre doi dușmani, unul brusc vrea să-ți fie prieten și celălalt nu-i dă voie? E ca și cum ai juca ruleta rusească cu adversarii, tu cu un revolver fără gloanțe, ei cu un pistol cu încărcătorul plin și piedica trasă, mai ales că nu știm cu exactitate câți bani s-au dus în ajutorul foștilor comuniști care ne-au furat Bucovina de Nord și Insula Șerpilor.