INTERNATIONALSTIRI

UE cere României reducerea furnizării de gaze pentru populație

Economii de gaze în numele solidarității europene
Un nou Regulament al UE prevede reducerea furnizării gazelor către populație în statele Uniunii Europene, inclusiv în România, pentru a redirecționa cantitățile către țările care solicită sprijin în numele solidarității obligatorii. Situația aprovizionării cu gaze în UE este una critică, atât din punctul de vedere al prețurilor enorme, cât și al aprovizionării, care nu decurge la nivelul așteptărilor.

Momentul în care țările europene vor rămâne fără gaze se apropie cu repeziciune. Uniunea Europeană a emis un Regulament prin care instituie obligativitatea aplicării măsurilor de redirecționare a gazelor unei țări către o alta, aflată în criză majoră, prin reducerea consumului populației. Astfel, Regulamentul prevede raționalizarea gazelor pentru consumatorii casnici, luându-se în calcul doar consumul esențial, considerat a fi cel pentru încălzirea locuințelor. Măsurile ar urma să fie temporare și nu ar trebui să conducă la debranșarea clienților protejați.

”Anumiți consumatori, inclusiv gospodăriile și clienții care furnizează servicii sociale esențiale, sunt deosebit de sensibili la efectele negative ale întreruperilor furnizării de gaze. Din acest motiv, Regulamentul (UE) 2017/1938 a introdus, pentru prima dată, un mecanism de solidaritate între statele membre, cu scopul de a atenua efectele unei situații de urgență gravă survenite în Uniune și de a asigura fluxul de gaz către clienții protejați în virtutea principiului solidarității. Cu toate acestea, în anumite cazuri, utilizarea gazelor și de către clienții protejați ar putea fi considerată neesențială. Reducerea acestui tip de utilizare, care depășește clar ceea ce este necesar, nu este de natură să submineze obiectivele stabilite în Regulamentul (UE) 2017/1938, mai ales pentru că lipsa gazelor consumate în scopuri neesențiale ar putea duce la prejudicii grave în alte sectoare private sau comerciale”, se arată în regulamentul UE.

Statele decid ce înseamnă consum neesențial
În anumite circumstanțe, statele membre ar trebui să aibă posibilitatea de a realiza economii de gaze și prin reducerea consumului neesențial al clienților protejați, în cazul în care o astfel de reducere este fezabilă din punct de vedere fizic, fără a afecta utilizările esențiale, potrivit Regulamentului UE.

Cu toate acestea, orice măsură de reducere luată de statele membre ar trebui să fie strict limitată la consumul neesențial și nu ar trebui în niciun caz să reducă utilizarea de bază de către clienții protejați și nici să le limiteze capacitatea de a-și încălzi locuințele în mod adecvat. Statele membre și autoritățile lor competente ar trebui să aibă libertatea de a stabili măsurile de reducere aplicabile și activitățile corespunzătoare consumului neesențial, cum ar fi încălzirea în exterior, încălzirea piscinelor rezidențiale și a altor instalații rezidențiale complementare, dar fără a se reduce la acestea. ”Prin posibilitatea de a limita consumul neesențial, statele membre ar trebui să fie în măsură să consolideze măsurile de salvgardare și să se asigure că gazele naturale sunt furnizate altor sectoare, servicii și industrii esențiale, permițându-le să își continue activitatea în timpul unei crize”, se mai precizează în Regulamentul UE.

Solidaritate cu cântec
Un stat membru care solicită măsuri de solidaritate nu va fi obligat să demonstreze că a redus consumul de gaze neesențial înainte de solicitarea de ajutor de solidaritate. Totodată, Regulamentul UE prevede că, în caz de urgență, statele membre, precum și Uniunea, ar trebui să asigure fluxurile de gaze în cadrul pieței interne. Aceasta înseamnă că măsurile luate la nivel național nu ar trebui să dea naștere unor probleme de siguranță a aprovizionării într-un alt stat membru și că accesul la infrastructura transfrontalieră ar trebui să rămână, în orice moment, sigur și posibil din punct de vedere tehnic.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

3 comentarii la „UE cere României reducerea furnizării de gaze pentru populație

  • CHIAR NU VA DATI SEAMA CA ASTIA VOR SA EXTERMINE OMENIREA IN TIMP CE FAC PROFITURI DE MILIARDE ???

    ROOOOEXIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ESTE SINGURA SOLUTIE CA SI NATO EXIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    YANKEE GO HOME !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  • In Romania consumul de gaze al populatiei este sub 5% din cel total.
    Restul este consumul industrial al multinationalelor din metalurgie, chimie, materiale de constructie, etc. Din acest consum trebuie sa facem (sa faca ei) reduceri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.